Profilový obrázek

daPhytCZ

David Sara

Komentáře 102

Od nejnovějších
  1. Zrada
    Zrada (2024)
    7
    Psychologický thriller o nejpodivnějším vztahu, jaký jsem za poslední dobu viděl. Seriál je zručně natočen, tempo díky rozumnému počtu dílů nikde nedrhne. Ke shlédnutí na voyo.cz
  2. Dark
    Dark (2017)
    10
    Geniálně vymyšlený koncept, který se každou řadou posouvá na další úroveň. Dlouho mě takhle žádný seriál nepohltil.
  3. 1899
    1899 (2022)
    9
    Skvěle nakopnutý seriál od tvůrců geniálního Dark, který Netflix nepochopitelně zařízl po první sérii.
  4. Odznak Vysočina
    Odznak Vysočina (2022)
    7
    Další z řady televizních detektivek k odpolední kávě, kde ale skvěle funguje chemie mezi postavami, a které svědčí menší množství dílů.
  5. Stíny v mlze
    Stíny v mlze (2022)
    7
    Na hlavní postavy si budete možná déle zvykat a některé kiksy vám budou pít krev, ale nakonec vám bude líto, že další řada už se točit nebude.
  6. Mizerové: Na život a na smrt
    Mizerové: Na život a na smrt (2024)
    4
    Mike a Marcus jsou zpátky ve slušném akčňáku. Film má bohužel dva velké zápory - sjetého kameramana a asi i Marcuse, který se z neznámých důvodů celou dobu chová jako idiot, z čehož plyne spousta hloupého humoru, který mi vůbec nesedl.
  7. Abigail
    Abigail (2024)
    8
    Nesourodá banda unese dceru ze zámožné rodiny a těší se na tučné výkupné. Jednoduchý plán se brzy po únosu rozpadne a začne ta správná zábava plná hlášek, akce a krve. Spíše než horor se jedná o hororovou komedii, u které jsem se královsky bavil. Postavy jsou sympatické a každá má v ději své důležité místo. Představitelka Abigail je skvělá a doufám, že o ní ještě uslyšíme. A jako bonus skvělý balet!
  8. Nezlomní
    Nezlomní (2024)
    4
    Hlavní dějová linka nakonec bohužel nebyla tak zajímavá a napínavá, jak se mohlo zdát z traileru. Pejskaři si můžou dva body přidat.
  9. Přišla v noci
    Přišla v noci (2023)
    7
    Nečekaně kvalitní horor ze škatulky home invasion. Simona Peková je v každé scéně správně vlezlá a děsivá. Škoda posledních 20 minut, kdy děj ztrácel na reálnosti a jen směřoval k nijakému konci.
  10. Hlasy mrtvých
    Hlasy mrtvých (2023)
    6
    Moc fajn hororová jednohubka. Opuštěný bar s tajemným sklepem je správně ponurý, sympatická protagonistka a její kamarádka postupně odkrývají děsivá tajemství. Pár velmi povedených lekaček a skvělý závěr.
  11. A máme, co jsme chtěli
    A máme, co jsme chtěli (2023)
    7
    Hořkosladký příběh jedné rodiny vyprávěný na půdorysu jednoho bytu a jednoho večera (symbolicky Silvestr 1992) funguje překvapivě dobře. Film o soudržnosti rodiny a o tom, že pravda má spoustu podob, a že občas je těžké mít všechny informace a správný kontext, srozumitelně popisuje složitost doby a vztahů mezi lidmi v novém zřízení.
  12. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    6
    Tak trochu zklamání. Za luxusním vizuálem se asi skrývá skvělý příběh, který mě ale film nedokáže prodat. A místo epického zakončení se jen dojde ke dveřím třetího dílu.
  13. Duna
    Duna (2021)
    7
    Vizuálně dokonalé a strhující dílo, které skončí těsně před tím nejlepším.
  14. Manželé Stodolovi
    Manželé Stodolovi (2023)
    8
    Psychologické drama o vztahu brutální sociopatky a krále všech podpantlofáků. Většinu filmu se daří budovat hutnou a temnou atmosféru bez explicitních záběrů. Všichni herci hrají na výbornou a technicky snímek obstojí i ve světové konkurenci, režie též bez zaváhání.
  15. Tetris
    Tetris (2023)
    8
    Svižně natočené drama o složitém získávání licence jedné z nejoblíbenějších her. Herecké výkony na jedničku, skvělá hudba a správně špinavý vizuál SSSR nápaditě doplňuje 8 bitová grafika.
  16. Vytoč mého agenta
    Vytoč mého agenta (2024)
    7
    Od tvorby TV Prima člověk tak nějak nic nečeká, o to větší překvapení se v tomto případě jedná. Lehká zábava, ale se skvělými výkony všech herců - jak těch, kteří hrají sami sebe, tak agentů. Jako asi v každém epizodním seriálu kvalita jednotlivých epizod lehce kolísá, ale v globálu se jedná o fajn počin, na který se dobře kouká.
