Kvalitou to není. Hvězda příšerné Madam Web svádí propadák na toxické diváky

Kvalitou to není. Hvězda příšerné Madam Web svádí propadák na toxické diváky
Madam Web | Sony
Madam Web je přitom ukázkovým příkladem slova propadák. Snímek, jenž měl představit do dalších dílů několik pavoučích superhrdinek, utržil při rozpočtu kolem 80 milionů dolarů v kinech pouhých 100 milionů, čímž šance na sequel rychle zmizely. Projekt navíc doprovázely zdrcující recenze, jelikož např. na recenzním webu Rotten Tomatoes najdete pouze 11 % kladných textů. Diváci pak snímek rozcupovali úplně.
Madam Web
Madam Web
  • Max
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
29%
Ostatně, uživatelské hodnocení 32 % na Kinoboxu mluví za vše. Madam Web se stala nekonečným zdrojem internetových memů a vtípků, v nichž si lidé dělají srandičky z nelogičnosti snímku a dialogů. Do filmu si ostatně rýply i jeho hvězdy Sydney Sweeney či Dakota Johnson, která nešetřila kritikou. A co je větším symbolem neúspěchu, než když se proti projektu postaví i jeho hlavní tváře?
Některé herečky ovšem propadák srdnatě brání a stojí si za tím, že se jedná o skvělý a nepochopený film. Jednou z nich je Emma Roberts, jež ztvárnila maminku Petera Parkera Mary. Ta v rozhovoru pro Variety uvedla, že si natáčení užila, všichni v něm hráli úžasně a režisérka S. J. Clarskon podle ní odvedla výtečnou práci. Madam Web tak podle ní rozhodně není špatný film a propadla prý jen kvůli zlé internetové kultuře. „Kdyby neexistovala internetová kultura, která si ze všeho dělá srandu, myslím, že by přijetí Madam Web bylo úplně jiné. A to mě štve u spousty jiných věcí, včetně těch, ve kterých jsem hrála. Lidé si v dnešní době jen dělají ze všeho legraci,“ tvrdí Emma Roberts.
Emma Roberts v Madam Web.
Emma Roberts v Madam Web.
Emma Roberts v Madam Web.
Madam Web
Madam Web
Neúspěch filmu tedy svádí na toxicitu fanoušků, ve kvalitách podle ní není vůbec žádný problém. Podobně se už před pár měsíci vyjádřila i její herecká kolegyně Isabela Merced. Dá se samozřejmě diskutovat o tom, že v době hlasitých odpůrců „woke“ kultury je Madam Web pro rejpaly první na ráně, což se dá ostatně říci o všech komiksovkách ze stáje Sony, jež se od dob Morbia těší na internetu pravidelným posměškům. A internetové vtipy tržbám filmu rozhodně nepomohly.
Na druhou stranu ale všichni vidíme, že problémy Madam Web daleko přesahují online komunitu a nad šílenými dialogy a často bizarně zrealizovanými scénami je opravdu těžké se nepousmát. A svádět nezdary na nevděčné a toxické fanoušky místo toho, aby se z nich dotyčný poučil, taky není nejlepší řešení. Co myslíte, má Emma Roberts pravdu?
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu, kde najdete mnohem lepší tituly než Madam Web.
Zdroj: Variety