Profilový obrázek

Tafi

Arben Tafallari

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Jack Reacher
    Jack Reacher (2022)
    8
    Nechápu, že jsem si Reachera pustil až v 3Q2024. Tohle mě fakt hodně bavilo a první dvě řady jsem zvládnul během dvou dnů. Příjemná akce, výborně napsané i zahrané postavy i skvělá hudba. Jediné, co bych seriálu vytknul jsou místy úplně zbytečné a opravdu špatné CGI, stejně jako některé (ne)taktické prvky.
    • Postavy, hudba, akce
    • CGI
  2. Poslední noc v Soho
    Poslední noc v Soho (2021)
    8
    Kamera, soundtrack, herci, všechno dobrý. I ten scénář mi seděl. Pro mě ale zásadní problém Last night in Soho tkví v tom, že jsem prakticky většinu stopáže jen myslel na to, že si musím zase pustit Sucker Punch. Rozhodně stojí za shlédnutí, ale na 5* tomu prostě něco chybí.
  3. Válka zítřka
    Válka zítřka (2021)
    8
    Úplně nerozumím těm hejtům tady, které nevnímám úplně na místě. Scifárna, co má přes dvě hodiny které působí jako úplně akorát, nenudí a navíc diváku naservíruje CGI a design na úrovni, povedenou hudbu a různorodé scenérie? To nemůže dostat méně než tři, možná i čtyři hvězdy, ne? A to říkám jako někdo kdo už je na Pratta prakticky alergický. Film zkrátka nepřinesl žádnou revoluci, ale vše co dělá dělá dobře, celkem dost dobře.
  4. Láska a příšery
    Láska a příšery (2020)
    8
    Jo, tohle jsem si fakt užil. I když je dějová linka předvídatelná jak dešťové srážky z černých mraků, ale fakt hezké prostředí, rozmanité a výborně udělané potvory to dost vyvažují. Měl jsem celkem Zombieland vibes, a i když je to možná až zbytečně moc one man show, vážně jsem si to užil. Dal bych i 5 hvězd, ale dost mi chyběla nějaká fajn hudba.
  5. Trestanec
    Trestanec (2017)
    10
    Tohle je snímek, který jsem si užil. Kamera mě hodně bavila, herecké výkony jakbysmet. Snad jen hudba mohla být o malinko lepší. Jasných 5/5 a vlastně se už celkem těším, až to jednou uvidím znovu.
  6. Dokonalý šéf
    Dokonalý šéf (2015)
    10
    Tenhle film pro mě byl hned dvojím překvapením. V prvním řadě opravdu povedeným vyobrazením života v kuchyni, v druhé pak, jak téměř dokonale dokázal Steven Knight znázornit paralelu mezi profesním životem a růstem a tím každodenním bytím a dospíváním. Těšila mě kamera, charaktery a jejich ztvárnění byly příjemné, snad jen pár procent dolů za hudbu jež nezanechá prakticky žádný dojem. Víc takových filmů, prosím.
  7. Den patriotů
    Den patriotů (2016)
    10
    Málo kdy po nějaké filmu nevím, co k němu napsat. Peter Berg měl nelehký úkol - natočit divácky atraktivní film, co nejvěrnější skutečné události a vzdát jím hold všem lidem, kteří toho dne obětovali vše co mohli ostatním a já mu za to tleskám. Po shlédnutí mám jen dvě přání. První, aby nebylo už moc důvodů k natáčení takovýhle filmů a druhý, že ty, co se objeví chci vidět minimálně stejně kvalitně natočené. Patriots Day není jen filmem, je vzpomínkou, je něčím co vzbuzuje respekt k lidem co dokážou pomoci ostatním, je připomenutím lidské jednoty, je výbornou prací. 5/5
  8. To poslední, co chtěl
    To poslední, co chtěl (2019)
    2
    Začal jsem s tím o půlnoci a už v půl jedné jsem si říkal, že je to asi moc těžký takhle před spaním. Za pět minut dvě jsem si už ale připadal úplně stejně jako Dick, neb mi přišlo že jsem vše zapomněl a jediné relevantní, co k tomuhle počinu mohu napsat je tak otázka - co jsem to sakra právě viděl?
  9. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    10
    Ještě více než kdy dřív si tu každý najde svoji pasáž. Once upon a time in Hollywood je zase o něco víc jiné, snad až artovější pojetí Tarantinova rukopisu. Dlouho jsem neměl takovou touhu jít do kina znovu.
  10. Captive State
    Captive State (2019)
    8
    Člověk se jde koukat na sci-fi a místo toho dostane zajímavé sociologické drama. Proč ne? Bavilo mě to, mělo to příjemnou atmosféru a i když to byla tak trochu vykradacka lecčeho, jako celek to bylo fajn. Chyběl mi jen dobrý soundtrack.