  17. Včelař
    Včelař (2024)
    8
    Statham válí a v některých okamžicích mě baví víc než kolega John Wick, od kterého si hodně půjčuje. Záporákům přejete od první chvíle jen to nejhorší, poctivá agentka FBI vás bude správně vytáčet a celou dobu si budete užívat perfektní akci. 8/10
  18. Zillion
    Zillion (2022)
    7
    Gangsterka zasazená do zlaté éry klubové scény - devadesátých let, kdy vše bylo možné. Vzestup a pád mladého podnikavce baví celou stopáž a díky soundtracku jsem si připomněl některé zapomenuté klubové hymny (The Prophet, Nightmare a další).
  19. Buď chlap!
    Buď chlap! (2023)
    3
    Po velmi slibném začátku nastoupí kemp Ondřeje Sokola s těmi nejtrapnějšími vtipy a kvalita filmu jde strmě dolů. Po krátké zápletce je najednou konec a pravděpodobně už zítra si na toto dílo ani nevzpomenu.
  20. 1883
    1883 (2021)
    10
    První příspěvek do "Yellowstone univerza" vhodný nejen pro milovníky westernů. Sheridan si dal opravdu záležet a na výsledku je to znát! Masterpiece.
  21. Special Ops: Lioness
    Special Ops: Lioness (2023)
    9
    Sheridan je frajer a i když si odskočí z Divokého západu na Blízký východ zvládne bez problému natočit další pecku tentokrát z prostředí tajných agentek CIA. Pokud se vám líbilo 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) budete spokojeni.
  22. Jasmíniny slzy
    Jasmíniny slzy (2013)
    8
    Pád z vrcholu na dno se skvělými dialogy, nápaditým střihem "před" a "po" a sakra zaslouženým Oskarem pro Cate Blanchett. A jako bonus skvělý soundtrack.
  23. OKTOPUS
    OKTOPUS (2023)
    8
    Po Volze další skvělý počin Jana Pachla. Na rozdíl od tuny generických kriminálek, které po se valí ze všech našich televizních kanálů, se jedná o velmi osobité a výrazné dílo. Jednotlivé případy mají hlavu a patu, casting se povedl na jedničku, hudba od Michala Pavlíčka je správně ponurá a kamera je v některých momentech až neuvěřitelně skvělá (Mácháč). Jen ten konec by si zasloužil ještě trošku péče.
  24. Anděl s ďáblem v těle
    Anděl s ďáblem v těle (1983)
    4
    Zpracováním to hodně připomíná Fešák Hubert (1984) (byť s Karlem Heřmánkem na opačné straně barikády) - bohužel děj je dost zmatený a nudný. Příběh Renáty, která se "vypracuje" přes postel vlivných pánů, šel natočit určitě zajímavěji.
  25. Vánoční příběh
    Vánoční příběh (2022)
    5
    I přes extrémní množství postav se vyprávění podařilo udržet v rozumných mantinelech, bohužel na úkor některých linek, které by si zasloužily delší stopáž. Ale celkově docela fajn.
  26. Nyad
    Nyad (2023)
    8
    Sportovní dramata, ve kterých chudák ke slávě přijde, moc v oblibě nemám. Ale tento snímek mě od první minuty přesvědčil, že se jedná o něco výjimečného. Díky skvělé dramatizaci je i poměrně jednoduchý příběh velmi napínavou i akční záležitostí a vyznění závěrečného poselství není vůbec křečovité.
  27. Pearl
    Pearl (2022)
    3
    Narozdíl od X (2022) mě tento prequel moc nezaujal. Hororových scén je minimum a muzikálová stylizace mi vůbec nesedla. Ve celém filmu se vlastně nic moc nestane a pokud se něco děje, není úplně jasné proč.
  28. Marvels
    Marvels (2023)
    6
    Lehce nadprůměrný příspěvek do MCU. Příběh klasika, vizuální efekty pořád na slušné úrovni (na rozdíl od počinů DC), překvapivě dobré akční sekvence a očekávané propojení seriálového univerza s filmovým. Není to událost, ale není to ani katastrofa. Bohužel trendsetteři rozhodli, že toto je strašně špatný film a nikdo by na něj neměl chodit. Tržby jsou zatím žalostné a brzy uvidíme, jak se to promítne do dalších plánů s celým MCU.
  29. Úsvit
    Úsvit (2023)
    8
    Po Bod obnovy (2023) další skvěle vypadající český film! V hlavní roli audiovizuál světových parametrů, napínavý děj a skvělé herecké obsazení. Děj má očividný přesah do dnešní doby - postavy mluví současným jazykem, ale pohybují se v dokonalých dobových kulisách třicatých let. I přes pokrokovost, na kterou je společnost tak pyšná, zůstávají některé oblasti stále velkým tabu.