Splněný sen, nebo noční můra? Druhý Beetlejuice láká v traileru na stylový návrat Tima Burtona

Splněný sen, nebo noční můra? Druhý Beetlejuice láká v traileru na stylový návrat Tima Burtona
Beetlejuice Beetlejuice | Vertical Entertainment
Režijní podivín Tim Burton se pokoušel o návrat Beetlejuice už od počátku 90. let, kdy se měl démonický potížista podívat na Havaj. Nakonec to ale vyjde až letos. Ve snímku Beetlejuice, Beetlejuice budeme opět sledovat rodinku Deetzových, která se po rodinné tragédii vrací do Winter River. A zatímco Lydia (Winona Ryder) si stále dává pozor, aby nevyprovokovala starého známého Beetlejuice, její dospívající dcera Astrid (Jenna Ortega) nechtěně otevře portál do posmrtného světa. Pokud ji chce Lydia pomoci, musí říct ona prokletá tři slova a spojit síly s démonem, jemuž ale nemůže vůbec věřit.
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
74%
Už předchozí trailery slibovaly návrat prověřeného Burtonova stylu a poetiky a v neposlední řadě lákaly i na hudební odkazy či staré známé. Nová upoutávka však konečně více poodhaluje příběh a ještě přidává na tempu a šíleném humoru, jemuž bude zase vévodit správně uvolněný Keaton. Ten si návrat do ikonické role evidentně naprosto užívá a je jasné, že právě on bude tahounem, na něhož bude Burton spoléhat místo obvyklého Johnnyho Deppa.
Ukázka pak musí potěšit každého fanouška originálu i režiséra. Na nostalgii se tu hraje ve velkém a Burtonův typický fantaskní i černohumorný vizuál zde čiší z každého záběru i nemrtvé potvory. A vzhledem k tomu, že režisér nabral druhý dech u seriálové Wednesday, jejíž tvůrci Alfred Gough a Miles Millar napsali k filmové novince scénář, nemusel by výsledek působit tak okoukaně a vyčpěle jako např. u Temných stínů.
Beetlejuice Beetlejuice: trailer, český dabing | Vertical Entertainment
Na druhou stranu se ale nabízí otázka, zda dokáže Burton k filmu nalákat i někoho jiného než nostalgiky a své fanoušky. První půlka traileru se sice chytře zaměřuje na Jennu Ortegu a snaží se napodobit feeling Wednesday, bude to ovšem k zaujetí mladého publika stačit? První predikce tržeb mluvily v Burtonův prospěch, obavy ovšem stále převládají. Jak návrat Beetlejuice dopadne, se v českých kinech dozvíme 5. září.
Podívejte se také na žebříček nejlepších režisérů a zkontrolujte, jestli se v něm nachází i Tim Burton.
Zdroj: Warner Bros.