Smích je nejen nakažlivý, ale i smrtící. Trailer na druhý Úsměv útočí mrazivými zbraněmi

Smích je nejen nakažlivý, ale i smrtící. Trailer na druhý Úsměv útočí mrazivými zbraněmi
Úsměv 2 (2024) | Paramount Pictures
Jediným, kdo přežil řádění děsivých smajlíků v prvním dílu, byl policista Joel (Kyle Gallner), na něhož se však přenesla kletba. Ta spočívá v tom, že smějícím se démonem posedlý člověk spáchá sebevraždu před zraky někoho dalšího, kvůli čemuž je jen otázkou času, než podobně tragicky skončí i tento další článek v řetězu.
Úsměv 2
Úsměv 2
S Joelem se tedy opět setkáme, hlavní postavou druhého příběhu však bude zpěvačka Skye Riley ztvárněná dřívější disneyovskou dětskou hvězdičkou Naomi Scott. Ta se zřejmě hned v úvodu stane svědkem brutální sebevraždy blízkého člověka a následně začne vidět podivně se usmívající lidi všude kolem sebe.
Pod scénářem i režií je opět podepsán autor jedničky Parker Finn, který už po úspěchu prvního dílu mluvil o tom, že by chtěl publikum překvapit něčím novým a nečekaným a že podle něj ve světě Úsměvu stále existuje množství neprozkoumaných témat. Ačkoli prý stále nehodlá prozradit povahu zabijácké entity, nutící lidi k úsměvům a následným sebevraždám, chce diváky a divačky vystrašit úplně novým a neokoukaným způsobem.
Úsměv 2: trailer | CinemArt
Tak alespoň weby The Hollywood Reporter či JoBlo citovaly jeho rok a půl stará prohlášení, ovšem trailer se zatím zjevně spoléhá na osvědčenou znepokojivost toho, že se někdo nepřirozeně dlouho, křečovitě a bez jakékoli další mimiky či pohybů těla usmívá. Ke dvojce už se rozjela i virální kampaň, jež slavila tak velký úspěch u jedničky. Tentokrát nejde o nastrčené lidi do předních řad sportovních zápasů, kde se po vzoru filmu děsivě usmívali, nýbrž o falešnou online prezenci protagonistky.
Pod jménem Skye Riley můžete najít profily na různých sociálních sítích a nabízí se tudíž interpretace, že si Finnův tvůrčí tým chce rýpnout do popových hvězd, jejich životního stylu a oddané fanouškovské základny. Součástí kampaně však jsou i prohlášení, že se Finnovi podařilo hrůzostrašnost jedničky ještě natolik posunout, až se herec Lukas Gage během natáčení málem pozvracel. Inu, nechme se tedy překvapit.
Úsměv 2 (2024)
Úsměv 2 (2024)
Úsměv 2 (2024)
Úsměv 2 (2024)
Úsměv 2 (2024)
Úsměv 2 do našich kin vstoupí 17. října, jedničku si zatím můžete připomenout třeba na Netflixu. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších hororů za posledních deset let.
Zdroje: CinemArt, Collider, skyerileymusic.com, The Hollywood Reporter