MegaBite

1 110

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    8
    Jsem trochu zklamaný. První díl byl naprosto fantastický filmový počin, který jsem viděl už cca 4x a pořád nepobírám, jak je v lidských silách možné něco takového vytvořit. Pokračování je stále epické dobrodružství, o tom žádná, jsou tu momenty, kdy mi běhal mráz po zádech, ale přece jen tomu chybí něco, co předchozí díl měl. Bohužel nedokážu určit, co to je, ale nějak se mi z toho vytratilo to "kouzlo", které mi nedovolilo odtrhnout oči ani na vteřinu... U prvního dílu jsem ale změnil na plné hodnocení až po 3. zhlédnutí a moje pocity byly víceméně podobné jako nyní, takže s krátkým odstupem času se na tento film určitě podívám znovu a možná svoje hodnocení opět přehodnotím. Byl bych za to velice rád. Zatím 8/10.
    Život Briana
    Život Briana (1979)
    10
    Po zhlédnutí Svatého Grálu jsem si říkal, že tvorba Monty Python zřejmě nebude nic pro mě, ale nakonec jsem zkusil i Život Briana. Tenhle humor mi neskutečně sednul, naprosto geniální film. Určitě se k němu někdy v budoucnu vrátím.
    Jan Žižka
    Jan Žižka (2022)
    4
    Nudnější film jsem už pěkně dlouho neviděl. 2 hodiny kecání, chození lesem, záběrů na krajinu a občas nějaká ta bitka. Ben Foster mě moc o jeho hereckých kvalitách nepřesvědčil. Alespoň ne jako Jan Žižka, vypadalo to velmi nevěrohodně. Asi nemá cenu k tomu víc psát, prostě dvouhodinové pobíhání lesem a chození po zámcích. Abych ale jen nekritizovak, tak musím vyzdvihnout, že se Češi snaží natočit film světových rozměrů. Tady to sice bohužel vůbec nevyšlo, ale je to brána k podobným projektům.
    Mezi živly
    Mezi živly (2023)
    6
    Pixar bohužel poslední dobou tak trošku vaří z vody. Primitivní příběh, velmi předvídatelný a tuctový. Charaktery mě rovněž nijak zvlášť nezaujaly. Jedná se o průměrný animák pro velmi nenáročného diváka, který tenhle film pravděpodobně zkoukne jednou, řekne si, že to docela ušlo, a pak na něj zapomene. Pixaru zkrátka dochází nápady a tak vezme příběh, který je o rodině, lásce dvou rozdílných lidí (?) a o tom, jak se nakonec všichni usmíří, hlavní hrdina si jde splnit svůj sen a všichni žijou šťastně až do smrti. Tohle ale bohužel není to, co od Pixaru očekávám. A teď nechci, aby to vyznělo špatně, Elemental je příjemný film (hlavně pro děti), který neurazí, ale zároveň ani nenadchne, takže to z něho dělá obstojný animák, jehož zhlédnutí člověk rozhodně nelituje. V tom ale vidím ten problém, Pixar filmy byly vždy o něčem víc. O originalitě, o postavách, samozřejmě o animaci, o napětí, zlomech v ději atd. Takové pocity jsem měl naposled u filmu Inside Out, ale dobře mu konkuruje i Coco a možná i Soul. Závěrem tedy jen to, že jsem si Elemental užil v rámci možnosti, ale znovu jej v blízko době rozhodně vidět nepotřebuji. 6/10.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci