Timothée Chalamet bude sportovat. Chystá film s jedním z největších režijních talentů současnosti

Timothée Chalamet bude sportovat. Chystá film s jedním z největších režijních talentů současnosti
K zemi hleď! | Netflix
Marty Supreme bude sportovní drama o ping pongové legendě Martymu Reismanovi (jestliže má přezdívku Supreme, musí to být legenda!), které Safdie připravuje, jak jinak, pro svou oblíbenou stáj A24. Identitu veleúspěšného nekonformního studiového powerhousu stvořil se svým bratrem v mnoha ohledech právě on, producenti mu tedy jistě vyjdou vstříc ve všem, v čem bude potřebovat.
Joshua Safdie
Joshua Safdie

Herec, Scenárista

O projektu se mluvilo už nějakou dobu, ještě jako o společné práci Bennyho a Joshe. Můžeme tedy vyvodit, že po ukončení společné činnosti se osiřelého plánu chopil starší sourozenec a konečně ho uvádí do pohybu. V hlavní roli se má objevit Timothée Chalamet, čímž se vysvětlují jeho tajemná prohlášení v rozhovorech z poslední doby, v nichž zmiňoval roli spojenou s ping pongem, o které zatím ale nemohl mluvit. Ne že by si lidé nedali dvě a dvě dohromady, nyní už se ale vše zdá být oficiální. Pro americko-francouzského herce půjde o sympatický úkrok od eventových blockbusterů, které aktuálně zaplňovaly jeho harmonogram. Skoro jsme zapomněli, že až do Duny hrál prakticky výhradně v artovkách.
Drahokam: trailer | A24
Volba tématu dává pro Joshe Safdieho dokonalý smysl. Reisman, který zemřel v roce 2022, začal ping pong předvádět po klubech víceméně jako bavič a postupně se vypracoval na držitele 22 prestižních mistrovských sošek. To je přesně ten typ hustlování, jaký Safdieům imponuje. Ping Pong v sobě navíc má hektičnost a energičnost, jakou si spojujeme s Drahokamem nebo Dobrými časy.
Rozhodně bychom neměli očekávat rutinní životopis. Je dost dobře možné, že až snímek uvidíme, začnou nám Rivalové připadat jako uzívané oscarové drama. Tedy pokud se po Joshově sólovce neukáže, že unikátní kvalita Safdieů nepochází výhradně od Bennyho. Snad se tak nestane. Krom toho Josh plánuje ještě film s Adamem Sandlerem o sběrateli sportovních pamětních karet, na něm se ale v tuto chvíli na žádné rovině nepracuje.
Podívejte se na žebříček nejlepších sportovních filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel