Legendární Star Wars parodie se vrátí. Ujme se jí velký komediální talent

Legendární Star Wars parodie se vrátí. Ujme se jí velký komediální talent
Vesmírná tělesa | MGM
Na Greenbauma by fanoušci komedií měli zaostřit, neboť na svůj svérázný debut Barb a Star jedou do Vista del Mar z roku 2021 loni navázal sprostým dobrodružstvím Vocasy na tripu, v němž se natvrdlý šikanovaný vořech konečně vydává ukousnout penis svému deprimovanému páníčkovi. Do velmi, velmi, velmi daleké galaxie, již kromě Škroba a Helmy ovládá gangster Pizza Hutt a kde pouštní mág Yoghurt hrdinům předvádí sbírku merche s logy Spaceballs, by tedy s podporou brzy osmadevadesátiletého Brookse mohl zapadnout.
Vesmírná tělesa
Vesmírná tělesa
  • Amazon Prime Video
  • Google Play
  • iTunes
73%
Režírovat bude zatím jediného potvrzeného herce, jímž je spoluprodukující komik Josh Gad. Jeho záběr pokrývá i divadlo, dabing (sněhulák Olaf z Ledového království), televizní seriály i celovečerní filmy, přičemž komediální eso bude zapotřebí. Vedle Brookse, jenž žánr americké komedie od základů překopal svými Producenty, Mladým Frankensteinem a právě Vesmírnými tělesy, se v originálním filmu rozdováděl také „Jim Carrey 80. let“ Rick Moranis. Jeho parodie na Dartha Vadera dodnes strhne dokonale vyváženým nepoměrem mezi odkazem jednoho z největších zloduchů kinematografie a hercovým směšným obličejem, což v tomto případě znamená jen a pouze chválu.
Ačkoli Brooks jako obvykle bezhlavě předhazoval i slabší momenty, zprvu odmítnutý a kritizovaný humor filmu si vyčlenil vlastní a dost výrazný popkulturní kult. Aktéři se náhle zastavují a prolamují čtvrtou stěnu, přičemž ohýbání reality mimo fiktivní prostor filmu se promítá do fyzické reality postav. Brooks zbrojí proti kapitalismu, odkazuje ke slavným sci-fi a varuje před zahlcením filmovými franšízami, které umí vlastní brand prodávat i uvnitř sledovaného příběhu.
Vesmírná tělesa
Vesmírná tělesa
Vesmírná tělesa
Vesmírná tělesa
Vesmírná tělesa
Skvělí herci, mezi nimiž nechybí ani John Hurt parodující svou ikonickou smrt z prvního Vetřelce, evidentně porozuměli specifickým nárokům. Totéž nyní čeká novou generaci špičkových komiků, kteří s Brooksem stále chtějí spolupracovat. Dokládá to loňská série Dějiny světa, část druhá od stanice Hulu (najdete ji rovněž na Disney+) – do televizního pokračování své kultovní komedie z roku 1981 Brooks nalákal třeba Setha Rogena, Wandu Sykes, Sarah Silverman, Jacka Blacka nebo právě Joshe Gada. Ti si vzali na paškál různé historické osobnosti včetně Stalina, Ježíše či Freuda, přičemž nová Vesmírná tělesa budou bezpochyby také založená na imitaci jiných, tentokrát fiktivních postav. Kánon Star Wars se ostatně pod Disneym pořádně rozrostl a vynalézavá nekompromisní parodie by nejen s internetovými nepřáteli „woke“ pojetí mohla rezonovat.
O kvalitní materiál se tentokrát postarají scenáristé Benji Samit a Dan Hernandez (Pokémon: Detektiv Pikachu) společně s Gadem. Ten si jejich výtvor pochvaloval jako tu „nejzábavnější a nejlepší věc, na níž pracoval.“ Kromě druhých Vesmírných těles, jejichž premiéra nezná konkrétní datum, se Gad objeví také v životopisu úspěšného devadesátkového komika a herce Chrise Farleyho.
Podívejte se na žebříček nejlepších komedií podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Empire, Deadline