Sylvester Stallone se vrací k ikonické roli. Natáčení druhého Cliffhangera se blíží

Sylvester Stallone se vrací k ikonické roli. Natáčení druhého Cliffhangera se blíží
Cliffhanger | Carolco Pictures Inc.
Je to jedno z těch pokračování, o němž se mluví tak dlouho, až už nikdo ani nečekal, že někdy vznikne. Rozhodně tedy ne v této době, kdy Sly oslavil před několika týdny 78. narozeniny. I přesto se ovšem věčný drsňák rozhodl vrátit k jedné ze svých nejikoničtějších rolí z 90. let. Při natáčení Cliffhangera nebyl takový hrdina jako jeho neohrožený horolezec Gabe Walker, jelikož na rozdíl od zbytku obsazení točil horolezecké scény ve studiu a ne v italských Dolomitech. Na výsledku se to ovšem díky šikovnému střihu a skvěle odsýpající režií Rennyho Harlina nijak nepodepsalo a i po 30 letech se jedná o velmi zábavnou a řemeslně vypiplanou jízdu, která takřka nestárne.
Cliffhanger
Cliffhanger
77%
A dalo by se říci, že sequel po tak dlouhé době ani nepotřebujeme, i přesto se ho ale dočkáme. Podle webu Screen Daily a zpráv z rakouského filmového fondu se začne natáčet během září a října. Kamery se nerozeběhnou pouze u našich jižních sousedů, ale také v Bavorsku či ve filmových ateliérech poblíž Mnichova. Společně s touto informací pak unikla i nová synopse snímku, která prozrazuje, že Stallone tentokrát nebude hlavním hrdinou a většinu akčních sekvencí přenechá mladší krvi.
Tou bude konkrétně představitelka jeho dcery. Právě ta se vydá zachránit otce poté, co je společně se svým bohatým klientem, jehož vzal na dobrodružnou cestu po Dolomitech, unesen. Dcera proto musí zdolat náročný terén a vzpomenout si na všechny tipy a triky, jež ji otec během dospívání naučil. Stallone tak tentokrát bude nejspíš sekundovat spíše ve vedlejší roli, vzhledem k akční nátuře filmu se ale možná ani on pomyslnému lezení po horách nevyhne.
Cliffhanger (1993)
Cliffhanger
Cliffhanger
Janine Turner, Sylvester Stallone
Michael Rooker, Rex Linn
Snímek měl původně natočit Ric Roman Waugh, režisér skvělého Greenlandu či hutného Trestance, nakonec ho ale vystřídá francouzský tvůrce Jean-François Richet, jenž je podepsaný pod dvojfilmem Veřejný nepřítel č. 1 či příjemným béčkem PlaneGerardem Butlerem. Prostě poctivý řemeslník, co má žánrovky celkem v malíku a za kamerou akčního sequelu by se neměl ztratit. Bude ale také záležet, kdo si zahraje onu neohroženou ženskou hrdinku a koho uvidíme jako záporáka. Nahradit správně přepáleného a maniakálního Johna Lithgowa totiž nebude jednoduché.
Zatím ani není jasné, zda se projektu dočkáme v kinech, nebo rovnou na streamu. Snímku se totiž zatím neujalo žádné z velkých studií či streamovacích platforem a zdá se, že producenti budou nabízet potenciálním kupcům až hotový produkt. My tedy zatím doufáme, že se z projektu nakonec nevyklube jen lacinější béčko ždímající slavnou značku a Sly si návrat Cliffhangera přeci jen pohlídá.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: World of Reel, Screen Daily