Kekik

Komentáře 103

Od nejnovějších
  1. Hodina pravdy
    Hodina pravdy (2002)
    10
    Na film jsem narazila náhodou v iVisílání a po přečtení jedné kratičké větičky, o čem film je, jsem jej pustila. A vůbec to nebyla chyba. Byla jsem napnutá po celou dobu. Trochu bych ještě dopilovala konec a přidala pár informací, ale i tak to stojí za vidění.
  2. Rambo: Do pekla a zpět
    Rambo: Do pekla a zpět (2008)
    10
    Až neskutečně výstižný název. To byla vážně cesta do pekla. Je to již pár týdnů, možná i měsíců, co jsem shlédla první tři díly, tak možná jsem již trochu zapomněla, ale že by v předchozích dílech byl až takový masakr? Byly také velmi akční a brutální, ale 4. díl Ramba je dle mého nejlepší díl. Neskutečná podívaná. Hodně brutální, ale stojí to za to.
  3. Betlémské světlo
    Betlémské světlo (2022)
    2
    Očekávání jsem měla veliká a o to více jsem zklamaná. Cca deset minut jsem prospala, ale o nic jsem nepřišla. Ani oblíbení (je jich tu dost) herci film nezachránili. Příběh mě nebavil, nezaujal.
  4. Cena za něžnost
    Cena za něžnost (1983)
    6
    Po shlédnutí Ocelových magnolií jsem se pustila do dalšího filmu, jenž jsem objevila díky komentářům. Tentokrát jsem ale zklamaná. Čekala jsem opravdu něco velkého. A po většině filmu jsem přemýšlela, proč se postavy chovají tak divně. Film oceněn několika Oscary a ve mně žádný hluboký pocit nezanechal. Herecké výkony skvělé, to ano, ale jinak za mě dějově spíše podprůměr.
  5. Ocelové magnolie
    Ocelové magnolie (1989)
    10
    Ráda si čtu komentáře u filmu, jelikož často objevím filmy, které vůbec neznám, a nebo které bych si nepustila. Ocelové magnolie k nim patří. Možná jsem čekala malinko více, vzhledem ke komentářům, ale zklamaná nejsem. Film, který mě rozbrečel, si plné hodnocení zaslouží. Herecké výkony skvělé.
  6. Popelka
    Popelka (1950)
    6
    Co se týče animace, tak nádhera. Bohužel příběh byl pro mě utahaný, až nudný. Toto zpracování není pro mě.
  7. Život pro samouky
    Život pro samouky (2023)
    8
    Před čtyřmi lety jsem přečetla knižní předlohu, ale pamatovala jsem si z toho jen jednu scénu. Za což jsem ráda. Více jsem si to užívala. Trochu mi vadí ztvárnění šéfredaktora, který je homosexuál. Před filmem Život pro samouka jsem shlédla Přání k narozeninám, kde byly dvě z postav gayové. Ovšem normální gayové. Pak je totiž druhý způsob ztvárnění homosexuála, který nesnáším. Přihřátý hlas, gesta, pohyby, grimasy. No přímo to z něho prýští. Hrůza. Předchozí film byl lepší. Když tohoto exota pominu, tak Život pro samouka je příjemnou podívanou, u které jsem se i pobavila. Simona Babčáková mě dnes podruhé pobavila. Jak zde, tak již ve zmiňovaném Přáním k narozeninám. Komické role ji fakt sednou. Super.
  8. Kbelík (1981)
    10
    Pro mě nejlepší pobídka. U jiných se jedná spíše u průměrné, někdy až podprůměrné pointy příběhu. Zde však toto neplatí. Výborný díl. Skvělý pan Josef Bláha.
  9. Pravdivé lži
    Pravdivé lži (1994)
    10
    Výborný akční film v čele s Arnoldem, kterému role neskutečně sedla a také sekla. Mix akčních scén se skvělým humorem a vynikajícími gagy. Velká, obrovská jízda od začátku do konce. Výborná Jaime Lee Curtis. Tak trochu se divím, že jsem tento film viděla poprvé až v roce 2023. Jak to, že mi v dětství unikl? Nevadí. O to více jsem si jej užila nyní. Na verzi z roku 2023 nechystám.
