Nový Jurský svět má název. Dinosauří série se pokusí udělat tlustou čáru za minulostí

Nový Jurský svět má název. Dinosauří série se pokusí udělat tlustou čáru za minulostí
Jurský svět: Nadvláda (2022) | Universal Pictures
Sedmý díl v sérii Jurský park a čtvrtý Jurský svět by měl nést titul Jurassic World Rebirth, tedy Znovuzrození Jurského světa, popřípadě Jurský svět znovuzrozen. Aby se něco mohlo znovu narodit, musí to nejdřív zemřít, což je možná u této lukrativní série podivný prospekt. Pohled na Nadvládu v její bezradnosti, kdy se studio rozhodlo upozadit Chrise Pratta a vytáhnout osazenstvo Spielbergovy série, ale možná vysvětluje, proč cítí i tvůrci, že se dostali do slepé uličky.
Jurský svět: Nadvláda
Jurský svět: Nadvláda
novy-trailer-k-tretimu-jurskemu-svetu-prekopava-historii-dinosauri-se-sami-rozmnozuji-a-behaji-po-mestech
novy-trailer-k-tretimu-jurskemu-svetu-prekopava-historii-dinosauri-se-sami-rozmnozuji-a-behaji-po-mestech
novy-trailer-k-tretimu-jurskemu-svetu-prekopava-historii-dinosauri-se-sami-rozmnozuji-a-behaji-po-mestech-5
A pak tu máme samozřejmě problémy za kamerou, s nimiž se nešťastný sedmý zářez série potýká. Několik režisérů už skončilo na dlažbě a aktuální Gareth Edwards přišel k projektu v šibeničním termínu jen o něco víc než rok před premiérou. Ta je stále oznámena na červenec příštího roku, což rozhodně nevěstí mnoho dobrého. Nezbývá než doufat, že Edwards využije své know-how z placu Rogue One a Godzilly (ne však svého komerčně neúspěšného Stvořitele) a tenhle kolos ukočíruje i v ne zrovna ideálních podmínkách. Možná, že název Znovuzrození odráží i náladu filmařů a producentů, kteří si museli projít touto krizí.
Postavy z Jurského světa, dle mnohých největší slabina série, se nepřekvapivě nevrátí. Místo nich před kamerou stanou Scarlett Johansson, Mahershala Ali, Rupert Friend, Jonathan Bailey, Manuel Garcia-Rulfo a možná Dev Patel s Lily Collins. Nyní tomuhle týmu přejme, aby překonal všechny překážky a dal nám přinejlepším stejně příjemný film, jako byla jednička Jurského světa. A pokud se zadaří ještě o kus lépe, nikdo se nebude zlobit.
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel