Chystá se Běžící muž s novým miláčkem Hollywoodu. Kdo nahradí Schwarzeneggera?

Chystá se Běžící muž s novým miláčkem Hollywoodu. Kdo nahradí Schwarzeneggera?
Běžící muž (1987) | TriStar Pictures
Už nějakou dobu se ví o tom, že štafetu nové adaptace Kingova románu přebral britský režisér Edgar Wright, který je díky komediální trilogii s Peggem a Frostem, Scottu Pilgrimovi, Baby Driverovi a dalších filmech po celou svou kariéru jedním z nejmilovanějších režisérů u klukovské větve cinefilů. Jistě je dobrým kandidátem pro tento projekt, i protože je jasné, že nepůjde cestou opačného extrému a nepokusí se z látky vyždímat a odstranit veškerý humor.
Edgar Wright
Edgar Wright

Režisér, Scenárista

7.9
Jak to víme? No přece od Glena Powella! Dlouho přehlížený herec během posledních dvou sezón vystřelil do nebe poté, co ho Tom Cruise posadil do stíhačky druhého Top Gunu. Následně se na něj nabalilo několik velkých úspěchů, The Hollywood Reporter ho kontroverzně zařadil do žebříčku jinak o dekádu mladších vycházejících hvězd a nyní se o něj přetahuje celý Hollywood.
Vrah naoko
Twisters
Twisters
Vrah naoko
Vrah naoko
Právě Powell v rozhovoru pro IndieWire prozradil, že se na podzim chystá začít s Wrightem natáčet novou verzi Běžícího muže. „Svět, který Edgar pro tuhle věc přichystal, je neuvěřitelný. Je tak moc dobrý! Ale to je tím, že jsme oba tak obří fanoušci knihy Stephena Kinga. Bude to skvělá role. Jsem na to tak moc natěšený!“
Powellovi je jeho dětinskou radost snadné věřit právě proto, jak dlouho a trpělivě čekal na pozornost. Roky ztvárňoval vedlejší role hezounů a teď je připravený se vyřádit. Dosvědčuje to i chameleoní výkon v povedeném Vrahu na oko dostupném na Netflixu. Úspěch pak v kinech slavil díky romantice S tebou nikdy a aktuálně překonává všechny tržební předpoklady katastrofický blockbuster Twisters, který Powell táhne svým charismatem.
Glen Powell
Glen Powell

Herec, Scenárista

7.4
Wright má těsně za sebou dosavadní kariérní dno v podobě hororového dramatu Poslední noc v Soho, jež se stalo jeho zdaleka nejhůř přijatým filmem. Samozřejmě by bylo ale velmi nemístné ho odepsat po jednom zaškobrtnutí. Běžící muž působí přesně jako projekt, díky němuž by se rychle mohl vyšvihnout zpět na vrchol. Tak jen šup do toho!
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: IndieWire