Sylvester Stallone bude záporák. Akční ikona se představuje v nezvyklé roli v novém thrilleru

Sylvester Stallone bude záporák. Akční ikona se představuje v nezvyklé roli v novém thrilleru
Armor | Lionsgate
Stalloneho záporné role by se daly spočítat na prstech jedné zdeformované ruky. Mnozí si možná vzpomenou na jeho bizarní kreaci ve třetích Spy Kids a svým způsobem bychom mohli do negativní škatulky počítat i seriálového Krále Tulsy, v němž je však spíš za charismatického antihrdinu. Tím však výčet Slyových záporných štací takřka končí. Novinka Armor má tedy potenciál být v tomto ohledu poměrně svěžím dílem a ukázat nám akční legendu v trochu jiném světle. První upoutávka by ale snad ani nemohla být tuctovější.
Armor: trailer | Lionsgate
Ve filmu si Sly zahraje šéfa zločinecké bandy, která chce vyloupit obrněný vůz, v němž se nachází velmi cenný náklad. Jenže auto řídí dva členové bezpečnostní firmy a zároveň otec se synem, James a Casey. Ti se ve vozidle uvězněném uprostřed mostu zabarikádují, a zatímco se skupina ozbrojenců snaží ze všech sil dostat dovnitř, oni nehodlají svou kůži prodat lacino. Což není úplně špatný námět na malou komorní žánrovku, která by mohla v ideálním případě za pomoci skvělých dialogů být i svižnou psychologickou hrou.
První upoutávka ovšem nic z toho nepotvrzuje, místo toho láká na tuctový thriller, na který dle vizuálu nezbylo moc peněz a kromě účasti Stalloneho nemá moc co nabídnout. Upoutávka toho z děje prozrazuje až příliš, dialogy zatím působí dosti jalově a Jason Patric (můžete si ho pamatovat z katastrofální druhé Nebezpečné rychlosti) v hlavní roli prozatím nemá dostatek charismatu na to, aby mohl konkurovat ústřední hvězdě snímku.
Armor
Armor
AI
61%
Ani Sly ovšem příležitosti příliš nevyužívá a vypadá to, že hraje opět stejného drsňáka jako vždycky. Což ale na poměry jinak béčkově a nezajímavě vyhlížejícího titulu, který se podívá v USA ten samý den do kin i na VOD služby, kam po právu patří, vlastně může stačit. Tohle zatím působí jako jeden z těch projektů, kam si šla velká hvězda lehce vydělat. Rádi se ale budeme mýlit.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Lionsgate