Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Seznam nejnavštěvovanějších animovaných snímků minulého roku vás asi překvapí
    Téma7. 1. 2023
    Seznam nejnavštěvovanějších animovaných snímků minulého roku vás asi překvapí

    Konec minulého roku patřil poměrně úspěšné premiéře Kocoura v botách 2. Celý rok se ale o přízeň hlavně malých diváků a divaček ucházelo mnoho snímků od vyhlášených studií jako Pixar, Disney nebo DreamWorks. Kdo z nich to nakonec u publika vyhrál a může se pyšnit titulem nejvýdělečnějšího a tedy i nejnavštěvovanějšího animovaného filmu roku 2022 s ohledem na tržby z kin?

  2. Lednový program Netflixu se rozloučí s Živými mrtvými, ale vrací se Vikingové a přichází seriál, ve kterém o pořadí epizod rozhodnete vy
    VOD28. 12. 2022
    Lednový program Netflixu se rozloučí s Živými mrtvými, ale vrací se Vikingové a přichází seriál, ve kterém o pořadí epizod rozhodnete vy

    Leden je za dveřmi a s ním i premiéry Netflixu. Pojďme se podívat, co si pro nás tento streamovací gigant připravil. Opět se můžete těšit nejen na filmové i seriálové novinky, ale i na návraty oblíbených pořadů. Bude to například drama Ginny a Georgia, Vikingové: Valhalla nebo poslední sezóna seriálu Živí mrtví.

  3. Jaro 2023 na ČT: Dokumenty a významná výročí České televize. Po stopách starých hospod, Járy Cimrmana i tradičních řemesel
    Filmy27. 12. 2022
    Jaro 2023 na ČT: Dokumenty a významná výročí České televize. Po stopách starých hospod, Járy Cimrmana i tradičních řemesel

    Po přehledu seriálových novinek, tvorby pro děti a převzatých zahraničních pořadů, které si na začátek roku 2023 připravila Česká televize, se můžeme podívat i na to, co nás čeká v oblasti dokumentů. Kromě nich budou svou roli v programu hrát také významná jubilea.

  4. Jaro 2023 na ČT: Zahraniční filmy a seriály. Čekají nás příběhy z britské porodnice i vyšetřování zločinu pod hladinou moře
    Filmy22. 12. 2022
    Jaro 2023 na ČT: Zahraniční filmy a seriály. Čekají nás příběhy z britské porodnice i vyšetřování zločinu pod hladinou moře

    O seriálových novinkách České televize a pořadech pro děti na první část nového roku jsme vás již informovali. Proto se teď můžeme zaměřit na zahraniční projekty, které nám toto médium veřejné služby nabídne.

  5. Sonic Prime potěší fanoušky her, ty neznalé možná navnadí k jejich zakoupení
    Recenze17. 12. 2022
    Sonic Prime potěší fanoušky her, ty neznalé možná navnadí k jejich zakoupení

    Sonic je zpět, ovšem tentokrát v podobě animovaného seriálu. Po snímcích Ježek Sonic a Ježek Sonic 2 je tu zcela nové zatím osmidílné dobrodružství vycházející z herních příběhů, které je ke zhlédnutí na službě Netflix.

  6. Proč nešly do kin? Slavné filmy, které se v různých zemích musely potýkat s často absurdní cenzurou
    Téma17. 12. 2022
    Proč nešly do kin? Slavné filmy, které se v různých zemích musely potýkat s často absurdní cenzurou

    E.T. – Mimozemšťan, Piráti z Karibiku, Wonder Woman, Schindlerův seznam, 300: Bitva u Thermopyl... Všechny tyto snímky většina z vás jistě zná. Jsou to kinohity, které vydělaly slušné peníze a které se těší velkému zájmu publika, přesto je ale všichni v kině vidět nemohli. Proč? Inu, důvody jsou různé, pojďme si je přiblížit.

  7. Jaro 2023 na ČT: Déčko a oblíbené české kinohity
    Filmy15. 12. 2022
    Jaro 2023 na ČT: Déčko a oblíbené české kinohity

    Tuzemská filmová tvorba každý rok přitáhne do kina nemalé množství diváků a divaček. ČT je často partnerkou projektů, což znamená, že je smí vysílat v televizních premiérách. Rok 2023 nebude výjimkou. Nezapomíná ale ani na své mladší publikum, kterému je věnovaná stanice Déčko. Pro větší i menší děti připravila mnoho novinek, stejně jako pokračování již oblíbených pořadů.

