Profilový obrázek

damned_sweeney

Elian Poslední

Komentáře 41

Od nejnovějších
  1. Pearl
    Pearl (2022)
    7
    silný výkon, správně nepříjemné situace. nakukujeme do kuchyně těžké duševní nemoci a ve všem tom znechucení se člověk diví, kde se v něm bere tolik lítosti.
  2. Skleněný pokoj
    Skleněný pokoj (2019)
    2
    Přehlídka strnulých a toporných dialogů, nepřirozeného mejkapu, náhodného Vintage oblečení, souložení a špatně napsaných dialogů, až se člověk ztrácel v pseudoději.
  3. Náš vůdce
    Náš vůdce (2008)
    8
    Skutečně znepokojující, jak snadné sklouznout k fašismu, který je tak nebezpečný a mocný právě proto, že je řízen emocemi a lidskými slabostmi.
  4. Upírův pomocník
    Upírův pomocník (2010)
    0
    Pro všechny fanoušky původní knižní série je tahle zhovadilost urážkou, pro neznalé pouze podprůměrným, špatně zrežírovaným a napsaným filmem.
  5. Doctor Who
    Doctor Who (1996)
    6
    Amíkovský pokus o reprodukci milovaného kultu některými nesmysly irituje, ale je tu dost campu k tomu, aby u toho člověk neusnul a trochu se i bavil.
  6. Skleněný
    Skleněný (2019)
    4
    Problém s filmy, kde vystupují nadpřirozeně geniální postavy, je především ten, že scénáristé sami mají do geniality daleko. Film je průměrný, ale za promarneny potenciál tu třetí hvězdičku strhávám.
  7. Sleepwalkers
    Sleepwalkers (1992)
    10
    Úchylnost střídá nudu a naopak, až je to vlastně absurdně komické. Kde jinde najdete vraždění kukuřicí, incest, nesmyslný shape-shifting, náhodná vzplanutí a vražedné kočky mezi tuctovým středoškolským románkem?
  8. To
    To (2017)
    10
    You'll float too! Takže, kde u Toho začít? Nejdříve si to musíme přiznat, že první To bylo prostě béčko. Jasně, zábavný, s dokonalým výkonem Tima Curryho, pořád vsak spíš srandička. Minimálně oproti nové verzi, která ke všemu přistupovala jinak a dle mého názoru lépe. Špatné horory můžou pobavit svoji kreativitou, ale dobre horory dovedou nejen to. Slouží jako metafora obohacující diváka. A To (2017) není výjimkou. Tak jako dnes všechny typické postmoderní snímky, narazí na a užívá si hororová klišé k sofistikované manipulaci s divákem, který si je starých postupu vědom, jelikož hlavním motivem filmu je strach samotný, toto je také narazkou na hluboce zakorenene strachy dané popkulturou. Výsledný mix laciňátek s reálnými metafora i je proto uspokojující a působí na diváka pozitivně. Nacpane osmdesatkovou nostalgii stylu Stranger Things few kids who enjoy hanging out around with their bikes and sometimes find themselves in need to pull together against bullies. Even though their lifes seem relatively peaceful, everyone has to face his own personal demons from time to time and none of the protagonists are perfect, which makes them even more human and relatable. Pennywise symbolizes problems and situations people need to accept and couragely confront (because if they don't, their fear will consume them, just like the evil clown does) in order to move on and develop themselves. In this case, sticking toghether and not abadoning anyone is very important (a little sentimental yet true), we need to support each other no matter the circumstances. Speaking of character development, nice performances from a talented cast able to picture the act of getting more mature shine and even smaller roles have a background that is not all black and white. Fantastic visuals the old IT couldn't have due to it's age, contain several impressive shots and doesn't distract one with visible CGI. The soundtrack was decently made, plus I'm giving extra points for the presence of eighties pop! The not-so-distant-past-situated flick is also packed with references to other horror movies such as Beetlejuice, Gremlins or The Nightmare on Elm Street 5 (I'm sure there're plenty of them I forgot while watching). Bill Skarsgård pays homage to Tim and unwinds his acting as well. My review may or may not be subjective, since I walked into the cinema wanting to distract myself by a variation of Stendhal syndrome I often experience when watching this kind of movies. I am definitely going to see It again with more "sober" attitude. For now, I'm giving It 99%. 🌟🌟🌟🌟🌟
