Profilový obrázek

SprávceOhně

Správce Ohně

Komentáře 312

Od nejnovějších
  1. Pamela: Příběh lásky
    Pamela: Příběh lásky (2023)
    4
    Trochu smutné vystřízlivění. Když běžela na Nově Pobřežní hlídka v prime timu (prichod ze skoly) bylo mi asi 14 a mit kozy jako Pamela byla jeste neohrana hlaska. Jo Pamela byla pojem a muze se srovnavat s MM zel jen v naivite a ze vyuzila svuj vzhled a umely kozy, aby se zaopatrila. Jasneze ji narazky na silikony musely srat, ale kde by bez nich byla. MM umela zazarit ve filmu, Pamela ten talent nemela a domaci porno urcite neni duvod, proc 25 let nedostala zadnou roli. Stesti v lasce mozna nema, ale skocit rychle do chomoutu a obratem z rozvodu vytriskat nejaky prachy, je taky zpusob, jak zaplatit najem. No zpatky k dokumentu, cekal jsem, ze se dozvim nejake zakulisni peprno, odtajneno, jak to ve skutecnosti bylo, neco zajimaveho a prd. Krom toho, ze nechtela mluvit o romanku se Supermanem. To si jdu vygooglit.
  2. Vražda mezi mormony
    Vražda mezi mormony (2021)
    6
    Tesil jsem se na nejakou hlubsi sondu do mormonske duse v kontrastu s realitou pri vysetrovani, coz ale bylo znacne ovlinene filmem Svedek s H.Fordem :D, ktery se mi vybavil, kdyz na me tahle mini serie vyskocila na Netflixu. To ale nebylo cilem, a tak se dockame jen obecneho popisu bez nijakeho pitvani reci ucastniku, kteri veri na kouzelne mloky. Pribeh se toci kolem "podezdreleho", at nespoileruju, ktery by s Frankem Abagnalem tvoril silny kombo:)) a jako takovy nenudi a netahne se jako tomu bylo treba u hotelu Cecil. Pro fanousky, kteri uz maj vseci top krimi pripady skouknuty, to bude prijemna jedmohubka.
  3. Mimo bublinu: Road trip s Alexandrou Pelosiovou
    Mimo bublinu: Road trip s Alexandrou Pelosiovou (2018)
    4
    Rozhodne se nejedna o objektivni domument. Titulovana intelektualka nezkousla zvoleni Trumpa a odjela na Jih, aby to tem vidlakum dala sezrat, coz jde poznat jak z jejiho tonu, kdyz se snazi vyvracet argumenty delniku, tak z ucelovych zaberu, abych vsici videli, jak jsou jednodusi. Nejsem sice fanousek Trumpa, ale je obecne znamo, ze lide z nizkoprijmovych rodin voli kandidaty s jednoduchymi a primymi hesly, ktere slibuji chlapy pro vsechny. Jarmile z DolniHorni lhoty je globalni otepolovani k prdu, ale slysi na vyssi pridavky na deti.
  4. Slib
    Slib (2020)
    8
    Jsem rád za každý nový dokument o sektách a zvlášť když se toho chopi hbo nebo netflix. Tentokrat si vzali do parady vcelku obyceny kult se vsemi znamymi znaky, ktery jsou znamy uz od osmdesatych let, takze zadny velky halo. Kdyby to ten Keith neokorenil tim "znackovanim", at tu moc nespoileruju, tak verim, ze by se tim media moc nezabirala, pz by to byla jen jebnuta mlm skupina ve stylu OVB. Taky je skoda, ze se vic neozabirali tim zlepsovanim sebe sama, ktere nabizi za prachy, aby melo vedeni sekt z ceho zit. Dokument nabizi dost z tech seminaru a ty kecy hezky zni, ale tim to konci. Jako kdyz nekdo sdili motivacni videa na facebook, skouknete to, cejtite se lip, chcete zmenu a za 5min..ani nevite, ze jste si to pustili. Preci jenom hlavni akteri tam stravili v prumeru 10let, za tu dobu sebezlepsovani by uz meli byt na urovni Jedi a verit, ze si neuvedomovali, ze se nikam neposouvaj, se mi nechce verit. Spis byli zaseknuti v MlM systemu, kdy kvuli prachu furt sbirate lidi pod sebe a kdyz to vydelava, neresite smysl toho, co nabizete. Kazdopadne jsem zvedavy na druhou stranu, snad se vic zameri na spicky pyramidy, kteri kasiruji neskutecny prachy za nic
  5. Spolu to dáme
    Spolu to dáme (2017)
    2
    Vysmech filmum s podobnou tematikou, az mi z tech dialogu bylo trapne. Tim nechci znevazovat skutecnost, protoze ta je opravdu jina.
