MegaBite

Komentáře 65

Od nejnovějších
  1. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    8
    Jsem trochu zklamaný. První díl byl naprosto fantastický filmový počin, který jsem viděl už cca 4x a pořád nepobírám, jak je v lidských silách možné něco takového vytvořit. Pokračování je stále epické dobrodružství, o tom žádná, jsou tu momenty, kdy mi běhal mráz po zádech, ale přece jen tomu chybí něco, co předchozí díl měl. Bohužel nedokážu určit, co to je, ale nějak se mi z toho vytratilo to "kouzlo", které mi nedovolilo odtrhnout oči ani na vteřinu... U prvního dílu jsem ale změnil na plné hodnocení až po 3. zhlédnutí a moje pocity byly víceméně podobné jako nyní, takže s krátkým odstupem času se na tento film určitě podívám znovu a možná svoje hodnocení opět přehodnotím. Byl bych za to velice rád. Zatím 8/10.
  2. Život Briana
    Život Briana (1979)
    10
    Po zhlédnutí Svatého Grálu jsem si říkal, že tvorba Monty Python zřejmě nebude nic pro mě, ale nakonec jsem zkusil i Život Briana. Tenhle humor mi neskutečně sednul, naprosto geniální film. Určitě se k němu někdy v budoucnu vrátím.
  3. Jan Žižka
    Jan Žižka (2022)
    4
    Nudnější film jsem už pěkně dlouho neviděl. 2 hodiny kecání, chození lesem, záběrů na krajinu a občas nějaká ta bitka. Ben Foster mě moc o jeho hereckých kvalitách nepřesvědčil. Alespoň ne jako Jan Žižka, vypadalo to velmi nevěrohodně. Asi nemá cenu k tomu víc psát, prostě dvouhodinové pobíhání lesem a chození po zámcích. Abych ale jen nekritizovak, tak musím vyzdvihnout, že se Češi snaží natočit film světových rozměrů. Tady to sice bohužel vůbec nevyšlo, ale je to brána k podobným projektům.
  4. Mezi živly
    Mezi živly (2023)
    6
    Pixar bohužel poslední dobou tak trošku vaří z vody. Primitivní příběh, velmi předvídatelný a tuctový. Charaktery mě rovněž nijak zvlášť nezaujaly. Jedná se o průměrný animák pro velmi nenáročného diváka, který tenhle film pravděpodobně zkoukne jednou, řekne si, že to docela ušlo, a pak na něj zapomene. Pixaru zkrátka dochází nápady a tak vezme příběh, který je o rodině, lásce dvou rozdílných lidí (?) a o tom, jak se nakonec všichni usmíří, hlavní hrdina si jde splnit svůj sen a všichni žijou šťastně až do smrti. Tohle ale bohužel není to, co od Pixaru očekávám. A teď nechci, aby to vyznělo špatně, Elemental je příjemný film (hlavně pro děti), který neurazí, ale zároveň ani nenadchne, takže to z něho dělá obstojný animák, jehož zhlédnutí člověk rozhodně nelituje. V tom ale vidím ten problém, Pixar filmy byly vždy o něčem víc. O originalitě, o postavách, samozřejmě o animaci, o napětí, zlomech v ději atd. Takové pocity jsem měl naposled u filmu Inside Out, ale dobře mu konkuruje i Coco a možná i Soul. Závěrem tedy jen to, že jsem si Elemental užil v rámci možnosti, ale znovu jej v blízko době rozhodně vidět nepotřebuji. 6/10.
  5. Dobrodružství rabína Jákoba
    Dobrodružství rabína Jákoba (1973)
    8
    Hrozně těžké hodnotit tento film, protože zde nemáme Františka Filipovského. Krampol tento film naprosto zahrabal do země, takže se zde nestal tolik populární, ale rozhodně nejde o žádné zklamání. Ano, film by se neměl hodnotit podle dabingu, ale nedokážu si představit, že bych si pustil např. Četníka ze St. Tropez s titulky. I bez skvělého dabingu je to ale velmi zábavný počin, takže rozhodně patří do lepší poloviny Funesových filmů.
  6. Superlov
    Superlov (2023)
    6
    Příjemné zpestření původního konceptu. Trochu to připomíná milionáře, ale to má být asi záměr. Na druhou stranu to není tak dobré, jak jsem čekal, takže průměrná rodinná zábava (na české poměry však velmi nadpruměrná).
  7. Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    4
    No, kde začít? Ze začátku by se asi hodilo jedno velmi výstižné slovíčko a tím je prostě "nuda". Jediné, co stojí za zmínku, je asi záporák, ten byl celkem povedený. Teď to ale půjde hodně rychle z kopce. Ant-Man - název filmu, měl by být tedy o Ant-Manovi. V čem byl tenhle film o Ant-Manovi? Možná jedině tak tím, že Scott napsal knihu a... to je vlastně všechno... Tenhle film je hlavně o jeho dceři, o jeho tchýni a pak trochu o jeho manželce a jeho tchánovi. Všichni tihle toho dokázali udělat víc za 10 minut než Scott za celý film a zároveň dostávali i více prostoru mi přijde. Teď k tý prasárně s názvem MODOK. Co to ku*va bylo? Tvůrci se zřejmě inspirovali mluvícím vejcem z filmu Kocour v botách. Z téhle postavy nešel vůbec respekt, despekt nebo jiný druh spektu, vůbec do toho filmu nezapadal, vypadalo to přímo trapně. Další hovadinou na pořadí jsou stále se dokola opakující "marvelovsko disneyovské" vtipy, které se stávají film od filmu trapnějšími a trapnějšími. Proč to vypadá jako parodie na Star Wars? Zbraně, stroje, "lidé", prostě všechno. Proč bylo 95 % všech situací naprosto předvídatelných? Stále jsem seděl a čekal, kdy se stane nějaký ten okamžik, u kterého bych otevřel pusu a řekl: "Hustý". Proč jsme se nedočkali žádného zlomu jako např. něčí úmrtí (ne, obří létající hlavu ve zlatém obleku z eBaye fakt nepočítám)? Proč Kanga naprosto vyřídí sebranka mravenců, když procestoval nepočet vesmírů a nikdo ho zatím nepřemohl (kromě jeho verzí)? To mi jako někdo chce tvrdit, že není v žádném vesmíru nic mocnějšího než parta metr velkých mravenců? Jo, už těch otazníků bylo opravdu hodně, takže tady to zapíchnu. Na závěr chci jen říct, že tohle bylo mých nejhůře strávených 125 minut v kině... 4/10 s odřenýma ušima za záporáka a pár světlých momentů.
  8. Vyšehrad: FYLM
    Vyšehrad: FYLM (2022)
    6
    Průměrná česká komedie, která nenadchne, ale ani neurazí. Vtípky byly místy trapné, ale někdy i dost povedené. Na to, že to stálo "jen" 30 milionů, tak si s tím tvůrci docela pohráli. V podstatě je to o tom stejném co seriál s tím rozdílem, že je tu takový charakterový vývoj hlavních postav, což bylo docela fajn. Znovu si tenhle film asi nepustím, ale pokud to poběží v televizi, tak se rád podívám. 6/10.
  9. Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    8
    Hodně lidí si u minulého Avataru stěžovalo na plochý příběh, ačkoliv u filmu takového formátu je až třeba na 3. místě za vizuálem a postavami. Jenomže příběh byl podle mého u pokračování vylepšen a nabízí hned několik dějových linek najednou. Z lesního prostředí jsme se přesunuli na většinu příběhu do "vodní" říše k zelenomodrým avatarům a bylo přidáno spoustu postav (možná až moc). Trochu jsem se bál, že oživení hlavního záporáka z jedničky nebude dobrý nápad, ale dopadlo to docela dobře, není to v podstatě ta samá osoba svým způsobem. V hodně věcech se tento film podobá prvnímu dílu, v mnoha ohledech bych klidně i řekl, že je lepší, jenomže bohužel čerpá hodně věcí právě z něho. Ve výsledku jeden z mých nejlepších filmových zážitků tohoto roku, ale na plné hodnocení to nestačí. 8,5/10.
  10. Strážci Galaxie: Sváteční speciál
    Strážci Galaxie: Sváteční speciál (2022)
    8
    Hodně příjemná podívaná: dojemná, vtipná. Nejedná se o žádný laciný brak. Speciál by asi neměl být moc součástí univerza, ale běžný člověk, tedy nefanoušek, se na to asi nepodívá, protože by to nejspíš nepochopil. Retro prolog a epilog se mi rovněž velice líbil, je to něco, na co nejsme u Marvel filmů zvyklí, tudíž je to něco nového (pozitivně) a do vánoční atmosféry to perfektně zapadá. Dost jsem si to užil, 8/10.
  11. Na západní frontě klid
    Na západní frontě klid (2022)
    6
    Tak tenhle film má k předloze docela daleko. Knihu jsem četl kdysi dávno na střední k maturitě, takže si ji pamatuji jen matně, ale vím, o čem byla. Film se však drží akorát jmén , toho, že všichni umřou a matně nějaké myšlenky, která vychází z knihy. Skvělá mi přišla akorát scéna, kdy je Paul v díře s francouzským vojákem. Abych ale film jen nehanil, tak zobrazení Remarqueho původní myšlenky, jak jsem už psal výše, je tu naznačeno. Mám na mysli hlavně vymytí mozků mladým klukům, kteří jdou do války jako na výlet s myšlenkou, že za pár týdnů se vrátí zpět do Německa jako hrdinové, kteří bojovali za svoji vlast nebo absurdnost rozdílu mezi vojáky v první linii a generály, kteří sedí bezpečně daleko v teple, pojídají husu k večeři, pijí víno a kouří doutníky. Tenhle film má však jeden velký problém a to je ten, že divák nesympatizuje s hlavním hrdinou. Proč bych měl fandit člověku, který bez mrknutí oka někoho ubodá k smrti, hodí jen tak granát do zákopů, ačkoliv by nemusel (a to je důležité) a mohl by počkat na příměří, které přijde v platnost za několik minut? Kniha toto jeho šílenství zdůvodnila tak, že se prostě "zbláznil", ale ve filmu to od samého začátku vypadá tak, že je mu to jedno. Akorát když ubodal jednoho vojáka, tak si uvědomil, že to byla chyba. Nic takového již nenastane a to je škoda. Bez solidních hlavních postav nejde natočit skvělý film a to je bohužel tento případ. 6/10
  12. Ricky Gervais: SuperNature
    Ricky Gervais: SuperNature (2022)
    8
    Zbožňuju Rickyho černý až zvrácený humor. Lidé často nechápou, že je prostě jen vtip to, když se zasmějete nad vozíčkářem (obecně), který nikdy nikam nepřijde pozdě. Nikdo s mozkem větším než jablko nepůjde k vozíčkářovi a neřekne: "Hahaha, ty nemůžeš chodit, to je tak vtipný. Kriple!". To je šikana, to není humor. Celý tenhle nesmysl o korektnosti je bizár, pokud to zůstane pouze u vtipkování a neskončí to u posmívání (dost velký rozdíl). Ricky si umí udělat srandu ze sebe, ale takovým způsobem, že z toho vyjde vlastně jako frajer a navíc rozesměje lidi kolem sebe a zároveň si umí udělat prdel z rasismu, z homofobie, z pedofilie a bůh ví z čeho. Stand-ups mě nikdy moc nebralo, ale tohle je dobrý příklad, jak by to mohlo vypadat.
  13. Otec
    Otec (2020)
    10
    Občas jsem panu Hopkinsnovi věřil, že má skutečně Alzheimera a zapomněl, že se vlastně dívám na film. Obsadit do filmu někoho jiného, tak se obávám, že 5 hvězd by si film zdaleka nezasloužil. Klobouk dolů, skvělá podívaná, která chytne za srdce.
  14. Family Feud (1999)
    6
    Koncept show není nic pro mě, ale jsem na to schopný koukat jen kvůli Harveymu, ten jestli někdy odejde, tak ta show zkrachuje.
  15. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    6
    Nerozumím, co na tom všichni vidí. Dokopal jsem se k tomu až teď, protože už jen podle stručného shrnutí děje mi bylo jasné, že to bude prostě průměrné sci-fi. Na tu dobu to možná byl průlomový film, ale dneska? Dost bída; postavy a scénář, u kterého děj byl naprosto předvídatelný (až na toho doktora nebo kdo to byl) a momentů, kdy jsem se naplno dokázal soustředit na film, bylo opravdu málo. Jediné, co bylo velice nadprůměrné, jsou vizuální efekty, ty jsou na svou dobu velmi povedené a vyobrazení vetřelce je úctyhodné. 6/10.
  16. Labyrint: Zkoušky ohněm
    Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)
    6
    Místama dost nuda, umírají postavy, které nikoho nezajímají, předvídatelný děj (až na konec), atd. Konec konců béčkový film, který nenadchne, ale ani neurazí.
  17. Na lovu
    Na lovu (2021)
    8
    Vědomostní soutěže nejsou obvykle můj šálek kávy, ale Na lovu je rozhodně nejlepší svého druhu za několik posledních let. Lovci jsou sympatičtí, Sokola mám taky rád a celý koncept soutěže je vesměs dobře udělaný. Trochu nefér je výběr mezi lovci, protože dostat Vševěda znamená v podstatě téměř jistou porážku... Útěchou můžou být poměrně vysoké výhry, které se například s AZ kvízem (veřejnoprávní televize, takže co by se dalo čekat) vůbec nedají srovnávat. Nebojím se dát 8/10.
  18. Duna
    Duna (2021)
    10
    Nejdříve jsem hodnotil 4*, ale po druhém, třetím a nakonec čtvrtém zhlédnutí musím uznat, že takový majstrštyk jsem v kině neviděl pěknou řádku let. Po každém dalším zhlédnutí si člověk všímá něčeho nového, čeho si nejdříve kvůli rozmanitosti filmu nevšiml. U mnoha filmů si člověk film užije nejvíce při prvním vidění, ale tady je to, jak už jsem psal, přesně naopak. Ačkoliv je to docela paradox, protože tohle viděl v kině na velkém plátně s parádní muzikou, je něco neuvěřitelného. Takže: jelikož jsem i druhého Avatara hodnotil 4*, za čímž si stojím, tak tohle je na mnohem větší úrovni, takže mi nezbývá nic jiného, než za 5. PS: Velké hodnocení u mě dělá hudba od Zimmera, který si za to Oscara prostě zasloužil a kdo je proti, tak je blázen...
  19. Červený trpaslík
    Červený trpaslík (1988)
    10
    Další seriál, který je typický svým skvělým britským humorem. Některým lidem by tento humor mohl připadat až trapný, ale právě to je na tom to krásné, buď se vám líbí, nebo ne. Kdykoliv mam příležitost, pouštím si díly buď chronologicky nebo vyberou náhodně a je mi jedno, že už znám celý seriál nazpaměť, vždy se něčemu od srdce zasměju.
  20. Jako v bavlnce
    Jako v bavlnce (2020)
    6
    Do první poloviny filmu jsem uvažoval dokonce o plném hodnocení, jednalo se o originální scénář, atmosféra napjatá, ale pak... Druhá polovina filmu plná klišé, která jsou v kdejakém filmu a děj začal bych velice předvídatelný. Bohužel kvůli tomuto musím hodnotit jako průměrný film 60 %.
  21. Interstellar
    Interstellar (2014)
    10
    Málokterý film mě dokáže nadchnout natolik, že bych si ho nejradši pouštěl furt dokola, dokud bych ho neznal nazpaměť. Pokládám si však jednu otázku: Jak někdo sakra může natočit takhle nádherný film, který má snad všechno, co by dokonalý film měl mít? Co ale tenhle film má naprosto perfektního, je muzika, Hans Zimmer je prostě PAN skladatel a filmu to dodává naprosto jiný rozměr.
  22. Yesterday
    Yesterday (2019)
    6
    Tak skvěle to začalo a tak trapně a stereotypně to skončilo... Začátek velice originální, vtipný. V hlavním hrdinovi jsem se opravdu viděl, jelikož Beatles je můj hudební život. Konec mě velmi zklamal, nečekal jsem takove klišé o morálce, lásce a podobných blbostí.
  23. Pečený sněhulák
    Pečený sněhulák (2014)
    4
    Pár scén je celkem na dobré úrovni, ale to je párkrát za sérii. Většinou je to jen trapný humor, který pobaví ty úplně nejméně náročné. Ani originalitu nepochválim, jelikož je to jen slabý odvar Malé Velké Británie.
  24. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    8
    Jsem sice velky fanoušek této legendární skupiny, ale přecejen jsem čekal trochu víc. Rami Malek mi vůbec nesedl jako Freddie Mercury. Snažil se mu tak podobat, že z toho pro mě vyšel jako šašek, kterej se promenáduje před kamerou. Celkově byl příběh velice povedený a ostatni obsazení taky skvělé. Slušné 8/10
  25. COOLfeed
    COOLfeed (2018)
    2
    Bezpochyby zbytečný pořad. Jenomže to neni myšleno seriózně (doufam), takže furt lepší nez čumět na reklamy. Jsou tu horší pořady než tohle.
