5 faktů o druhém Jokerovi: Herecká metoda Lady Gaga i pravý význam názvu

5 faktů o druhém Jokerovi: Herecká metoda Lady Gaga i pravý význam názvu
Joker: Folie à Deux | Vertical Entertainment
První Joker se stal fenoménem a jedním z komerčně nejúspěšnějších komiksových filmů vůbec. Temný ponor do duše Arthura Flecka stál pouhých 55 milionů dolarů, v kinech ovšem utržil přes miliardu. Ještě před pár týdny to byl jediný film s nepřístupným ratingem R (diváci do 17 let mohou v USA do kina pouze za doprovodu dospělého), jemuž se to podařilo. Toto léto ho ovšem přeskočil Deadpool & Wolverine, který je nyní nejúspěšnějším „eRkovým“ filmem všech dob.
Fakta o druhém Jokerovi
Od druhého Jokera se proto čekají v kinech velké tržby. Rozpočet filmu ostatně nabobtnal takřka čtyřnásobně, na 200 milionů dolarů. Phillips i Phoenix si zkrátka nechali za svůj návrat patřičně zaplatit a Lady Gaga nejspíše také netroškařila, další velký výdělek je tedy nutností. Překonání tržeb prvního dílu se ovšem po rozpačitých ohlasech už nečeká a diváci doufají, že budou po neveselých recenzích alespoň trochu spokojeni. Na druhou stranu se pořád jedná o jeden z nejočekávanějších filmů podzimu, o němž se bude jistě hodně mluvit. A abyste i vy měli v diskusích čím přispět, připravili jsme si pro vás o druhém Jokerovi pětici zajímavostí.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
58%

Trailer

První zajímavostí, kterou zmíníme, je skutečnost, která dokládá původně velký divácký zájem. Úvodní upoutávka ke snímku dokázala získat během 24 hodin neuvěřitelných 167 milionů online zhlédnutí na YouTube i jiných platformách. To znamená, že se jedná o druhý historicky nejsledovanější trailer během jednoho dne u společnosti Warner Bros. A pokud by vás zajímalo, jaký snímek měl více, byl jím horor To z roku 2017 s 197 miliony zhlédnutími.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux

Lady Gaga

Jak už jsme zmínili, k Joaquinu Phoenixovi se tentokrát připojila i Lady Gaga. Populární herečka se hercem nechala inspirovat a podobně jako on se během natáčení pustila do tzv. metodického herectví. I poté, co se vypnuly kamery, stále zůstávala ve své roli Harley Quinn. Což vzhledem k charakteru její postavy nebylo zřejmě pro ni ani okolní štáb zrovna jednoduché. Trvala např. na tom, aby ji všichni členové štábu oslovovali jménem její postavy. Jeden z kameramanů dokonce uvedl, že kvůli této herecké metodě během natáčení vlastně vůbec nepoznal skutečnou Lady Gaga.
Zaujaly vás tato fakta? Další z nich naleznete v přiloženém videu.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Deadline, Collider, Kinobox