  10. Klub odložených žen
    Klub odložených žen (1996)
    10
    Skvěly filmík, který zaujal a pobavil. Bála jsem se konce alá Happyend a všechny se vrátí ke svým manželům. Naštěstí ne. Diane Keaton a Goldie Hawn mám moc ráda, ale zvyknout si na dabingový hlas u Goldie v podání paní Valerie Zawadské nešlo. Obě mám moc ráda, ale raději každou zvlášť. Herečku Bette Midler příliš neznám, ale skvěle se do trojky kamarádek hodila. Vedlejší postavy také zazářily.
  11. Ostrov
    Ostrov (2023)
    10
    Oba herci skvělí. Vtipné dialogy pobavily. Ve dvou situacích jsem i slzy dojetí zamačkávala. Nemám co vytknout.
  12. Přání k mání
    Přání k mání (2017)
    8
    Samotný příběh je krásný. Má myšlenku, ponaučení. Je zajímavý. Ale bohužel mě po celou dobu rozptylovaly ty příšerné rádoby "staré" kostýmy. Všechny byly nové, na zakázku vyrobené. Školní aktovky zářily čistotou, a vsadím se, že v nich nebyl ani jeden sešit. Na dětských ramenou byly nepřirozené. I ostatní kulisy působily nepřirozeně. Čepice a šály si děti zřejmě každé ráno vyzvedly přímo v prodejně. Tohle mi prostě kazilo film. A nezbavila jsem se toho až do konce. Když už dobové oblečení, tak ale tak má i vypadat. Je pravda, že zde není zmíněno, v které době se příběh odehrává, takže kdyby se na to rovnou vykašlali, a příběh dosadili do současnosti, možná by to bylo po kostýmní stránce lepší. Ale zase na druhou stranu nepřítomnost moderní techniky potěšilo.
  13. Policajt ze školky
    Policajt ze školky (1990)
    10
    Nostalgie. Ta mi dává zabrat. Ale já se nestydím dát plný počet filmu, který se mi v dětství líbil, a který si ráda pustím i nyní. Protože tehdy se točilo tak prostě jinak a dabing byl na vysoké úrovni. Takže minulosti je třeba vzdát hold a vzpomínat. Jó, to tenkrát byly časy. Arnold je kus chlapa, jeho partačka skvěle sekunduje, a ty děti, ty byly roztomilé. Hlavně se chovaly přiměřeně svému věku. To už se dnes ve filmech nevidí. A ty hlášky.
  14. Žena za pultem
    Žena za pultem (1977)
    10
    Nejlepší postavou je jednoznačně Olinka hrána Haničkou Maciuchovou. Ztvárnila úžasné třeštiprdlo, s výbornými hláškami, a také dokázala pomocí mnohem starším kolegyním svým životním nadhledem. Když byla na plátně, byla to radost pohledět. Líbilo se mi, jak se rodil vztah mezi Annou a Karlem. Dobrácká Anna dokázala vždy vzít věci do svých rukou. A pokud ona nemohla, byla tam již zmíněná Olinka. Vladimír Menšík opět králem. Žena za pultem je skvělý seriál. Pochvalu si zaslouží i Jiřina Švorcová. V jejím pohledu bylo často řečeno vše.
  15. WandaVision
    WandaVision (2021)
    4
    Sedm epizod trápení, poté přišly dvě epizody, které fakt stojí za to. Jak jsem již psala k poslední epizodě, Wanda by si zasloužila celovečerní film. Během těch sedmi dílech jsem si k Wandě vypěstovala averzi, až téměř odpor (ne pro její chování, ale protože jsem byla zmatená, proč se to děje, byť jsem měla tušení, a to bylo správné, jak se nakonec ukázalo). To se naštěstí změnilo v osmém díle, a v tom posledním jsem se opět vrátila k tomu, že mám Wandu ráda. Dokonce jsem během těch dvou dílů zamačkávala slzy.
  16. Dobré ráno, Brno!
    Dobré ráno, Brno! (2023)
    8
    Velmi příjemné překvapení. První epizoda mě navnadila. Pak přišlo několik (asi tři?) epizod, které zklamaly. Naštěstí to nezůstalo až do konce a poslední čtyři epizody měly vzrůstající tendenci. Nejlepší je předposlední, a kdyby nebylo toho nešťastného konce, i poslední epizoda by byla nej. Zuzana Zlatohlávková mě hodně překvapila. Znám ji coby herečku představující uťápnuté paničky, a tady ztvárnila dračici. A to hodně dobře. Ovšem i ostatní postavy stojí za to. Rejžu (Kolařík) jsem si oblíbila až v těch pozdějších epizodách. O to více mě mrzí konec. Ten se vůbec nepovedl.
