Máte po krk Disneyho? Koloušek Bambi s hlasem Terezy Ramba září ve verzi se skutečnými zvířaty

Máte po krk Disneyho? Koloušek Bambi s hlasem Terezy Ramba září ve verzi se skutečnými zvířaty
Bambi: Příběh života z lesů | Bioscop
Jestli někdo může takto naturalisticky koncipovaný projekt zvládnout, tak snad jedině Francouzi, v jejichž filmových archivech se skví i klasický dobrodružný skvost Medvěd od Jeana-Jacquese Annauda. Práce s živými zvířaty v jejich přirozeném prostředí byla dle tiskové zprávy distribuční společnosti Bioscop pro štáb nového Bambiho náročná. Známému příběhu nicméně zajistila dosud nepoznaný realistický rozměr, který může oslovit zejména nejmladší publikum. Českým hlasem filmu přitom bude herečka Tereza Ramba, originální verzí provází zpěvačka Mylène Farmer.
Bambi: Příběh života z lesů
Bambi: Příběh života z lesů
AI
68%
Bambi je příběhem malého kolouška žijícího se svou matkou, skotačícího uprostřed rozlehlých lesů a objevujícího taje bujarého prostředí. S nejbližšími přáteli, králíkem Dupíkem a mývalem Kvítkem, zažívá pod dohledem rozvážného havrana spoustu radostí a kamarádí se také s mladou laňkou Fili. Idylický a harmonický život naruší podzimní vpád lovců, který Bambiho oddělí od maminky a zanechá jej osamělého v širém světě, kde se ho naštěstí ujme majestátní jelen. Ten zranitelného hrdinu učí čelit nástrahám divočiny a přežívat.
Bambi: Příběh života z lesů: trailer | Bioscop
Původní Disneyho verze z roku 1942, již můžete zhlédnout na Disney+, je muzikálově laděnou pohádkou se třemi oscarovými nominacemi a také pověstným traumatizujícícm efektem, který skýtá sekvence vytržení z matčiny láskyplné náruče. Klasiku v 80. letech svérázněji oživovali v Sovětském svazu s filmy Bambi (1985) a Bambiho dospívání (1986), roku 2006 pak vznikl animovaný Bambi 2 určený na videotrh.
Letos dorazí ještě kontroverzní hororová verze Bambi: The Reckoning, která reaguje na uvolnění autorských práv a zařazuje se do pokleslého filmového vesmíru Twisted Childhood Universe. Ten zahrnuje ještě nepřístupné a krvavé alternativy Medvídka Pú s podtitulem Krev a med nebo nadcházející horory o Peteru Panovi a Pinocchiovi. Bambi se tak možná konečně pomstí nenáviděným lovcům, ale Felix Salten a jeho čtenářstvo asi pomyslně zasténají.
Bambi (1942)
Bambi (1942)
Bambi II (2006)
Bambi II (2006)
Bambi: The Reckoning
Michel Fessler, jenž stojí za scénářem povedeného animáku Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo, by měl doručit uctivější, i když svým způsobem experimentální hranou verzi. Trailer sice nenabízí takovou vizuální krásu jako rozmanité animační procesy, ale svou autenticitou by snímek mladé diváky a divačky mohl poučit o čistší kráse reálné přírody, která se rozléhá v podstatě za naším prahem a kterou bychom měli pomoct ochraňovat. A vážit si jí.
Podívejte se na náš žebříček nejlepších rodinných filmů.
Zdroje: Kinobox, Bioscop