Návrat herecké legendy i Burton opět ve formě. Tohle 5 důvodů, proč vidět nového Beetlejuice

Návrat herecké legendy i Burton opět ve formě. Tohle 5 důvodů, proč vidět nového Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice - Michael Keaton | Vertical Entertainment
Králem této sféry je bezpochyby Tim Burton, jehož neobvyklé snímky si diváci na podzim rádi připomínají. Proto jsme se dnes rozhodli vám říct pět důvodů, proč by vám druhý Beetlejuice neměl uniknout.
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
74%

1. Beetlejuice

Hned na začátek musíme samozřejmě začít samotným Beetlejuicem, potažmo Michaelem Keatonem v hlavní roli. Ten se vrací po více než třech dekádách jako jedna z nejvýraznějších postav filmového světa. Beetlejuicův extravagantní a nevypočitatelný charakter se zapsal do historie právě díky Keatonovu výkonu, jenž se do této role i po letech vtěluje s energií, kterou fanoušci milují.
Pro starší diváky a milovníky prvního dílu je to samozřejmě nostalgický návrat, zatímco pro novou generaci to může být první setkání s jedinečným antihrdinou. Jeho neuctivý humor a bizarní přístup k řešení problémů z něj dělají jednu z nejzábavnějších postav hororového prostředí. Michael Keaton navíc ukázal schopnost bez problémů navázat tam, kde skončil, a je tedy prvním a možná i hlavním důvodem, proč byste na snímek určitě měli zajít.
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice - Michael Keaton | Vertical Entertainment

2. Tim Burton

Prvním důvodem byl Michael Keaton coby Beetlejuice, takže tím druhým nemůže být nikdo jiný než režisér Tim Burton. Hollywoodský král podivností posledních 15 let zápasil s obnovením svého dřívějšího tvůrčího drajvu. Ačkoliv jeho nedávné snímky byly vždy něčím trochu specifické, například Dumbo rozhodně nedokázal přinést to, co jeho fanoušci očekávali – kreativní a vizuálně ohromující zážitek.
Velmi světlým momentem pro něj byl už dva roky starý seriál Wednesday, který ukázal, že zkušený režisér to v sobě stále má. A teď s návratem Beetlejuice se zdá, že Burton skutečně znovu našel svou možná lehce ztracenou energii. Film je totiž důkazem toho, že když má Burton správný materiál a svobodu tvořit, dokáže znovu okouzlit diváky svou jedinečnou vizí. Jeho oživení Beetlejuice opět přináší směs temného humoru a vizuálních triků, které jeho tvorbu vždy odlišovaly od ostatních.
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice

3. Evoluce

Ačkoliv jsme před chvílí mluvili o tom, že v poslední době Burton tvořil lehce pod svou vysoko postavenou laťkou, neznamená to, že bychom neocenili jistou evoluci. Nikdo se samozřejmě nechce stále dokola dívat na to samé a snímky musí svým způsobem reflektovat posun doby. První Beetlejuice byl jednoduchou a neučesanou hříčkou, ve které si známý režisér zkoušel své nápady. Dvojka ale ukazuje, jak se za více než 30 let vyvinul jeho nezaměnitelný vizuální styl.
Film přináší návrat povědomých kulis a praktických efektů, které dýchají staromilským kouzlem, ale zároveň rozšiřuje posmrtný svět o nové prvky, které jsme dosud neviděli. Burton se nebojí zkoušet nové techniky, které snímku přidávají na originalitě. Vše navíc díky věrnosti původním kulisám působí naprosto přirozeně, prostě jako adekvátně navazující pokračování, které ctí svůj původ, ale nebojí se jít kupředu.
5 důvodů, proč vidět nového Beetlejuice | Kinobox
Tohle byly tři z pěti důvodů, proč byste měli zvážit návštěvu kina na nový film Beetlejuice Beetlejuice. Pokud vás tyto přednosti filmové novinky dosud nepřesvědčily, doporučujeme zhlédnout přiložené video, kde se seznámíte s dalšími dvěma důvody, a navíc se dozvíte i pět zajímavostí o původním snímku.
Zdroj: Kinobox