Transformers, jak je neznáme. V novém traileru chtějí být komedií a nástupci Strážců Galaxie

Transformers, jak je neznáme. V novém traileru chtějí být komedií a nástupci Strážců Galaxie
Transformers | Paramount Network
Producenti se totiž rozhodli, že pokusí robotí bojovníky z vesmíru oživit pomocí animovaného filmu Transformers Jedna. Ten nám ukáže origin populárních postav v čele s Optimem Prime, Megatronem a Bumblebeem a představí je nám ještě, když byli roboty na nižších dělnických pozicích a do obávaných bojovníků, co zachraňovali i demolovali Zemi, měli daleko. Optimus a Megatron tu tedy budou nejlepšími kamarády, co naleznou mocné schopnosti a začnou bojovat i rozhodovat o osudu planety Cybertron. A společně s ostatními hrdiny dají dohromady tým outsiderů, který svým špičkováním ne náhodou připomíná např. Strážce Galaxie.
Transformers Jedna
Transformers Jedna
AI
71%
To nezní na papíře vůbec špatně a úkrok animovaným směrem vlastně nemusí být pro značku špatným rozhodnutím, což dokazují také dva výtečné díly „kresleného“ Spider-Mana a jeho dobrodružstvích v paralelních světech. Tvůrci navíc do projektu sehnali opravdu skvělé a hvězdné hlasové obsazení v čele s Chrisem Hemsworthem s hlasem Optima, Scarlett Johansson, Brianem Tyreem Henrym, Stevem Buscemim či Jonem Hammem. Karty tedy byly rozdány dobře. První upoutávka ale budí značné rozpaky.
Transformers Jedna se totiž prezentuje jako komediální podívaná pro nejmenší, v níž explozivní akce a osudové robotí souboje mizí do pozadí a jejich místo přebírá rádoby vtipné hláškování Optima Prima a jeho zábavné dialogové výměny s Megatronem. Upoutávka tak zejména ve svém první polovině připomíná spíše komediální konverzačku a snaží se představit známé postavy ve světle, který vzhledem k předešlým filmům moc nefunguje a nedává smysl.
Když už pak v závěrečné třetině dojde na explozivní akci, příliš to nešlape a stále panuje snaha přeměnit Transformers do rodinné komedie toho nejjednoduššího kalibru. Ano, o vtipné scény se pokoušeli autoři robotích hrdinů vždy, nikdy se o to nesnažili tak brutálně na sílu ve stylu zábavných týmovek typu Strážců galaxie jako v tomto případě.
Transformers Jedna: trailer | Paramount Pictures
Rozpačitému dojmu nepomáhá ani poněkud lacině vypadající animace, na níž se sice na nedávném CinemaConu pěly chvály, v upoutávce ale zatím působí spíše seriálovým dojmem, mezi celovečerní konkurencí moc neobstojí a nemá moc co výrazného nabídnout. U hodnocení je ale samozřejmě důležité ono slovíčko zatím. Ve výsledku totiž může Transformers Jedna vypadat úplně jinak a jednat se pouze o nepovedený začátek kampaně, po níž přijde výrazně sebevědomější film. Prozatím však materiál působí dojmem, že tvůrci vsadili na styl, který v kombinaci s Transformers moc nefunguje a nemá moc čím zaujmout. Zda tohle bude stačit k oživení značky v kinech, je tedy opravdu velkou otázkou.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Paramount Pictures, Variety