5 faktů o animáku V hlavě 2: Jaké emoce se nakonec do filmu nedostaly?

5 faktů o animáku V hlavě 2: Jaké emoce se nakonec do filmu nedostaly?
V hlavě 2 | Pixar
V druhém díle se tedy opět potkáváme s Radostí, Smutkem či Zlostí, kteří musí čelit nové výzvě. Riley totiž vkročila do puberty, s čímž je spojena nejen nová lavina problémů, ale také nastěhování nových pocitů do velína. Mezi nimi je např. Úzkost, Nuda či Stud. Právě Úzkost se rozhodne chopit kormidla poté, co Riley vyrazí na hokejový nábor, kde bude řešit problémy se svými nejlepšími kamarádkami a zároveň se bude chtít prosadit na ledě. Úzkosti se vše vymyká z rukou a staří známí ji budou muset zastavit. A výsledkem je poctivá pixarovka, která si získává v kinech i na streamu nespočet fanoušků. Co jste o ní ale nevěděli?
Fakta o filmu V hlavě 2

Výdělky

Jak jsme již zmínili v úvodu, dvojka V hlavě se těšila obřímu zájmu, kdy se jí podařilo během teplých letních měsíců přilákat rodiny s dětmi do kin a vydělat si pořádný balík peněz. V hlavě 2 se stalo prvním animovaným snímkem, jemuž se podařilo překonat bájnou hranici 1,5 miliardy dolarů. Stal se tak nejvýdělečnějším animovaným filmem všech dob, když přeskočil druhý díl Ledového království, jež dosud dominovalo s 1,45 miliardou dolarů. Nová pixarovka nakonec v kinech utržila necelých 1,7 miliardy.
V hlavě 2
V hlavě 2
  • Disney+
  • O2 TV
  • Google Play
  • +3
80%

Emoce

Nový film přináší především nové emoce, které se objevují v hlavě dospívající Riley. V rané fázi scénáře bylo zvažováno mnoho různých verzí nových pocitů, přičemž některé se nakonec do filmu nedostaly. Konkrétně se jednalo o emoce jako Svoboda, Láska, Vášeň a Síla. Jak už víte, nakonec dostaly přednost Úzkost, Stud, Závist a Nuda alias Ennui. Mimochodem, „ennui“ je francouzský výraz pro pocit únavy spojený s nudou. Zajímavostí také je, že s postavou Nudy se původně počítalo už v prvním filmu. Další fakta spojená s filmem najdete v přiloženém videu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Kinobox