Bude Chalamet bojovat o Oscara? Hvězda Duny se představuje coby hudební legenda

Bude Chalamet bojovat o Oscara? Hvězda Duny se představuje coby hudební legenda
A Complete Unknown | Searchlight Pictures
Timothée Chalamet se momentálně nachází na vrcholu popularity. Po letech střádání hereckého renomé v indie filmech a nezávislých projektech v poslední době díky dvěma dílům Duny a Wonkovi naplno pronikl do mainstreamového světa, kde slaví velké úspěchy. Další meta? Bojovat o prestižní ceny s vděčným životopisným materiálem. V novince A Complete Unknown si tak zahraje legendárního muzikanta Boba Dylana, k němuž má ostatně svou vizáží celkem blízko.
A Complete Unknown
A Complete Unknown
AI
74%
Snímek inspirovaný zpěvákovým životem nás zavede do počátku 60. let, kdy se 19letý Dylan stává vycházející hudební hvězdou, jež posluchače uhrane svými texty, vystupováním i tajemnou aurou. Budeme tak sledovat jeho raketový vzestup, jenž ho dostal na špičku hitparád a který zde bude vrcholit památným vystoupením na Newport Folk Festivalu. A bude se zde samozřejmě řešit i jeho osobní život, který dle záběrů zastoupí zřejmě i milostný trojúhelník s Elle Fanning a Monicou Barbarodruhého Top Gunu. Dále se můžeme těšit i na Edwarda Nortona a Boyda Holbrooka, jenž ztvární Johnnyho Cashe.
Tím se oslím můstkem dostáváme ke jménu režiséra. Hudební biografický snímek totiž natočil James Mangold, režisér výtečného Logana, závodního Le Mans '66 a neposlední řadě oceňovaného filmu Walk the Line právě o Johnnym Cashovi. Právě s ním bude mít Dylanův životopis stylově i řemeslně nejspíš nejvíce společného, což je vzhledem k tomu, jak velké divácké oblibě se Cashův filmový příběh těší, dobré znamení. Mangold sice naposledy zklamal pátým Indianou Jonesem, v příbězích podle skutečných osob a událostí byl ovšem vždy silný v kramflecích a dokázal dodat řemeslně bezproblémový produkt.
A Complete Unknown: trailer | Searchlight Pictures
Ten bychom tedy měli dostat i v případě A Complete Unknown, který v prvním traileru čiší skvělou dobovou atmosférou i poctivým řemeslem, nejvíce pozornosti ale na sebe logicky přitahuje Chalamet a Dylanova píseň. Herecká hvězda evidentně v maskérně nestrávila příliš času, na druhou stranu to ani ani nebylo potřeba. Už v teaseru totiž Chalamet okouzlí svým soustředěným výkonem, gesty připomínajícími Dylana i důstojným pěveckým přednesem. Bude to stačit na oscarovou nominaci? Životopisné filmy měly k zlatým soškám vždy blíže než jiné žánry, nechme se tedy překvapit.
Podívejte se také na žebříček nejlepších biografických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Searchlight Pictures