„Musíš za svou pravdou stát.“ Nová Hřebejkova komedie láká na Ondřeje Vetchého jako dezinformátora

„Musíš za svou pravdou stát.“ Nová Hřebejkova komedie láká na Ondřeje Vetchého jako dezinformátora
Výjimečný stav | Bio Illusion / Jakub R. Špůr
Hřebejk se naposledy divákům v kinech představil před dlouhými sedmi lety, když během roku 2017 vydal všechny tři díly své série Zahradnictví. Poté se uchýlil do televizního prostoru, kde stál za vznikem seriálů Rédl, Pozadí událostí, Vítěz, Iveta a řadou dalších. Fanoušci jednorázových a celovečerních příběhů se však mohou radovat, neboť nyní se Hřebejk na stříbrná plátna vrací.
Výjimečný stav
Výjimečný stav
AI
70%
„Celý život jsem chtěl natočit takovouto čistou komedii. Ve Výjimečném stavu je samozřejmě i kus vážného tématu týkajícího se dezinformací, ale jinak je to nebrzdící sranda,“ láká Hřebejk potenciální publikum v oficiální tiskové zprávě.
Pod scénářem je podepsán Milan Tesař, spojený především s časopisem Reflex a také začátky České sody v 90. letech. „Jednou jsem jel autem a v rádiu zahraniční reportér popisoval výrobu nějakých loutek v Maďarsku nebo Bulharsku. Bylo slyšet, jak se tam v pozadí tluče do dřeva a já jsem přemýšlel, jestli je ten reportér opravdu tam, kde se to mělo dít,“ popisuje Tesař.
Výjimečný stav: trailer | Falcon
Příběh, který autor v minulosti uvedl i jako divadelní hru, sleduje rozhlasového novináře, který předstírá, že se nachází na Blízkém východě, zatímco tamější dění komentuje ze svého vinohradského bytu. Kvůli žárlivosti se totiž neprofesionálně na otočku vrátil domů, ale zrovna v tu chvíli začala arabská revoluce. A jak už to tak v komediích bývá, je snazší uchýlit se k překombinované lži nežli přiznat svou chybu.
Hlavní role dezinformátora byla psaná na míru Ondřeji Vetchému, jehož v dalších úlohách doplní Tatiana Dyková a Jordan Haj jakožto zbylé vrcholy podivného milostného trojúhelníku. Objeví se také Jaroslav Plesl, Jana Plodková, Jiří HavelkaKateřina BrožováJan Hrušínský a řada dalších. Komedii Výjimečný stav uvidíme v kinech od 17. října, zatím se podívejte na náš žebříček nejočekávanějších titulů do konce roku.
Zdroj: Falcon