Clint Eastwood představuje svůj poslední film. V traileru na nové drama nešetří emocemi

Clint Eastwood představuje svůj poslední film. V traileru na nové drama nešetří emocemi
Cry Macho | Warner Bros.
Už na počátku listopadu vtrhne do amerických kin Eastwoodovo nové drama Juror #2, v němž si sice tentokrát nezahrál, jeho režii však v prvním traileru poznáte hned podle úvodních záběrů či tklivé melodie. Snímek bude pojednávat o Justinu Kempovi (Nicholas Hoult), jenž je předvolán coby člen poroty k případu vraždy mladé ženy, kterou měl spáchat její partner. Během soudního procesu ale zjišťuje, že oběť možná zabil někdo úplně jiný – on sám. Usmrtil ji totiž během jízdy autem, kdy původně myslel, že srazil jelena.
Juror #2: trailer | Warner Bros.
Hrdina tak čelí velmi silnému morálnímu dilematu a je čím dál více sužován pocity viny. Což je námět na výrazné soudní drama jak víno. První upoutávka navíc materiál prodává tradičním „clintovským“ řemeslem, kdy jsou z látky cítit jeho typické prvky, postupy a svou částečně melancholickou atmosférou či vtahujícím osobním příběhem upoutávka připomene např. jeho oceňovanou kriminálku Tajemná řeka. I zde se ostatně bude moci opřít o velmi silné obsazení čítající kromě Houlta také J. K. Simmonse, Toni Collette či Kiefera Sutherlanda.
Clint Eastwood by nám tedy mohl podle všeho nabídnout řemeslně precizní žánrovku, a jelikož skvěle napsaných soudních dramat s pořádným emotivním háčkem teď není zrovna mnoho, rozhodně vezmeme jeho novinku s povděkem. A to i přesto, že jeho tři roky starý film Cry Macho skončil kritickým i diváckým neúspěchem. Toto bude navíc možná úplně naposledy, kdy se s Clintovou režií setkáme. Podle řady zahraničních médií a zákulisních spekulací by se totiž mělo jednat o jeho poslední film, po němž se Eastwood vydá do velmi zaslouženého důchodu. Což dělá celý trailer, jenž už tak hezky pracuje s výrazným dilematem, ještě emotivnější.
Juror #2
Juror #2
AI
77%
Na druhou stranu, herec a režisér odchod do důchodu ještě oficiálně nepotvrdil a ani to v jeho případě nemusí nikdy nic znamenat. Ostatně, odchod do hereckého důchodu oznámil již s Gran Torinem a stejně jsme ho před kamerou ještě párkrát viděli. U Clinta zkrátka nikdy neříkejme nikdy, i když vzhledem k vysokému věku se tentokrát zdají zvěsti už poměrně reálné. Snad se tedy jedna z největších hollywoodských legend rozloučí tím nejdůstojnějším způsobem.
Podívejte se na žebříček nejlepších režisérů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Warner Bros., Deadline