Nový film Christophera Nolana má datum premiéry. Zahraje si v něm Matt Damon

Nový film Christophera Nolana má datum premiéry. Zahraje si v něm Matt Damon
Matt Damon – Oppenheimer | Universal Pictures
Server Deadline přišel s několika kusými informacemi, jež nám zatím mnoho neřeknou, alespoň se však můžeme uklidňovat představou, že 17. července 2026 se v kinech (a samozřejmě především těch s IMAX technologií) budou dít velké věci. Ano, zatím není známé, o čem bude další Nolanův snímek pojednávat, zabookované místo ve výhledu premiér už však má a jde o podobný letní termín, s nímž Nolan slavil úspěchy už několikrát – vedle Oppenheimera třeba i s Dunkerkem, Počátkem či Temným rytířem.
Christopher Nolan
Christopher Nolan

Režisér, Scenárista

9.3
Filmař svou novinku opět natočí pod hlavičkou studia Universal, s nímž se mu na Oppenheimerovi zjevně spolupracovalo dobře – a které jistě kvůli tomuto úlovku bude muset sáhnout poměrně hluboko do kapsy. Připomeňme, že předtím byl Nolan hlavní tváří studia Warner Bros., s nímž se však během covidové pandemie rozkmotřil kvůli směřování kinematografie či konkrétněji strategii nasazování nových snímků do kin.
Natáčení by mělo probíhat začátkem příštího roku a na palubě je zatím oficiálně jen jedno známé jméno. Tím je Matt Damon, jenž se objevil už v Oppenheimerovi i Interstellaru a vedle Cilliana Murphyho, Toma Hardyho, Christiana Balea a samozřejmě hlavně Michaela Cainea se stává pátým hercem, s nímž Nolan spolupracuje už minimálně potřetí. Vzhledem k popularitě Nolanových projektů i faktu, že právě Murphy a také Robert Downey Jr. si za oppenheimerovské kreace odnesli Oscary, nelze pochybovat o tom, že Damon nebude zdaleka jedinou áčkovou hereckou hvězdou v ansámblu.
Interstellar
Interstellar
Oppenheimer
Oppenheimer
Interstellar
Na další detaily si musíme v tuhle chvíli počkat, ale čekání si můžete ukrátit oprášením Nolanovy hvězdné filmografie. Oppenheimera najdete na platformě SkyShowtime a starší kousky primárně na Maxu, přičemž Interstellar, Počátek a trilogie o Temném rytíři se nachází i na Netflixu. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších režisérů, jemuž Nolan poměrně suverénně dominuje.
Zdroj: Deadline