Kinovýhled: Zůstaňme v kinech s Až na věky, chváleným hororem a Chlupatou rodinkou

Kinovýhled: Zůstaňme v kinech s Až na věky, chváleným hororem a Chlupatou rodinkou
Až na věky | Aerofilms
Až na věky
Až na věky
81%
Patrně nejočekávanějším filmem tohoto týdne je trochu atypicky norský debut. Vztahové drama Až na věky však vzbuzuje extatické reakce publika už od své světové premiéry na MFF v Karlových Varech, kde obdrželo pět trofejí včetně Ceny za ženský herecký výkon pro Helgu Guren. Ta představuje třicátnici Marii, která po letech manželství čelí nejvážnější partnerské krizi ve svém dosavadním životě. Podaří se jí svůj vztah zachránit? Naši recenzi si můžete přečíst už nyní.
Až na věky: trailer | Aerofilms

Konec světa
Konec světa
AI
64%
Již druhý celovečerní film tento rok představuje Bohdan Sláma. Podle scénáře Ivana Arsenjeva natočil historické drama s názvem Konec světa, zasazené do léta roku 1968. Zatímco Tondova rodina odjíždí do Francie, churavý chlapec musí zůstat v Jizerských horách pod dohledem svého dědy. Jejich životy pochopitelně zamíchá osudová srpnová noc. O tom, že „konec světa neznamená konec naděje“, se vás pokusí přesvědčit Miroslav Krobot a Vojtěch Veverka.
Konec světa: trailer | CinemArt

Chlupatá rodinka
Chlupatá rodinka
57%
Pozoruhodný úkaz v rámci tuzemské distribuce představuje americká komedie Chlupatá rodinka, prostá jakýchkoli artikulovaných slov. Jak to, že si tvůrci – bratři Zellnerovi – vystačili bez lidské řeči? Natočili totiž postmoderní variaci na Annaudův Boj o oheň: namísto neandrtálců sledují skupinu saskvečů, známých také jako „Bigfoot“. Svým hravým, dobrodružným experimentem mimoděk připomínají, nakolik jsme z kultury vyloučili přirozené tělesné sekrety. Také netradiční podívanou jsme už stihli zrecenzovat.
Chlupatá rodinka: trailer | Film Europe

Duše prokletých
Duše prokletých
65%
Zbývají dva evropské žánrové kusy. Irské Duše prokletých jsou podle zahraničních ohlasů elegantním duchařským hororem, který si vystačí bez laciných lekaček. Pokud vás fascinují tajemná úmrtí a slepé sběratelky záhadných předmětů, neváhejte. V zámoří se jedná o jeden z nejlépe hodnocených hororů roku.
Duše prokletých: trailer | Bontonfilm
Elyas
Elyas
56%
Francouzský thriller Elyas naopak nabízí adrenalinovou podívanou jiného střihu: bývalý elitní voják v něm musí ochránit třináctiletou dívku a její matku před ohrožením v podobě mimořádně vlivného muže.
Elyas: trailer, český dabing | Forum Film
Lawrence z Morávie
Lawrence z Morávie
Závěrem tip na jednu nestandardní premiéru – pásmo krátkých českých filmů, které ve vybraných kinech najdete pod názvem Lawrence z Morávie & filmy Studia Anima. Čtyřminutový animovaný snímek, který zaštiťuje celou kolekci a jehož název odkazuje k slavnému eposu Davida Leana Lawrence z Arábie, je nejnovějším počinem pozoruhodného animátora Jana Cechla (viz jeho Bloody Merry Christmas).
Lawrence z Morávie
Lawrence z Morávie
Lawrence z Morávie
Lawrence z Morávie
Lawrence z Morávie
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox