Hellboy jako nefalšovaný horor? Rudý ďábel se v traileru pokouší najít novou cestu pro komiksy

Hellboy jako nefalšovaný horor? Rudý ďábel se v traileru pokouší najít novou cestu pro komiksy
Hellboy | Ketchup Entertainment
První teaser ke snímku Hellboy: The Crooked Man jsme před měsícem příliš pozitivně neohodnotili, ale po zveřejnění plnohodnotného traileru se můžeme vydat přece jen trochu optimističtější cestou. Ano, třeba to dopadne mizerně. Už podivná lacinost typografie traileru prozrazuje, že nejde o produkci s rozmachem áčkového blockbusteru, ale ladem ponechaný brand, v jehož komerční potenciál po třech marných pokusech naplnit kina už nikdo moc nevěří. Zároveň se tu však vyjevuje i kus potenciálu.
Hellboy: The Crooked Man
Hellboy: The Crooked Man
49%
Komiksy si často hrají s hororovými prvky. Sám Hellboy, ale třeba i Constantine a samozřejmě druhý Doctor Strange v režii Sama Raimiho. Přesto snad nikdy nepůsobilo uchopení tohoto žánru tak upřímně. Alespoň na první pohled. Není to komiks využívající prvky hororu, vypadá to spíš jako opravdový horor, do něhož zabloudila komiksová figura. A na tom je cosi lákavého. Nejde o okořeněný spektákl, ale „autenticky malý film“.
Hellboy: The Crooked Man: trailer | Ketchup Entertainment
Režijní pozice se ujal Brian Taylor, který po dvou hyperaktivních kultovkách Crank trochu zapadl. Nicméně svým posledním filmem Mamka a taťka s Nicolasem Cagem (s nímž se předtím setkal i u šíleného druhého Ghost Ridera) přeci jen připomněl, že svého času šlo o talentovaného tvůrce plného potenciálu. Rozhodně padla představa, že je zcela odepsaný, jak už si velká část jeho dřívějších příznivců myslela. Neméně zajímavé pak je, že pod scénář se podepsal Mike Mignola, samotný tvůrce komiksového Hellboye.
Hellboy
Hellboy
Hellboy
Hellboy
Hellboy
Může tedy Hellboy konečně uspět? Mince je pořád ve vzduchu. Rozhodně půjde o hodně jiný film, než jaké představili Guillermo del Toro s Ronem Perlmanem, z jejichž pojetí (komerčnímu nezdaru navdory) většina lidí stále čerpá představu o tom, čím a kým Hellboy přesně je. Vzhledem k Taylorově minulosti plné excesu a manýry snad zároveň nemůže jít o stejnou šeď jako verze z roku 2019. Domestikovaný démon nově s tváří Jacka Kesyho to zkusí po svém, zřejmě o kus blíž předloze.
Jestli se zadaří, se dozvíme nejspíš v září, kdy by snímek měl být uveden ve Spojených státech. Oficiální datum premiéry však stále není stanoveno, nic nevíme ani o mezinárodní distribuci. Výhoda malé produkce vznikající stranou velkých studií je, že když to dopadne špatně, film se k nám nikdy ani nepodívá. Jistě si ale přejeme opak.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Ketchup Entertainment