  6. Mlčení
    Mlčení (2016)
    4
    Jsem ateista, ale respektuji víru v náboženství a stará klasika Misie je jeden z mých oblíbených filmů. Filmů o cestě víry a vůli ji praktikovat i v nehostinných podmínkách je dost a tento se od nich ničím neliší, nepřináší nic nového, a proto jsem se tak neskutečně, ale neskutečně nudil.
  7. Trollové
    Trollové (2016)
    2
    Animak v kině by měl myslet aspoň trosku i na lidi, kteří tam s těmi dětmi jdou! Tohle bylo to utrpení, mládeži od 8let nepřístupné!!
  8. Skrytá čísla
    Skrytá čísla (2016)
    6
    Sem rád, že to tolik netlačilo na pilu a všechny rasistické situace se vyřešili v klidu, až jsem měl pocit, že koukám na film z distribuce Disney. Pro mě feel good movie.
  9. Věčný svit neposkvrněné mysli
    Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)
    2
    Zcela neobjektivně tenhle film prostě nemám rád, ať se snažím sebevíc a to se mi před oči dostal třikrát, tak ho nemůžu vystát. Pro mě je to zmatená nuda, kde každá role ztvárňuje pomatené zoufalce, které v reálu jsou holkami nazývání "jen kamarádi" a jejich jedinou činností, je litovat samy sebe a dostávat se do trapných situacích. A to fakt nemám rád.
  10. Téměř dokonalý zločin
    Téměř dokonalý zločin (2000)
    4
    Kdyby skutecny vrah vsechno poprel, jak by mu to prokazali, jediny dukaz byla vidina a to, ze se u rybnika poprali, mohl svest na tu treti osobu, kterou potvrdila i napadená.
  11. Watashi no ashinaga ojisan
    Watashi no ashinaga ojisan (1990)
    8
    To sem opravdu jediny, kdo se na to jako maly dival:) psal se asi rok 1999 plus minus a toto davali, kdyz jsem vstaval do skoly. Nejdriv jsem to poustel jako kulisi, pozdeji si to zamiloval, ze se mi hned vstavalo lepe do skoly:)) napjaty, jestli se objevi konecne ten pravy tata sekac pro Judy:))
  12. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    6
    Přišlo mi, že tentokrát je tam Bourne jen do počtu, jako by tam vůbec neměl být, ale prostě šel kolem a někdo si toho všiml.
