Terminátor se vrací v novém traileru. V seriálu od Netflixu to zkusí zcela jiným způsobem

Terminátor se vrací v novém traileru. V seriálu od Netflixu to zkusí zcela jiným způsobem
Terminátor (1984) | Orion Pictures
Streamovací platforma se pokusí ságu resuscitovat způsobem, jímž nyní k oblíbeným titulům často přistupuje – pomocí animovaného seriálu. Je to vlastně krok vcelku logický. U animáku se sice nedá očekávat velký divácký megahit, projekt ovšem může uspokojit alespoň skalní fanoušky, které je potřeba si udobřit. Popularita značky totiž po Genisys a Temném osudu klesá, filmy udělaly s příběhem a celým universem psí kusy a příznivci budou rádi za scenáristicky kompaktnější kousek, jenž se podívá na franšízu jiným způsobem či do ní zakomponuje zajímavý příběh s novými postavami.
Terminator Zero
Terminator Zero
  • Netflix
70%
Přesně to by měl Terminator Zero doručit. Děj nás zavede do dvou časových rovin. Zatímco v roce 2022 bude probíhat nelítostná válka mezi stroji a posledními přeživšími, do roku 1997 je vyslána bojovnice, která má za úkol ochránit vědce Malcolma Leeho. Ten pracuje na revoluční umělé inteligenci Kokoro, jež může Skynet ohrozit. Jenže hlavní hrdinka není samozřejmě jediná, kdo se chce s Malcomem setkat. Je tu totiž také jistý robotický zabiják z budoucnosti.
Máme tu tedy klasickou příběhovou šablonu, bez níž by snad Terminátor ani nemohl vzniknout. Samotný děj a atmosféra ovšem v první ukázce lákají na poněkud temnější a drsnější atmosféru, než jsme zvyklí. Seriál si vzal na starost zkušený tvůrce Mattson Tomlin (Projekt Power) a věhlasné japonské animační studio Production I.G (Ghost in the Shell, Kuroko no basuke).
Terminator Zero: teaser trailer | Netflix
Animace pak evidentně čerpá z japonských vlivů, zároveň ovšem svým zpracováním připomíná jiné netflixovské animáky v čele s titulem Zaklínač: Vlčí sen. Hlasové obsazení nabídne např. Timothyho Olyphanta coby Terminátora, Sonoyu Mizuno z Rodu draka či Rosarii Dawson. První teaser sice toho moc neprozrazuje, zároveň ovšem láká na ponurou a atmosféricky hutnější podívanou, která by snad Terminátorovi mohla po řadě nezdarů vylepšit reputaci. Zatím můžeme jen doufat.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných seriálů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix, Deadline