  8. Česká televize odtajnila seriálové plány na jaro 2023. Těšte se na Docenta, retro Volhu i druhou řadu Kukaček
    Filmy13. 12. 2022
    Česká televize odtajnila seriálové plány na jaro 2023. Těšte se na Docenta, retro Volhu i druhou řadu Kukaček

    Blíží se konec roku a kromě televizního programu na svátky publikum zajímá, na co se mohou těšit v následujícím roce. Česká televize proto vydala rozsáhlou tiskovou zprávu o svých novinkách. Nechybí v ní tolik oblíbené kriminálky, druhá řada Kukaček, dokumenty, zábavná tvorba pro celou rodinu ani televizní premiéry úspěšných českých filmů.

  9. Mikulášovy patálie vzdávají hold autorům tím nejkrásnějším způsobem. Film pro děti to ale není
    Recenze11. 12. 2022
    Mikulášovy patálie vzdávají hold autorům tím nejkrásnějším způsobem. Film pro děti to ale není

    Milovníci malého Mikuláše mohou směle vyrazit do kina. Právě nyní do něj totiž zamířil úplně první 2D animovaný film na motivy oblíbených knížek tvůrčího dua Goscinny – Sempé s názvem Mikulášovy patálie: Jak to všechno začalo.

  10. Netflix: Prosincové premiéry lákají na muzikálovou Matildu, skandální Lady Chatterleyovou i loutkového Pinocchia od mistra hororů
    VOD30. 11. 2022
    Netflix: Prosincové premiéry lákají na muzikálovou Matildu, skandální Lady Chatterleyovou i loutkového Pinocchia od mistra hororů

    Přichází prosince a s ním i tradiční výhled premiér na Netflixu. Nechte se zlákat novinkami i dalšími řadami vašich oblíbených pořadů. Chybět nebudou dramata, komedie, romance a ani vánoční příběhy.

  11. Divnosvět je vizuálně krásný, jeho příběh je ale jedna velká vykrádačka
    Recenze26. 11. 2022
    Divnosvět je vizuálně krásný, jeho příběh je ale jedna velká vykrádačka

    Téměř před rokem jsme se vlnili u premiéry Encanta, zatím posledního snímku studia Walt Disney Animation. Magický muzikál z prostředí Jižní Ameriky všechny okouzlil, takže bylo jasné, že jeho nástupce s názvem Divnosvět to bude mít hodně těžké. Nejnovější animované dobrodružství je právě v kinech a je načase si říci, jak si vede.

  12. Prokletá romance drží kvalitu prvního dílu, přestože se z hrdinky stala záporná postava
    Recenze20. 11. 2022
    Prokletá romance drží kvalitu prvního dílu, přestože se z hrdinky stala záporná postava

    Pokračování kasovního trháku Kouzelná romance z roku 2007 je nyní k dispozici na Disney+. Druhý díl s názvem Prokletá romance vznikal přes patnáct let a místo do kin zamířil na Disneyho streamovací službu.

  13. Vánoce na spadnutí vrací na scénu Lindsay Lohan. Letošní první tematický film Netflixu je plný klišé
    Recenze12. 11. 2022
    Vánoce na spadnutí vrací na scénu Lindsay Lohan. Letošní první tematický film Netflixu je plný klišé

    Blíží se advent a Vánoce, což znamená nejnovější přísun tematických snímků, které se začínají každoročně objevovat i v české produkci. Než ale dojde na tuzemské filmové pokusy o tu správnou sváteční atmosféru, je tu Netflix a jeho první letošní vánoční počin. Jmenuje se Vánoce na spadnutí a v hlavní roli se vrací Lindsay Lohan.

  14. Enola Holmesová 2 baví víc než mnohé komedie a jako rodinná zábava nezklame
    Recenze6. 11. 2022
    Enola Holmesová 2 baví víc než mnohé komedie a jako rodinná zábava nezklame

    Enola Holmesová se vrací v novém kriminálním dobrodružství na Netflixu. Sourozenci Holmesovi v podání Millie Bobby Brown a Henryho Cavilla tak mohou opět naplno roztočit své mozkové závity a vzájemně se provokovat.

  15. Gumy s Krajčem a Švehlíkem připomínají Pata a Mata, postrádají ale jejich vtip a nápaditost
    Recenze2. 11. 2022
    Gumy s Krajčem a Švehlíkem připomínají Pata a Mata, postrádají ale jejich vtip a nápaditost

    Podzim je na Voyo plný novinek. Po premiéře kriminálního seriálu Případy mimořádné Marty se publikum dočkalo i novinky z oblasti komediální tvorby v podobě seriálu Gumy, který spolu natočili manželé Richard Krajčo a Karin Krajčo Babinská.