Nová Fantastická čtyřka poprvé pohromadě. Prolomí herci v čele s Pascalem komiksovou smůlu?

Nová Fantastická čtyřka poprvé pohromadě. Prolomí herci v čele s Pascalem komiksovou smůlu?
Fantastická čtyřka: Silver Surfer | Twentieth Century Fox
První áčková verze Fantastické čtyřky z roku 2005 nebyla příšerná, spíš trochu nijaká a bezradná. Vydělala sice dost peněz, aby to vystačilo na druhý díl Silver Sulfer, nicméně bylo jasné, že i když se nejedná o fiasko, nepodařilo se tak úplně najít správnou cestu.
Zato o dekádu mladší verze z roku 2015 byla nefalšovaným průšvihem, který zlikvidoval kariéru nadějného režiséra Joshe Tranka a proslul nechvalnými přetáčkami. Vyznačovaly se tím, že herci během nich nosili nepřesvědčivé paruky, takže bylo na první pohled vidět, které záběry vznikly během původního natáčení a které dodatečně. Jedná se o osobitější film, ale jeho problémy jsou tím větší.
Fantastic Four
Fantastic Four
AI
71%
Nyní uplynulo dalších deset let a chystá se nový pokus. Tentokrát už v kontextu MCU, jemuž se vrátila práva po akvizici Foxů Disneym. Miláček davů Pedro Pascal, který ztvárňuje vůdce týmu se skromným titulem Mr. Fantastic, nyní na svém Instagramu sdílel první fotku kompletní čtveřice v civilu. Doplňují ho Ebon Moss-Bachrach jako Thing, Vanessa Kirby jako Sue Storm a v neposlední řadě Joseph Quinn.
Ten přebírá po Chrisi Evansovi a Michaela B. Jordanovi roli ohnivého Human Torche, což bylo mnohými přijato jako kontroverzní vola. Jeho hrdina má být hezounkem party a někteří se domnívali, že hvězda Stranger Things není dostatečně „hot“ ve víc než jednom slova smyslu. Ukázalo se ale, že tento problém mají z nějakého důvodu hlavně páni, jimž už stihly na sociálních sítích dámy vysvětlit, že Quinn je typický případ „effortlessly sexy“, což u žen právě letí.
Krom herecké party sdílel Pedro i fotku režiséra Matta Shakmana, jenž má za sebou úctyhodnou kariéru v televizi, a to včetně velkých projektů jako Hra o trůny, ale jde o teprve o jeho druhý celovečerní film a první blockbuster. Režisérovi rozhodně tuhle nevděčnou práci nejde moc závidět, stačí si vzpomenout na nešťastný osud Tranka, který si od roku 2015 v Hollywoodu prakticky neškrtl.
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Fantastická čtyřka (2005)
Fantastická čtyřka (2015)
Fantastická čtyřka
V jeho případě šlo o kombinaci negativního komerčního i kritického výsledku a následné spanilé jízdy médii, kde do detailu popisoval, jak mu studio zlikvidovalo jeho film necitlivými zásahy. Právě jeho verbální agresivita byla pro producenty poslední tečkou. Jedna věc je selhat, druhá projevit tolik neloajality (z pohledu producentů). Snad to tedy tentokrát dopadne více ku spokojenosti režiséra, štábu, a samozřejmě nás diváků. Dozvíme se to 24. července příštího roku.
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Instagram, Marvel