  11. Cizinec ve vlaku
    Cizinec ve vlaku (2017)
    10
    Tohle bylo fajn. Příjemné tempo, nezaměnitelné Nelsonovo charizma, pro mě ideální dávkování zápletky. Jo, takhle mě to baví. Vizuální stránka typická pro filmy s Liamem, audio jednoduché, detektivové. Byl to nejlepší film? Ne, ale byl to film, kterému se mi jen těžko něco vytýká.
  12. Boj s obry
    Boj s obry (2017)
    8
    Když se na objevily titulky, vzpomněl jsem si na Sucker Punch. Ne snad, že bych filmy chtěl srovnávat, ale ten feeling z té myšlenky tam pro mě byl. Emocionálně mě to chytlo, první polovinu filmu jsem mě film i nutil snažit se rozlousknout pointu a moc jsem si užil soundtrack. Vizuální styl bych si dokázal představit originálnější a myšlenku trochu lépe dávkovanou ale celkově to bylo hezkých 106 minut.
  13. Tři billboardy kousek za Ebbingem
    Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)
    6
    Three billboards outside Ebbing, Missouri je hezkou prezentací PTSD jinde než u vojáků. Film má vše - fajn soundtrack, výborné herce, příjemnou kameru, jen já se, čím více se s tím potkávám v realitě, neumím u "vážných" filmů koukat na projevy lidské hlouposti. Kdybych se od tohohle dokázal oprostit, bylo by to nejspíše 4,5/5. Tak třeba jednou.
  14. Mute
    Mute (2018)
    8
    Tohle jsem si užil. Jasně, mouchy to má, snesl bych třeba lepší soundtrack a trošku víc "oddělit" některé scény týkající se různých charakterů, ale jinak, jinak to pro mě bylo hodně milé překvapení. Alexandera Skarsgård jsem si vyloženě užil a ostatní role byli zahrané taky fajn. Tohle si dám určitě ještě alespoň jednou.
  15. Extinction
    Extinction (2018)
    8
    Lehce táhlé, nicméně lehce nadprůměrné sci-fi kterému ale přidává dost na zajímavosti zápletka. Kdybych k tomu dostal lepší soundtrack, byl bych nadmíru spokojený.
  16. Bushwick
    Bushwick (2016)
    8
    Ale jo, tohle by mi šlo. Syrovější akce s výbornou kamerou a dobrou hudbou. Chválím stopáž, díky které se drží tempo po celou dobu poměrně vysoko. Bavili mě i zvolené charaktery, byť dialogy mohly být lepší. Nejvíce mě mrzí že nebyli zapracováno na taktické stránce scénáře, jelikož pal to mohlo být zajímavé "jak by to asi vypadalo". Za mě dobrá a celkem uvěřitelná jízda.
  17. Circle: Uzavřený kruh
    Circle: Uzavřený kruh (2017)
    0
    Fuj. Nevěřil bych, že to někdy řeknu o filmu kde hraje Hanks, ale tohle byl průser. Idea která je tak nevyužitá, že mám pocit že lépe by to zvládl i kdejaký študák FAMU. Většina filmu je jen doopravdy dloooouuuhý předkrm pro asi tak minutové vyvrcholení, ehm, ono to vlastně žádné kloudné vyvrcholení nemá. Tak trapně očekávatelné situace, využití snad pouze tradičních filmových klišé a zápletka jak vystřižená z titulku Blesku, aneb Velký bratr je všude a iPody budou lidi linčovat jak v Simsonových. Když jsem přemýšlel, jestli můžu dát alespoň jednu hvězdu za zvukovou stránku, došlo mi, že si ji vůbec nepamatuji, takže smolík. Pak jsem se rozhodl zamyslet nad kamerou, která je vlastně docela dobrá, ale v několika místech tak strašně podpoří Vaši intuici a jen Vás utvrdí v tom, že za chvíli se stane přesně to, co jste čekali, takže tak leda půl hvězdičky. Za Hermionu taky hvězdu nedám, neboť hraje tak hloupě napsanou postavu, že je úplně jedno, jak moc dobře ji hraje. Nemůžu si pomoc, ale tohle je prostě odpad.
  18. Sexy amatérky Playboye (2011)
    4
    Pořad, který určitě neohromí inteligencí vystupujících, u některých asi ani krásou, ale jestli něčím ohromil mě, tak kvalitním výběrem doprovodné hudby. Občas se jako třešnička na dortu objeví i nějaká ta pohledná dívka, jež nám o sobě prozradí pár předpokládatelných faktů, které nejspíše opsala od svých kamarádek které vystupovali o chvilku dříve. Od odpadu! zachránila jen kvalitní kamera a hudba.