  17. O mě se neboj
    O mě se neboj (2022)
    10
    Václav Matějovský mě velmi překvapil. Když jsem se ještě před prvním dílem dozvěděla, že jednu z hlavních postav má hrát on, pomyslela jsem si, že takové ucho nemůže zahrát právníka. Jak já jsem se mýlila. Již v prvním díle mě dostal. Vousy mu sluší. Za mě nejlepší z celé série. Ovšem seriál nestojí jen na něm. Všichni tam byli úžasní. Jsem ráda, že jsou zde tváře, které většinou sice známe, ale nejsou úplně všude a v každém seriálu. Také hodnotím pozitivně, že až na pár výjimek, zde nejsou klišé, a také překvapení v ději. Myslela jsem si, že je jasné, jak to skončí. Mno. Nic není jasné. Na druhou sérii se těším, ale mám strach, aby neklesla kvalita.
  18. Tváří v tvář
    Tváří v tvář (1997)
    10
    Tváří v tvář jsem viděla kdysi dávno, když mi bylo ještě náct. Pamatuji si, že jsem z něho byla úplně paf. Jelikož v současné době dávají v TV skvosty, na které se nedá koukat, nezbývá než sledovat "retro" filmy. A tak jsem si po Con Air pustila Tváří v tvář. Film na mě účinkuje úplně stejně jako tenkrát. Je to prostě dobře natočený thriller. Cage a Travolta, dokonalá kombinace. Oba dva jsou v rolích přímo geniální. Zahráli klaďase i zmetka naprosto přesvědčivě. Stejně tak zahráli přesvědčivě toho druhého. Výborně zobrazená psychologie postav. Námět, který je až děsivý. Výborná hudba. Geniální film.
  19. Místo zločinu Ostrava
    Místo zločinu Ostrava (2020)
    8
    Některé díly slabší, některé zajímavé. Lepší je druhá půlka, kde se kolegové již nehádali. Nejlepší postavou je Štěpán Kozub- jeho hlášky fakt pobavily. Hodnotila jsem každou epizodu zvlášť, a vyšly z toho čtyři hvězdy. Souhlasím s tim. Akorát tedy často jsem postavám vůbec nerozuměla. Škoda.
  20. Ruce v záruce
    Ruce v záruce (2022)
    8
    Za mě nejlepší z celé čtyřky. Tento film jsem si užila. Zároveň výborný návod na to, jak se o sebe postarat v případě, že bych měla podobný úraz.
  21. Con Air
    Con Air (1997)
    10
    V dětství můj oblíbený film. V dospělosti to platí také. Sexy Nicolas Cage, tak akorát romantiky, vtipné, a samozřejmě také velmi akční. Tenhle biják má vše, co od akčního filmu očekávám. Skvělý výběr herců.
  22. Přísahám a slibuji (1990)
    10
    Výborná čtyřdílná série. Každý díl mě bavil. Herci byli skvělí. Je pravda, že mě poměrně dost vytáčela postava Lídy (Bydžovská), ale přeci jenom měla ke konci pár světlých momentů. Ale je také pravda, že by se mně více líbilo duo primář Albert (Abrahám) a doktorka Moravcová (Balzerová). Sledování Přísahám a slibuji jsem si užila.
  23. Zázrak v New Yorku
    Zázrak v New Yorku (1947)
    8
    Nejprve jsem viděla remake z roku 1994, a tak možná proto jsem z tohoto filmu již tak nadšená nebyla. Více se mně líbil právě remake, ovšem i originál je velmi působivý. Ovšem k dokonalosti mu něco chybí. Něco, co jsem u remaku našla. Zde mi chybí romantická linka. Tady je hodně velmi odbytá. Vůbec jsem jim nevěřila, že se mají rádi. Také malá Susan je v remaku mnohem roztomilejší než zde. Bohužel i Santa je lépe ztvárněn v druhém filmu než zde. Ale i tady je velmi santovsky kouzelný.