  13. The Little Death
    The Little Death (2014)
    6
    Úchylky zajímavé, ale závěry pár příběhů až zbytečně "unhappyendské", nemyslím si, že kvůli trapnosti z odhalení fetišismu z pláče, donutí někoho lhát až tak do krajnosti. Pod tři nejdu jen kvůli povídce se znakovou řeči, to bylo opravdu super :)
  14. Hon na lišku
    Hon na lišku (2014)
    4
    Kdyby ho nezastřelil, tak by tento film nikdy nevznikl. Nudný film o člověku, žijící ve stínu své rodiny, opovrhovaný svou matkou a snahou dokázat, že je něčím víc a získat respekt od ostatních, i když neumí, nezná a neví jak. A souhlasím s tím, že polovinu výkonu Carella tvořila maska, vždyť většinu času jen zíral a makeup hrál za něj. Postava Marka byla jen do počtu, jo nebyl nejchytřejší, ale uvědomil si, že je jen hračka a mohl odejít mnohem dřív nebo to brát prostě s nadhledem, dát Du Pontovi, co chce, dostat za to prachy a přitom si jet svoje. To jsem zase chytrej co:))
  15. Velká šestka
    Velká šestka (2014)
    6
    *****Spoiler****** Chudák kluk, zemřeli mu rodiče, bratr a robot, který na konci už projevoval prvky umělé inteligence a takového už znovu nepostaví! Navíc žije se svobodnou tetou, která je docela sexy, tak v čem je její chyba..možná to má něco společného s tím, že za celý film neprojeví lítost nad ztrátou staršího syna její sestry/bratra..Ale jo, nebýt podle mě zbytečně dramatického profilování hlavní postavy, tak je to obstojný animák. Ale vzhledem k tomu, že Hiro (byl to amík nebo japonec?) se naučil jednu hrozně důležitou a ve filmech tak málo objevovanou věc, že POMSTA NIC NEŘEŠÍ, nedám tomu víc, jak tři a doufám v lepší animák v nominacích.
  16. Tři bratři
    Tři bratři (2014)
    4
    To si dělaj srandu s tou Karkulkou. Kluk si zamluví osmiletou holku, že si pro ní za pár let přijde, at žije multikulturismus v českých pohádkách. Ale teď vážně, vizuálně super, je to hodně prosté a jednoduché, ale holt je to malé děti. Ale vyzpívávat mluvený text, bylo něco tak nenesitelného, že jsem se skoro až styděl za herce, kterým to nešlo.
  17. Vejška
    Vejška (2014)
    0
    Po dlouhý době se zcela rozcházím se zdejším hodnocením, jedno velké klišé, bez příběhu a Vorel, který si ani neumí při natačení oholit chmíři pod nosem. Možná, že jen nehápu význam načmaraných podpisů na zdech, autech apod. , i když u psů mi to nevadí.
  18. Jersey Boys
    Jersey Boys (2014)
    4
    Připomnělo mi to film Temptations, který byl ale o třídu lepší. Rutinní film o kapele, jejichž dramatické momenty nevybočují ze života jiných lidí. Dvě hvězdy jen za to, že teď vím, od koho ty písničky jsou.
  19. Nejhledanější muž
    Nejhledanější muž (2014)
    4
    Většina vyzdvihuje nevstřícnost vyprávění či snad, že právě nulový přiběh dělá velký přiběh. Přijde mi to jako jedna parafrázovaná seminárka na na téma, k němuž bylo napsáno už mnoho a lépe. Vždyť každá postava ve filmu je klišé, které jsme už viděli a svým chováním ničím nepřekvapí.
  20. Hercules
    Hercules (2014)
    2
    Žádné příšery a příběh z času dávných, kdy jen jeden můž se dokázal postavit...králi, co chtěl moc a jeho armádě, kterou během pár dnu vycvičil. A Rock snad nemohl vypadat směšněji od víly zuběnky. Přemýšlím, jestli jsem nějakou scénu ještě nikdy nikde neviděl...kámoš, co zmízí a pak se vrátí, krásná žena, co klame vzhledem, ale umí bojovat, matka, co brání syna, král, co chce moc, druhý král, co chce moc, neznámý bojovník, který jako jediné dítě přežil a jeho poslední a první slova jsou Herkule a mladý panoš, co najde své koule. A Joseph FIennes vypadá jak Tom Hanks ve Philadephii, tu hrali vzal snad kvůli nějaké sázce ne?
  21. Lucy
    Lucy (2014)
    8
    Možná je to je blbost, nechci o něm dlouze přemýšlet a pitvat to, protože jsem se ani chvíli nenudil, bavilo mě to a tenhle pocit si chci ponechat.
