Matt Damon a Ben Affleck opět spolu? Ve filmu o skutečné lechtivé nahrávce wrestlera Hulka Hogana

Matt Damon a Ben Affleck opět spolu? Ve filmu o skutečné lechtivé nahrávce wrestlera Hulka Hogana
Matt Damon a Ben Affleck | Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images 2015
Zprávy o filmu Killing Gawker se minulý týden rozběhly na internetu ve dvou vlnách. Během té první jsme se dozvěděli, že o projekt mají zájem Matt Damon a Ben Affleck, v té druhé že by měl režírovat kultovní režisér Gus van Sant, který mimo jiné realizoval právě Dobrého Willa Huntunga, jenž udělal z dvojice přátel velká jména amerického filmu. Stará parta se tedy zřejmě opět dává dohromady.
Gus Van Sant
Gus Van Sant

Režisér, Herec

7.4
Jaký námět je přiměl ke společnému comebacku? Velmi bizarní skutečná kauza, během níž populární osobnost wrestlingu Hulk Hogan žalovala webovou stánku Gawker za zveřejnění sex tape, o jejíž existenci Hogan neměl ponětí. Jeho tehdejší přítel Bubba the Love Sponge ji natáčel bez jeho vědomí a svolení a následně ji řádně zpeněžil.
Spor využil miliardář Peter Thiel, jenž měl na Gawker spadeno za publikování negativních textů vůči své osobě. Hoganovi tedy tajně financoval celé soudní řízení, aby platformě ublížil. Zřejmě úspěšně - dnes tato webová adresa již neexistuje. Šlo tedy o mnoho víc než o pikantní historku, snímek bude moct odhalit, jak komplikované machinace se mohou dít na pozadí zdánlivě banálních eskapád. Není divu, že scénář napsal držitel Oscara za Sázku na nejistotu Charles Randolph, jež s humornou nadsázkou vysvětlovala princip ekonomické krize roku 2008. Snímek se inspiruje knihou Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker, and the Anatomy of Intrigue z roku 2018.
Ben Affleck jako Batman
Matt Damon
Matt Damon
Affleck by měl ztvárnit Hogana, což je trochu těžké si představit, ale už jsme viděli troufalejší castingové volby. Damon pak dostane na starost Thiela. Van Sant nerežíroval film již 6 let a v jeho 72 letech hrozilo, že se od něj už ničeho nedočkáme. Jedná se o filmaře, který málokdy dělá hity, jeho experimenty však vždy vyvolávaly v cinefilní subkultuře hlasité reakce. Někdy kladné, někdy negativní.. Stačí si vzpomenout na devadesátiminutový pochod Damona a Caseyho Afflecka pouští v Gerrym. Návrat Bena Afflecka a Damona do jeho náruče poté, co se stali velkými hvězdami, mu nejspíš umožní pořádnou rozlučku.
Podívejte se také na seznam nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Jeff Sneider, World of Reel