Za tímhle Disneyho nehledejte. Mickey Mouse to v novém hororu dotáhl na zabijáka

Za tímhle Disneyho nehledejte. Mickey Mouse to v novém hororu dotáhl na zabijáka
Past na myši | Vertigo International
Je vám to povědomé? Před pár lety do veřejného vlastnictví putoval také Medvídek Pú, nejznámější knižní dílo Alana Alexandera Milneho. Na světě už máme dva díly hororové série Medvídek Pú: Krev a med, z nichž především ten první kritiky přímo urážel. Táž pocta připadne i postavě Tygra a Milne nebude jediným tvůrcem, jenž se obrátí v hrobě. Snímek Bambi: The Reckoning hororově převypráví knihu Bambi aneb Příběh lesů od Felixe Saltena, již Disney do slavného animáku adaptoval roku 1942.
Past na myši
Past na myši
21%
Tato svérázná a koncepčně vydřidušská díla dohromady utváří takzvaný Twisted Childhood Universe a brzy k nim přibudou ještě hororové verze Petera Pana či Pinocchia. Past na myši stojí stranou, i když po dosavadních premiérách v Severní Americe sbírá podobně tristní recenze jako první Krev a med (a podstatně horší než dvojka, která si polepšila a řadě lidí už připomínala film). Distribuční společnost Vertigo International ji u nás uvádí devět měsíců po novoroční upoutávce, která kombinovala záběry z Disneyho kraťasu s předběžně pořízeným materiálem o maskovaném vrahovi.
Past na myši: trailer | Vertigo International
„Chtěli jsme se s tím hlavně pobavit. Je to přece Mickey Mouse z Parníku Willie, jenž vraždí lidi. Je to směšné,“ tvrdil režisér Bailey pro The Hollywood Reporter. Snímek se má vyvarovat přímých verbálních referencí k původnímu animovanému hrdinovi, i když nemá být pochyb o tom, koho s kudlou v ruce vlastně sledujeme. Svým zasazením film pro změnu evokuje loňský hororový hit Pět nocí u Freddyho, což by mu mohlo zajistit další pozornost nutnou ke snadnému výdělku.
Žaloba od Disneyho navíc opravdu nehrozí už z principu, jelikož nikdo nemůže nabýt podezření, že by za něčím takovým stálo studio vytvářející drahé rodinné projekty. „TOTO NENÍ FILM NEBO PRODUKCE SPOLEČNOSTI DISNEY. NEMÁ ŽÁDNOU SPOJITOST ANI PODPORU OD SPOLEČNOSTI DISNEY,“ zní doprovodný text k upoutávce, která sama dostatečně deklamuje prachbídné formální kvality.
Past na myši
Medvídek Pú: Krev a med
Medvídek Pú: Krev a med 2
Bambi: The Reckoning
Pět nocí u Freddyho
„Samozřejmě budeme nadále chránit naše práva na modernější verze Mickeyho Mouse a další díla, která stále podléhají autorským právům, a budeme se snažit zabránit záměně spotřebitelů způsobené neoprávněným použitím Mickeyho a našich dalších ikonických postav,“ ubezpečovala hned po Novém roce společnost Disney, která se nicméně sama potýká s negativními reakcemi na její oficiální projekty ze světa Star Wars či z oblasti modernizovaných předělávek a remaků. Špetka krve na kostýmu Mickeyho Mouse by jí dnes paradoxně neuškodila. Zvlášť v případě laciného hororu, který v kinech moc lidí neuvidí. Nebo mu chcete dát šanci?
Prohlédněte si žebříček nejlepších hororů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter