Ještě mrazivější a děsivější. Druhý Úsměv znepokojuje diváky novým trailerem

Ještě mrazivější a děsivější. Druhý Úsměv znepokojuje diváky novým trailerem
Úsměv 2 | Paramount Pictures
První snímek pojednával o tajemné kletbě, která způsobovala, že její držitelé po několika dnech spáchali s úsměvem od ucha k uchu sebevraždu a předali smrtící prokletí na toho, kdo byl právě v blízkosti. V jedničce se démonické entity, která chtěla její život, snažila zbavit psychiatrička Rose, ve dvojce bude nebohou hrdinkou popová zpěvačka Skye Riley v podání Naomi Scott (Aladin, Charlieho andílci).
Její kariéra je sice na vzestupu a sama umělkyně se chystá na světové turné, nebude jí to ale nic platné, protože po sebevraždě kamaráda se právě ona musí potýkat se zlým démonem. Budou se tak okolo ní dít čím dál záhadnější věci a hrdinku čeká i konfrontace s vlastní minulostí.
Úsměv 2
Úsměv 2
AI
57%
Nevypadá to zatím, že by chtěl režisér Parker Finn dále rozšiřovat svůj svět či snad více rozplétat záhady kolem tajemné entity. Zde to zkrátka vypadá na dvojitou porci téhož, což podle tradiční sequelové příručky znamená, že dostaneme ještě větší porci vyhrocenějších a napínavějších pasáží, vražedných úsměvů a v neposlední řadě i lekaček. Námět přitom nabízí řadu zajímavých motivů na rozebrání, tentokrát mezi ně mohou tvůrci přiřadit i svět showbyznysu a bulváru, v němž se hlavní postava pohybuje. Zda se něčeho takového dočkáme, je dosud záhadou.
Úsměv 2: finální trailer | CinemArt
Aktuálně to tedy vypadá na přímočařejší podívanou, která bude chtít instantně děsit, naplňovat atributy prvního dílu a přinést žánrově oddychovou zábavu. Což nemusí být nutně špatně, ostatně jednička dokázala hororové předpoklady využít poměrně uspokojivě a diváci si ji i přes časté chybky oblíbili. Asi nikdo tady nečeká hororovou revoluci, ale spíš sázku na žánrovou jistotu. Zda ji opravdu dostaneme, či zda se premisa napodruhé už okouká, se dozvíme v českých kinech 17. října.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Paramount Pictures