Adam Sandler se vrací k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Natáčení je na spadnutí

Adam Sandler se vrací k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Natáčení je na spadnutí
Životní trefa | Netflix
K cholerickému golfistovi s hokejkou má Sandler pochopitelně vřelý vztah. Rivalové, kteří dotváří svatou sportovní trojici se závodním dramatem Rona Howarda a letošní tenisovou romancí Lucy Guadagnina, vydělali moc pěkné peníze a tehdy třicetiletého herce definitivně zakreslili na mapku populárních filmových komiků. Sandler podle nich dokonce pojmenoval svou produkční společnost Happy Gilmore, která nás od té doby zásobuje dalšími a dalšími kultovními komediemi, na nichž osobitý komik nezřídka spolupracuje s režisérem Rivalů Dennisem Duganem (Velký táta, Když si Chuck bral Larryho, Machři).
Rivalové
Rivalové
  • SkyShowtime
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
65%
O pokračování se mluví od začátku roku a hovořil o něm také herec Christopher McDonald, jenž ztvárnil Happyho profesionálního rivala Shootera McGavina. Sandler mu prý ukázal první draft projektu, který si fanoušci dle McDonalda žádají. Jeho návrat je nicméně nejistý, pro druhý díl se zatím počítá pouze se Sandlerem, jenž opět napsal scénář ve spolupráci s letitým kámošem Timem Herlihym, spoluautorem mnoha hercových filmů včetně Písně pro nevěstu, Pohádek na dobrou noc nebo Pixelů. Režie se ujme Kyle Newacheck, protřelý tvůrce televizních komediálních seriálů jako Co děláme v temnotách nebo Workaholics. Ten už pro Netflix natočil komedii Game Over, Man! z roku 2018 a také první díl Sandlerovy nesmírně úspěšné Vraždy na jachtě, která v jednu chvíli vedla statistiky nejsledovanějších titulů platformy.
Produkce má dle aktuálních zpráv začít 5. září v New Jersey a potrvá dva měsíce. Happy v původním filmu marně následoval sny o hokejové kariéře, tudíž po babiččině průšvihu a její izolaci v domově pro seniory vedené tyranským pečovatelem (Ben Stiller) přijal za trenéra golfovou legendu Chubbse (Carl Weathers). Do poklidného golfu vnesl své nevypočitatelné výbuchy vzteku, pral se se slavnými hosty, ječel na míčky a jako caddyho si najal kolemjdoucího zarostlého pobudu. Rivalové nabízí i po letech to, v čem Sandler nenuceně vynikal, přičemž jejich humor má rozhodně univerzálnější a střídmější apel než pozdější nesmysly v čele s Jack a Jill.
Rivalové (1996)
Rivalové (1996)
Rivalové (1996)
Rivalové (1996)
Rivalové (1996)
Časy otřesné taškařice, v níž si Sandler zahrál dvojroli, po jejímž ženském ohyzdném elementu šel Al Pacino jako slepice po flusu, už jsou naštěstí pryč. Sedmapadesátiletý herec sice dál buduje svůj komediální vesmír s cejchem Happyho Gilmora, ale jeho talentu si stále častěji všímají režiséři kvalitních, charakterově zvláštně teatrálních dramat. Výkon v Drahokamu byl dle mnohých oscarový, basketbalová Životní trefa skýtala pohlazení v oblasti zdravé sportovní motivace a ambiciózní Kosmonaut z Čech nabídl hodně netradiční sci-fi filosofování. Sandlera si dále zabukoval prestižní Noah Baumbach (scénář k Barbie, Manželská historie) pro svůj nadcházející nepojmenovaný projekt, v němž si zahraje zástup hvězd včetně George Clooneyho či Riley Keough. Pracovat s ním znovu chce i Josh Safdie, jeden z bratrské dvojice stojící za Drahokamem.
Bez komedie od Adama Sandlera by však žádná filmová sezóna nebyla zcela kompletní, přičemž nová golfová výzva pro Happyho Gilmora ideálně oživí to, proč si výstředního komika tolik žánrových fandů zamilovalo. Škoda, že se toho nedožila i legenda Carl Weathers.
Podívejte se na žebříček nejlepších komedií podle Kinoboxu.
Zdroje: What's on Netflix, Variety