Znesvěcení akční legendy? Remake asijské pecky Killer v traileru příliš nepotěší

Znesvěcení akční legendy? Remake asijské pecky Killer v traileru příliš nepotěší
Killer | Golden Princess Film Production Limited
O předělávce pecky Killer se v Hollywoodu mluvilo desítky let. Příběh nájemného vraha s tváří Chow Yun-fata, proti němuž jdou další zabijáci poté, co chce zaplatit nevinné ženě důležitou operaci očí, patří společně s legendárním Hard Boiled ke špičce hongkongské akční školy a z Johna Woo udělal ikonu žánru. Čínský režisér se následně v 90. letech přesunul do Hollywoodu, kde natočil klasiky Tváří v tvář či Živý terč.
The Killer
The Killer
61%
V novém tisíciletí ovšem spíše paběrkuje, na dlouhá léta zapadl v čínské produkci a loňský návrat do Ameriky s titulem Silent Night skončil propadákem. Nyní se tedy bude snažit napravit si reputaci remakem jednoho ze svých nejslavnějších počinů, u něhož se možná bál, aby se nedočkal nedůstojné předělávky od nějakého hollywoodského rutinéra.
Nová verze The Killer s sebou ovšem nese řadu změn. Tou hlavní je, že místo Chow Yun-fata získáváme ženskou hrdinku v podání Nathalie Emmanuel ze Hry o trůny či série Rychle a zběsile. Ta coby zkušená a nelítostná vražedkyně odmítne zabít nevinnou ženu, která má také problémy se zrakem, a její bývalí zaměstnavatelé začnou jít oběma dámám po krku.
The Killer: trailer | Peacock
Hlavní postava proto musí spojit síly s neohroženým detektivem, jehož si zahrál Omar SyNedotknutelných či Lupina. Společné prvky s předlohou tu tedy jsou, i když příběh půjde evidentně trochu jinou cestou. Stejně tak tu člověk snadno nalezne typické režisérovy trademarky v podobě přestřelky v kostele, prolétávajících holubů nebo rozmáchlých akčních póz s dvěma pistolemi a nechybí ani „Mexican standoff“ tedy patová situace, v níž je třeba nervy a prst na spoušti držet na uzdě.
Jenže to prozatím v prvním traileru vůbec nefunguje a spíše to působí, jako by chtěl někdo Wooa sveřepě napodobit, ale vůbec mu to nejde. The Killer v prvních záběrech prozatím působí jako naprosto sterilní a nezajímavý akčňák, který svým vizuálem a pojetím připomíná druhou žánrovou ligu, mezi níž brzy zapadne. Nathalie Emmanuel navíc v ukázce dosud neprokazuje dostatek charismatu a bude se muset hodně snažit, aby nás v akčních pasážích uspokojila a působila uvěřitelně.
The Killer
The Killer (2024)
The Killer (2024)
Killer
Killer
Ano, pro nenáročné diváky neznající předlohu by to stále mohl být neškodný béčkový akčňák. Jenže ono se to bohužel jmenuje jako nepřekonatelný originál, takže se Woo srovnávání bohužel nevyhne. Snad bude ve výsledku co nejméně bolestivé. Film The Killer se v USA na platformě Peacock představí už 23. srpna, u nás můžeme akňák očekávat později, pravděpodobně na službě SkyShowtime.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Peacock