Pocta hudební legendě. Timothée Chalamet září jako Bob Dylan ve skvělém traileru

Pocta hudební legendě. Timothée Chalamet září jako Bob Dylan ve skvělém traileru
Úplně neznámý | Searchlight Pictures
Snímek Úplně neznámý nám tedy nabídne mladá léta Dylanova života na počátku 60. let, kdy se z 19letého floutka začíná stávat uznávaný písničkář a muzikant, jenž svými texty nezačne okouzlovat pouze ženy v podání Elle Fanning a Monicy Barbarodruhého Top Gunu, ale také celý svět. Čím slavnější však je, tím víc chce ukázat lidem své pravé já a začíná psát texty, které neudělají radost úplně všem.
Úplně neznámý: trailer | Searchlight Pictures
Hudební biopic si tedy dává za cíl podívat se pod kůži komplikované a jedinečné hudební osobnosti, jejíž nejslavnější písně zná každý z nás, a vytvořit biografii, která se stane hitem mezi všemi generacemi. Tvůrčí sestavu k tomu má snímek ideální. Za kamerou stojí prověřený režisér James Mangold, jemuž šly příběhy podle skutečných událostí vždy od ruky a má na kontě jak oceňované Walk the Line o životě Johnnyho Cashe, tak závodní Le Mans '66. Tvůrce komiksového Logana si navíc bude chtít po pátém Indiana Jonesovi napravit reputaci a předvést se v žánru, v němž byl nejsilnější.
Mladou generaci by pak mohla do kin přivábit jedna z největších hvězd současnosti Timothée Chalamet. Ten se nám po Wonkovi a druhé Duně představí zase v trochu jiné herecké poloze a je dost možné, že bude na počátku příštího roku pokukovat po prestižních cenách v čele s Oscary. Akademie ostatně na ztvárnění hudebních osobností vždy slyšela. Nový trailer je navíc řemeslně precizní záležitostí, jež zatím bez problémů prodává jak hlavní atributy žánru, tak dobovou atmosféru, slavné písničky a zejména samotného Chalameta, který bude zářit tentokrát i před mikrofonem.
Úplně neznámý
Úplně neznámý
AI
74%
Jedinou menší výtkou tak paradoxně je, že Úplně neznámý zatím vypadá z ukázek možná až příliš tradičně a neslibuje žádné experimentování či snahu vyzkoušet v žánru něco jiného. I když od toho už v případě Dylana máme vlastně snímek Beze mě: Šest tváří Boba Dylana. Jestli se dočká slavný muzikant výtečné hudební biografie, se v českých kinech dozvíme 23. ledna příštího roku.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hudebních filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Searchlight Pictures