  22. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    0
    Táta, který moralizuje svoji 17letou dceru, která vypadá na přes 20 a přítele, který má vizáž 25+? V roce 2014? Po všech těch sériích prciček, je to opravdnu nutný tomu věnovat třetinu filmu? Viděl jsem všechny díly, nepamatuju si ani jeden. Robovězení, robobachaři, robopsi...pak tu máme lidskou svobodou, robogenom, abychom si mohli vytvářet vlastní robůltky, protože lidstvo je hrozně nenažraný, nikdy se nepoučí a vždy vás zradí. A ty zpomalené záběry, kde mi měla emoční stabilita vylítnout na maximum a cvrknout do kalhot bo snad vyronit slzu? Pro mě zatím nejhorší blockbuster roku.
  23. Dárce
    Dárce (2014)
    6
    Když se děda na režiserském křesle musí vypořádat s teen feelingem, nemohlo to dopadnout lépe. Možná bych hodnotil méně, ale ve srovnání Divergence, která je sračka, je toto pubertální film na úvrovni.
  24. Proboha!
    Proboha! (2008)
    6
    Dávám za tři, protože sám jsem ateista a stejné otázky jako Bill pokládám fundamentalisticky věřícím a z větší části i jako Bill přemýšlím, ale on ten dokument sám vede jako extrémně nevěřící bez možnosti přijmout opak. Nediskutuje, jede si svoje, skáče do řeči a nenechá si nic vysvětlit a když už, tak nenaslouchá a čeká, až si může při nádechu druhého rejpnout. Káže vodu, pije víno:)
  25. Rush
    Rush (2014)
    8
    Po dvou dílech zatím spokojenost, je to takový kříženec mladého house, donovana a hanka.
  26. Noe
    Noe (2014)
    6
    Když si odmyslíte, že tomuto věří polovina světa, tak je to docela solidní drama.
  27. Bůh miluje Ugandu
    Bůh miluje Ugandu (2013)
    10
    Nejsem věřící, protože ČR je z větší míry ateistická země a nejsme prostě vychováni k víře v boha. Ale pokud někomu víra pomáhá k lepšímu životu, tak jen dobře pro něj, nesmí se z toho stát ale fanatismus. Bohužel tyhle fanatici využívají chudých častí země, kde lidi neznají kritické myšlení a dokonale si je dokáží omotat kolem prstu a tím uspokojit svoji duši, jak moc pomáhají lidem a bůh je za to miluje. Ať zkusí přijet k nám klepat v panelacích na neznabohy a obracet je k boží cestě. Rychle by se vraceli zpátky k rodičům, aby si stihli podat přihlášku na vejšku. Pak je tu druhá skupina a to jsou ti chytří, protože díky bohu ze šíření víry dokážou vymáčknout pro sebe pěkný prachy.
  28. Constantine
    Constantine (2014)
    8
    Hodnocení prvního dílu. Jsem fanoušek Constantina, takže jsem byl připraven mnohé odpustit, kdyby měl matt ryan černé vlasy a né tenhle blond přeliv, bylo by to lepší. Ale to je jen moje představa constantina:). A hle, bavilo mě to, i přes tv triky je to zdařile kreativní a jsem zvědavý na pokračování.
  29. Sunshine on Leith
    Sunshine on Leith (2013)
    10
    Jednoduchý, ale velmi příjemný film, který mi navodil super náladu, a když na mě film takhle zapůsobí, zaslouží si u mě plný počet:).
  30. Snadný prachy III: Život deluxe
    Snadný prachy III: Život deluxe (2013)
    6
    Klasicky kvalita s dalšími díly nějaké série většinou upadá, tady to není vyjímkou, ale stále si to drží slušnou laťku. Škoda, že se více nevyužilo JWho a místo toho se do děje vložil infiltrovaný policajt, který se postupem času ztrácí sám v sobě a to už je známý klišé. ****Spoiler**** : přijde mi divný, že člověk, kterýho si JW najal, aby zabil radovana, se pak dá dohromady s jeho dcerou..já nic já muzikant.
  31. Dvanáct rozhněvaných mužů
    Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)
    6
    Dal bych víc, kdyby nám byl ukázán i soudní proces nebo vražda, bylo by to delší, ale já mohl usuzovat společeně s dvanácti muži. Takhle jsem byl jen vystaven jejich domněnkami, na které jsem nemohl přijít sám a musel je přijmout bez možnosti je kriticky zhodnotit.