Komiksový Hellboy je zpátky! V traileru na laciné béčko ale padá na své úplné dno

Komiksový Hellboy je zpátky! V traileru na laciné béčko ale padá na své úplné dno
Hellboy: The Crooked Man | Ketchup Entertainment
Filmům s Hellboyem v podání Rona Perlmana je skalními fanoušky často vyčítaná až přílišná mainstreamovost a vděčný rodinný humor, jiní diváci si ovšem i právě díky cynickým hláškám a zejména citu režiséra pro skvěle vypadající fantaskní světy právě zde démona z pekla zamilovali. Pokus o drsnější a špinavější přístup Neila Marshalla v restartu z roku 2019 skončil produkčními problémy, absolutně nefungujícím mišmašem a finančním propadákem, v němž se David Harbour v titulní roli docela trápil. Komiksová značka se tak dostala na pomyslné dno a nikdo netušil, zda se ještě vrátí. To jsme ovšem ještě netušili, že dno se může ukrývat ještě daleko hlouběji.
Hellboy: The Crooked Man
Hellboy: The Crooked Man
50%
Producenti a autor komiksů Mike Mignola se totiž nechtěli smířit s porážkou a máme tu další restart s novým představitelem. Hellboy: The Croocked Man má vycházet z komiksové předlohy, v níž se známá postava a mladý agent vydají k vesnici plné čarodějnic, kterou vede místní ďábel, s nímž má Hellboy společnou minulost. První upoutávka snad ani nemohla být tragičtější. Nový Hellboy byl totiž evidentně velmi nízkorozpočtovou produkcí, která má horší vizuál a kameru než kdejaké youtuberské video a svými záběry je opravdu v některých záběrech nechtěně srandovní.
Je sice vidět, že Mignola, který spolupracoval na scénáři, se snažil dílo atmosféricky přiblížit svým komiksům a upoutávka postavu přenáší do poněkud hororovějších vod bez zbytečného humoru. Jenže snaha je jedna věc a zpracování druhá. Snímek totiž natočil béčkař Brian Taylor, jenž sice natočil kdysi skvělou stathamovku Zastav a nepřežiješ, od té doby byste však kvalitní kus v jeho filmografii hledali marně. A nepřidá ho nejspíš ani teď, protože nový Hellboy vypadá opravdu příšerně, rádoby hororová atmosféra či budování napětí zde vůbec nefungují, triky vypadají zastarale a korunu všemu nasazuje již třetí Hellboy Jack Kesy.
Hellboy: The Crooked Man: teaser trailer | Ketchup Entertainment
Ten zatím nemá absolutně žádné charisma a Perlmanovi se nemůže vůbec rovnat. Nemluvě o tom, že cosplayeři by udělali asi lepší masku, než jakou dostaneme zde. Hellboy zkrátka skončil v naprosto laciné a béčkové produkci, která fanouškům komiksům nemůže vůbec dělat radost. Není divu, že premiéra v kinech zatím nebyla oznámena a vůbec bychom se nedivili tomu, kdyby snímek ihned skončil ve streamovacích vodách.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Entertainment Weekly, Ketchup Entertainment