Podříznuté krky, dokopané rozkroky a plamenomet. Balerína ze světa Johna Wicka láká na akční hody

Podříznuté krky, dokopané rozkroky a plamenomet. Balerína ze světa Johna Wicka láká na akční hody
Balerína | Lionsgate
Wisemanova filmografie dosud zahrnuje dva díly upírské fantasy Underworld, dále sympatickou čtvrtou Smrtonosnou past a rozporuplně přijatý remake Total Recallu, po němž se uchýlil spíše do světa seriálů. Těžko se tudíž předvídá, co od jeho režie můžeme očekávat. Stejné otazníky visí i nad scénářem, v němž spojili síly Shay Hatten (podepsaný pod třetím a čtvrtým Johnem Wickem, ale také oběma díly Snyderova Rebel Moonu) a Emerald Fennell, slavící úspěchy s podvratnými thrillery Nadějná mladá žena a Saltburn. Co jenom proboha z takového tvůrčího týmu může vypadnout?
Balerína: trailer | Vertical Entertainment
Zvědavost budí i Ana de Armas v hlavní roli zabijácké baletky Eve Macarro, které se někdy během událostí třetího a čtvrtého Johna Wicka ujme gang ruských Romů. S jeho pomocí se Eve bude mstít vrahům své rodiny, což sice nezní příliš originálně, ale s jednoduchostí zápletky se wickovská série vždy dokázala důstojně vypořádat. Herečka kubánského původu navíc už v bondovce Není čas zemřít ukázala, že akční party zvládne, a tak se s tím, že v roli nahradila Unity Phelan (která smrtící baletku hrála ve trojce Johna Wicka) půjde smířit poměrně lehko.
V dalších rolích se objeví Anjelica Huston, Gabriel Byrne a vrátit by se měli i staří známí z originální tetralogie, tedy Ian McShane jako majitel hotelu Continental Winston, Lance Reddick coby jeho věrný parťák Charon (ve své úplně poslední roli) a také Keanu Reeves jakožto samotný Wick. Scenárista Hatten pro Collider uvedl, že Wick zde bude plnohodnotnou postavou, neobjeví se prý pouze jako jednorázové cameo.
Balerína
Balerína
AI
74%
První trailer ukazuje začátky Eve, již k nájemnému vraždění přivedl právě Winston. Nechybí trocha prkenného herectví ze strany de Armas i Reevese, ukázce však dominuje přehlídka chvatů a rozmanitých násilností, pomocí nichž Eve likviduje své protivníky. Nezbývá než doufat, že právě tyto technicky zvládnuté pasáže budou výsledku dominovat v takové intenzitě, že se zjevné produkční problémy (jež vyvrcholily masivními přetáčkami) podařilo odsunout na vedlejší kolej.
Balerína by se v našich kinech měla objevit 5. června příštího roku, do té doby se tedy jistě dočkáme mnoha dalších informací i ukázek. Podívejte se i na náš žebříček nejlepších akčňáků poslední dekády.
Zdroje: Vertical Entertainment, Variety, Collider