Blíží se důstojný nástupce S tebou mě baví svět? Léto s Evženem láká na hvězdné obsazení

Blíží se důstojný nástupce S tebou mě baví svět? Léto s Evženem láká na hvězdné obsazení
Jiří Dvořák a Martin Myšička jako filmoví bratři | Jakub J. Špůr
Minutový teaser představuje všechny hlavní postavy tohoto mile naivního příběhu. Je jimi trojice zjevně zcela rozdílných mužů – lékař František, intelektuál Oskar a tělocvikář Robert. Ti řeší velmi nepříjemný problém: aby zachránili letní tábor, jehož se účastní i jejich děti, musejí proti své vůli spojit síly s kastelánem hradu Tramberk Evženem, na jehož louce se tábor může uskutečnit. Evžen není z přívalů dětí nadšený, ale potřebuje do hradu rychle zlanařit velké množství návštěvníků, v čemž by mu táborníci přece jen mohli pomoci.
Léto s Evženem
Léto s Evženem
Léto s Evženem
Léto s Evženem
Léto s Evženem
Kombinace roztržitých dospělých, všudypřítomných dětí a atraktivního hradního prostředí (vytěžená už třeba kasovně úspěšnými snímky Poslední aristokratka či Aristokratka ve varu) by se měla postarat o oddychovou letní zábavu, jež zahřeje o to více, že se jí v kinech dočkáme 12. prosince. V hlavních rolích se představí Martin Myšička, Jaroslav Plesl, Marek Němec, Jiří Dvořák, Oldřich Navrátil, Jana Pidrmanová a řada dalších známých tváří.
Léto s Evženem
Léto s Evženem
AI
64%
Jde o první větší scenáristický i režijní počin dosud především herce Pavla Krumpára, jemuž vypomáhá výrazně zkušenější Miloslav Šmídmajer (Probudím se včera, Peklo s princeznou). Natáčení probíhalo ještě před pár týdny v Litomyšli a na východočeském hradu Kunětická hora, jenž se ve filmu stane fiktivním Tramberkem. „Film bude hotový velmi rychle, protože nejsou potřeba nějaké velké filmové triky. Ještě dříve, než dotočíme, tak už budeme stříhat,“ vysvětloval Šmídmajer pro Pardubický deník.
Léto s Evženem: teaser trailer | Falcon
Nad rámec synopse a pár zveřejněných záběrů v teaseru zatím nemáme další informace, lze však očekávat, že vzhledem ke komerčnímu potenciálu snímku se toho před premiérou dozvíme ještě mnohé. Dosavadní náznaky v ukázce lákají především na slovní špičkování značně rozdílných postaviček, snad se ale stominutový výsledek vytasí i s dalšími trumfy.
Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších českých rodinných filmů.
Zdroje: Falcon, Pardubický deník