  26. Sedm
    Sedm (1995)
    10
    Jakmile hraje ve filmu Morgan Freeman, tak mi to stojí za to, abych si to pustil. A nelituji toho, lepší film z prostředí detektivů jsem neviděl. Děj byl originální, nepředvídatelný. Film byl dokonalý v tom, že ani minutu jsem se nenudil a bedlivě sledoval dění filmu.
  27. Comedy Club
    Comedy Club (2016)
    4
    Není to humor na úrovní Wimmer, Lábus, Kaiser, ale na to večerní pobavení to není tak špatné. Někteří komici mi přijdou až trapní, naopak někteří zase mají celkem humor na úrovni. Rád se kouknu, ale určitě nejsem pravidelný divák.
  28. 8. míle
    8. míle (2002)
    6
    Nikdy jsem nebyl Eminemův velký fanoušek, ale rád si v autobusu pustím nějakou pecku. Nečekal jsem, že zde budou tak skvělé herecké výkony. Scénář je trochu slabší, přijde mi celkem chudý. To ale neznamená, že je to špatný film. Přijemně jsem se bavil a nebude mi vadit ho někdy shlédnout znovu.
  29. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    8
    Humor a akce perfektní, ale trochu stereotypní. Thanos byl dle mého zatím nejlepší zaporak ze všech Marvelovek, takovej pošuk, co vraždí a mysli si, že pomáhá. Trochu mě překvapili smrti některých postav, o to víc se teším na pokračování. Nejvíce se mi líbilo, že první polovina filmu byla hlavně zábavná a druhá naopak vážná. Nejlepší film s kombinací akční, komedie, sci-fi a nevím co ještě.
  30. Iron Man 2
    Iron Man 2 (2010)
    6
    První věc, co mě napadá je: Jak je ku*va možný, že může člověk jenom tak prostě vzít Starkovi oblek anižby by mu v tom nějak zabránil systém (např. shutdownem při skenu oční rohovky, cokoliv...)? To si tam jako Stark nedal pojistku? Co kdyby ho vykradli? Další věc je záporák, který se prostě objevil odnikud a v podstatě na něm vůbec nezáleží, jen nějakej Rusák s mindrákem z dětství (na dnešní dobu dost sedí). Poslední věc, kterou musím vytknout je nudná závěrečná bojová scéna. Nevěřím, že nebyly peníze na pořádný fight, když byly peníze na zbytečné výbuchy. Na druhou stranu je zajímavé sledovat Tonyho vývoj osobnosti, celkově vzato jsou téměř všechny postavy věrohodně zahrané a působí to jako solidní film. 6,5/10
  31. Rowan Atkinson živě
    Rowan Atkinson živě (1992)
    10
    Když jsem na toto vystoupení narazil na internet a zkouknul celou hodinu, netušil jsem, že mi potom bude tolik bolet bránice. Co po hodině, hned po první scéně. Ze všeho nejvice se mi líbily scény se sváděním a Shakespearem. Zkrátka Atkinsonovy nejlepší scénky v 1 hodině, které si prostě nezaslouží nižší hodnocení.
  32. Policie Modrava
    Policie Modrava (2011)
    4
    Nemůžu si pomoct, ale herecké výkony jsou sotva dostačující. Paní Norisova furt vypadá, jako by viděla všechno zlo světa a úsměv pro ní nic neznamená. Filip Tomsa mi zas přijde, jakoby byl u policie na stáži jako vedoucí skautu. Jedin2* dávám za krásné prostředí Šumavy a za pár výjimek, které ten seriál drží.
  33. Živí mrtví
    Živí mrtví (2010)
    8
    Jakožto zarytý fanoušek The Walkind Dead, s nedočkavostí čekám na každý další díl. Téma seriálu není žádná nová věc, ale zpracování a příběh je prostě skvělý. Jediné, co bych vyřknul, je zbytečné natahovani a nedůležité scény. Za to "jen" 80%
  34. Klik - život na dálkové ovládání
    Klik - život na dálkové ovládání (2006)
    6
    Začátek filmu byl vcelku i docela trapný pokus o vtipné scény, až na nějaké vyjímky, za tuto část 30%. V druhé polovině se trapná komedie obrátila v docela poživatelné drama i, tady bych dal klidně i těch 80%. Zaokrouhleno na 60%, nebránil bych se opětovnému shlédnutí.
  35. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8
    Filmy od Marvala mám opravdu rád a tento film není vyjímkou, dokonce si tvrdim říct, že jeden z nejlšpích.