JohnnyB

3 826

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Escape from Midwich Valley
    Escape from Midwich Valley (2014)
    2
    Krásně natočené nic. Innsmouth z toho nedýchal ani omylem. "Nakažení" lidé byli spíše karikaturami, vše působilo moc naklizeně a čistě jak v reklamě od Ikei .. takže zbytečnost...
    Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    10
    Problém u seriálu je jednak okleštění vůči předloze, na stranu druhou předloha samotná. Scénáristé zbytečně krátí tam, kde to není třeba. Četl jsem první knihu, kterou pokrývá 1 série. Už tam je znát propastný rozdíl oproti seriálu. Chápu že ne všechno je možné do seriálu nacpat ale jestliže tvůrci budují napětí a atraktivnost scénáře na úplně jiných základech než předloha, značí to nepochopení díla. Předloha respektive její autor potom vykrádá a všemožně mixuje naší historii, což pro člověka znalého historie představuje problém. Koncepce 7 království převzata z Anglie; Hadriánův val/zeď; Tyrrelové/Lancasterové; Lanisterserský lev/ Přemyslovský lev; Tywin Lanister/Rudolf I. Habsburský; Sansa stark/Guta Habsburská; Cersei Lanister/Eliška Přemyslovna; Margaery Tyrell/Alžběta "Rejčka"; Jamie Lanister/Záviš z Falkenštejna; Divocí/Germáni; Braavos/Rodos; Pentos/Kréta; Dorne/Indie a tak dále..
    Mág.
    Mág. (1987)
    10
    Zvláštní film, především atmosférou. Pro mě výjimečný hlavně výpravou, resp. místy, kde se natáčelo. Mág je totiž společně s Páni kluci filmem, který se téměř celý natáčel v Litoměřicích. Proto, se více než v kterémkoli jiném filmu soustředím na prostředí, na úhel kamery, na spojení hudby a s toho pramenící atmosféru, mně důvěrně známou, protože na Dómu bydlím a Vikárka je co 300 metrů od našeho domu. Je zajímavé sledovat prostředí, které za těch 37 let doznalo řady změn, tak i zfilmovaný život K.H.Máchy, lidí a tehdejší společnosti.
    Titanic
    Titanic (1953)
    10
    Stejně jako později Titanic Jamese Camerona tak i tento Titanic Jeana Negulesca nám předkládá fiktivní příběh na pozadí historické katastrofy. Na rozdíl ale od Cameronova opusu, mě toto zpracování dokáže i dnes dojmout k slzám.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci