Christopher Nolan rozšiřuje ansámbl o Spider-Mana. Ten zase s obdivem vzpomíná na Downeyho

Christopher Nolan rozšiřuje ansámbl o Spider-Mana. Ten zase s obdivem vzpomíná na Downeyho
Spider-Man: Daleko od domova (2019) | Walt Disney Studios
Nedávno jsme se dozvěděli, že svůj další film natočí Nolan opět pod hlavičkou Universalu a jeho premiéra je plánovaná na červenec roku 2026. Prvním úlovkem do bezesporu nabitého castingu se stal Matt Damon, není však jisté, že jej čeká hlavní role. Ta by totiž mohla připadnout právě Hollandovi, o jehož angažování má prý Nolan velký zájem.
Tom Holland
Tom Holland

Herec

7.7
Studio Universal zatím odmítl spekulace komentovat, vzhledem k Nolanově oblibě rodinných témat a příběhů o rodičích a jejich dětech se v tuto chvíli vyloženě nabízí, abychom se dočkali vyprávění s Damonem v otcovské roli a Hollandem jako jeho synem. Nic konkrétního se v tuto chvíli samozřejmě neví a ještě nějakou dobu budeme moci jen spekulovat, přesto by si tuto hereckou kombinaci šlo poměrně snadno představit. Větším problémem může být případná termínová kolize se čtyřkou Spider-Mana, který by se měl natáčet příští rok a do kin jít roku 2026 – tedy podobně jako Nolanův projekt.
A když už se bavíme o Spider-Manovi… Holland se před pár dny objevil v podcastu Riche Rolla, kde se vedle spousty pohledů na životní otázky podělil i o vzpomínky na své marvelovské začátky. Ty se datují do roku 2016, kdy měl premiéru Captain America: Občanská válka a Holland se poprvé představil jako Peter Parker alias Spider-Man.
Spider-Man: Daleko od domova
Ďábel
Spider-Man: Bez domova
misto-hercu-jen-digitalni-postavy-budoucnost-nebo-fikce-tvurci-spider-mana-bez-domova-v-tomto-trendu-pokracuji-8
Spider-Man: Bez domova (2021)
„Když jsem měl zkoušet s Robertem Downeym jr., bylo toho najednou moc. Jsem mu velmi vděčný, jelikož to původně bylo osm stran dialogů, dlouhá scéna. Šlo to ale skvěle. Můj agent mi řekl, abych se naučil své repliky úplně nazpaměť, ale po prvním čtení začal Downey všechno měnit a improvizovat. To mě opravňovalo k tomu, abych udělal totéž. Downeyho nemůžete porazit, můžete se ale svézt s ním, což šlo velmi dobře. Šlo to tak dobře, že jsem si po těch improvizacích myslel, že mám roli jistou,“ rozpovídal se Holland.
Při samotném natáčení se ale ukázalo, že Joe a Anthony Russoovi scénu v zájmu úspory stopáže seškrtali zhruba na čtvrtinu. Downey byl ale proti. „Řekl jim: ‚Ne, s tímhle chcete ten čas strávit. Natočme to celé jako na zkoušce. Můžete to vždycky vystřihnout, ale určitě to budete chtít použít.‘ A oni to pak opravdu celé použili. Za to mu dodnes dlužím, bylo to skvělé. Pokud budu mít to štěstí přivést Milese Moralese do MCU, rád bych pro mladšího herce udělal totéž, co tenkrát Downey pro mě,“ zamýšlel se Holland nad možnou mentorskou úlohou Petera Parkera pro jinou verzi Spider-Mana.
nejdulezitejsi-moment-celeho-mcu-vymyslel-sam-robert-downey-jr
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Pokud se vrátíme k Nolanově chystanému projektu, tak u něj lze předpokládat, že Holland nikoho zaučovat nebude, spíše naopak. Zato zajímavý by byl návrat právě Downeyho, který za spolupráci s Nolanem na Oppenheimerovi získal svého prvního Oscara. Nechme se však překvapit, jaké áčkové hvězdy Nolan nakonec zlanaří.
Spider-Manovské snímky Homecoming (2017) a Daleko od domova (2019) si momentálně můžete připomenout na Maxu, zato Občanskou válku a třetí i čtvrté Avengers, v nichž se Holland jako Peter Parker také objevil, na Disney+. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komiksovek za poslední dekádu, jimž dominuje jiná verze Spider-Mana.
Zdroje: Deadline, Rich Roll Podcast