  9. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    6
    Nebudu kritizovat způsob, jakým pojali DID, přece jen je to taková pohádka o Honzovi a jeho dvaceti osobnostech. A účel plní.
  10. Braindead - Živí mrtví
    Braindead - Živí mrtví (1992)
    10
    V co se nezdravy vztah s matkou může vyvinout? Hlavní hrdina funguje jako postava grotesky. Příliš si ho neoblibime, ale fandíme mu a smejeme se jeho eskapadam. A přestože jde spíše o komedii, můžeme si všimnout poměrně závažných témat. Nadhazuje se otázka, kdy skutečně přestáváme být lidmi a kdy už jsme něčím jinym, nad kterou přemýšlíme u starých či výrazně znevýhodněných lidí, nebo nad sebou. Protože zombies v tomto filmu byly schopné též rozmnožování a lásky, usuzuji, že se jejich lidství zcela neztratilo a o to smutnější byl finální masakr. Stojí ale zoufale udržování zbytku lidi za to? Pro nás? Pro ně? A můžeme o tom vůbec rozhodovat?
  11. Nebe počká
    Nebe počká (1978)
    4
    Nebylo to zrovna k popukání, ale nápad to mělo, nadsázku taky a příběh byl slušný. Když nemá člověk nic lepšího na práci, proč se nepodívat?
  12. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    6
    Povaha Tonyho Starka lepší, nové obleky, mandarin.... Iron man se tady rozjíždí o level výš, než ve dvojce a všechno jako ve správném sci-fi akčňáku, co člověka zaujme...
  13. Vlčí mládě
    Vlčí mládě (2011)
    4
    První série se jeví od začátku mnohem slabší než další, která, protkaná řadou lepších a lepších dílů (přízrak Petera) vyústí v sérii třetí (Stiles), jež se mi jevila snad jako nejlepší. Čtvrtá byla dost napínavá, ale byla také příliš zaměřená na nové postavy z mého subjektivního pohledu nezajímavé.
  14. Trick 'r Treat
    Trick 'r Treat (2008)
    6
    Jednoduchá oddychovka na zpestření večera, v níž souvislosti mezi občas nesmyslnými podivnými příběhy bývají většinou zřejmé a vše se postupně rozvíjí. Časté nečekané zvraty se mi moc líbily, ale jako komedie mi to moc nepřišlo a ani bych to nenazvala úplně hororem- protože v tomto případě platí že, komedie+horor= polohoror (ne děsivý) s prvky komedie( té by se tam mělo přidat o trochu víc)...
  15. Pontypool
    Pontypool (2008)
    10
    Dost napínavé a děsivé. Patří do kategorie netradičních filmů spojujícich žánr zombie s něčím desivejsim ovlivnujicim celkovou atmosferu.
  16. Osamělý jezdec
    Osamělý jezdec (2013)
    4
    Poměrně jednoduchý děj plný klišé vylepšený celkem dobrou kamerou a znehodnocený především hlavním hrdinou, scénami se zestárlým indiánem s klukem a málo scén s Helenou Bonham Carter. Průměrný akční western s občasně vydařenými pokusy o zajímavý styl ničím neoslní, ale na relaxaci stačí.
  17. Stepfordské paničky
    Stepfordské paničky (2004)
    4
    Vynikající obsazení i námět podkopla interpretace některých hloupých pokusů o vtip, jež kazí dojem z celého filmu a rozhodně by bylo lepší, kdyby se v tomto filmu občas zcela vyhnuli komediálním prvkům, nebo je alespoň vylepšili. Nicméně se mi film celkem zamlouval a nevelká část vtipů trochu vtipná byla. Film disponuje přeci jen nějakým stylem i atmosférou, ale přišlo mi dost zmatená hlavně změna manželek (má jít o mikročipy v mozku, přesto jsou však vyráběni robodvojníci....).
  18. Čtyři vraždy stačí, drahoušku
    Čtyři vraždy stačí, drahoušku (1970)
    10
    Bezchybná komedie dokáže rozesmát snad každého. Vtipné a neotřelé hlášky jsou neustále ve vzduchu okořeněné občasnými komiksovými prvky. Herecké elitě se daří bavit nejen nespočtem vtipných hlášek a momentů, ale také mimikou nebo gesty příjemně postrádající jakýkoli záchvěv trapnosti. Souvislost celého filmu je zřejmá, tudíž nejde o bláznivý a nelogický slet scén.
  19. Ostrov
    Ostrov (2005)
    4
    Film (ve němž působil Ewan McGregor mnohem sympatičtěji než ve Velké rybě) odhaduje nedalekou budoucnost i chování tříletých dospělých, příběh plyne svižně a na poměry Michaela Baye docela logicky. Nepříliš povedené se mi však zdáli dost nestabilní záběry při akčních scénách. Celkově film nabízí zajímavý námět a jednoduchý děj o těch nejhorších lžích.