Hrdina z Vetřelců a Terminátora čelí zombie klokanovi v hororové komedii The Red

Hrdina z Vetřelců a Terminátora čelí zombie klokanovi v hororové komedii The Red
Vetřelci | 20th Century Fox
Virální video ukazující páníčka, jenž klokanovi agresivně dotírajícímu na psa uštědří ránu pěstí do čumáku, rázem přestává být nejvtipnějším dokladem občasných svárů mezi Australany a hopsajícími endemity. Režisér Ryan Coonan s The Red rozvíjí svůj krátkometrážní film Waterbone z roku 2014, v němž se několik klokanů infikovalo zkaženou vodou a začalo běsnit. Celovečerní eko-agitka v hávu creature feature do australských a novozélandských kin vstoupí 31. října a na Halloween se možná představí také ve Spojených státech.
The Red
The Red
AI
59%
Coonan lákal na volné inspirace žánrovými klasikami včetně Věci, vtipného Amerického vlkodlaka v Londýně nebo australského hororu Kanec, jímž se roku 1984 i v Hollywoodu proslavil pozdější režisér Highlandera Russell Mulcahy. Tess Haubrich, známá vedlejší rolí ve sci-fi Vetřelec: Covenant, ztvárňuje mladou policistku Maddy, která hodlá dostát otcovu pracovnímu odkazu. Tatínek ovšem nemusel řešit sérii brutálních vražd, jež má navíc na svědomí zombie klokan obdařený abnormální silou. Provinční městečko se třese hrůzou a Maddy jej ochraňuje s pomocí výstředního strýce Schmittyho (Biehn) a vzpurné tety Donny (Angie Milliken).
Po béčkovém výplachu s digitální stvůrou by zřejmě neštěkl ani dingo, kdyby vyčůraný Klokan Jack nedostal takto nepravděpodobného drsného nástupce. Vidět všeobecně oblíbeného tvora v bestiálním nastavení se fanouškům zvířecích hororů nepoštěstí moc často, přičemž podobné příběhy z terorizovaných zapadákovů mají svou oblibu. Dvakrát pak tehdy, když lidský prapor třímají hned dva veteráni ze slavné vetřelčí série.
The Red: trailer | Radioactive Pictures
Zrak se upíná zejména na osmašedesátiletého Biehna, jenž byl v osmdesátkách dvorním hercem Jamese Camerona – v Terminátorovi hrál ochránce Sarah Connor Kylea Reese, ve Vetřelcích desátníka Hickse, jehož z trojky skandálně vyškrtli, a člena podmořské expedice ztvárnil v Propasti. Poslední mainstreamovou úlohu přijal roku 2007 v pokleslé poctě Roberta Rodrigueze Planeta Teror, poslední dobou si vybírá spotřební béčka, v nichž často hraje se současnou manželkou, padesátiletou Jennifer Blanc-Biehn.
Oblíbený herec bude největším tahákem The Red, který producentka Jessica Butland z Radioactive Pictures charakterizuje jako „divokou jízdu, která od začátku do konce naplňuje vše, co si jen fanoušci creature feature od podobně přepáleného námětu slibují.“ Samozřejmostí mají být i narážky ke klasickému Aussie slangu a popkultuře, takže specifická sorta publika by si mohla přijít na své. V traileru se krve, drápání, trhání a kousání najde dostatek, takže bídné technické provedení na první pohled nemusí tolik překážet.
Než budeme vědět, kdy a jak bude The Red k vidění i u nás, můžete si proběhnout náš žebříček nejlepších hororů za poslední dekádu.
Zdroj: JoBlo