Tuvja

Komentáře 50

Od nejnovějších
  1. Hellboy
    Hellboy (2019)
    2
    Už po traileru jsem si říkal, že to bude průšvih, ale tohle je teda průšvih kolosální. Nefunguje tam vůbec nic. Rádoby drsné hlášky a přeplácané CGI efekty. Postavy prázdné a nezajímavé, už si ani nepamatuju jména postav.Nedozvíme se o nich vůbec nic,jejich dialogy jsou nesnesitelně hloupé a jediné k čemu tam jsou je hnát děj příšerně dopředu a to navíc úplně bezmyšlenkovitě. Celé mi to přišlo jakoby se 5-leté dítě podívalo na Tarantinův film a řeklo si, že zkusí něco natočit. Naprostá ztráta času, zachraňte své 2 hodiny života.
  2. Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
    Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)
    6
    Yates zase ukazuje jak dokáže krásně a efektně vizuálně zpracovat akční kouzelnické scény, v kině vás zařeže do sedačky a cítíte vibe Harryho Pottera. Nicméně toto platí tak asi tak jenom o začátku a konci. Pokud se po filmu zamyslíte kam se příběh posunul, uvědomíte se, že skoro nikam. Obávám se, že u ságy začínáme padat do trendu natahování. Druhý díl Fantastických zvířat má stejný problém jako Relikvie smrti první část, je jenom předzvěstí něčeho většího má jenom připravit půdu a místo aby se soustředil na sebe tak už je očima v budoucnu. Méně zvířat, zrnko příběhu, ve srovnání s jedničkou rozhodně horší. Ohledně potencionálních dírách v příběhu, počkám s rozsudkem na další vývoj. Rowlingová scénář schválila a nevěřím, že v jejím univerzu jsou chyby.
  3. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    6
    Koncerty, to je síla Bohemian Rhapsody. Rami Malek nastudoval postavu do nejmenších detailů a výkon během Live Aid a vůbec, všech koncertů co ve filmu jsou je fenomenální, máte pocit, že jste v hledišti, máte chuť zpívat. Jako skalní fanoušek Queen, ale prostě nemůžu odpustit faktické chyby a argument, že se nejedná o dokument opravdu neberu, protože odchylky jako to, že se Freddie dozvěděl o AIDS ještě před Live Aid, že to oznámil kapele nebo rozpad kapely, ke kterému nikdy nedošlo prostě neskousnu. Chyběl mi David Bowie a nahrávání Under Pressure a Montserrat Caballé a duet Barcelona. Někdy mi navíc Freddie připadá jako oběť zlého homosexuálního kolegy, takhle to prostě nebylo. Ale ten Hype, ten se podařilo obnovit, kapela opět ožila.
  4. Pomsta
    Pomsta (2017)
    8
    Místní velice nízké hodnocení absolutně nechápu a pořádně mě teda vyburcovalo ke komentáři. Takže zaprvé, skvělý soundtrack doplněný o perfektní kameru. Záběry, které sledují stopy krve nebo detailní záběry na mravence jsou nádherně originální. Za druhé, některé situace ve filmu, jsou dohnané do takové absurdity, že je každému jasné, že se jedná o nadsázku, což samozřejmě většina lidí nepochopila. A za třetí, celý film je protkaný symbolikou. Například jablko, po kterém leze mravenec a neví, kde by se zakousl symbolizuje hřích o kterém postava uvažuje. Obecně je celý film detailně promyšlený, ačkoliv se to na první pohled nezdá. Mohl bych samozřejmě jmenovat další a další věci, ale upřímně, kdo z těch, kdo to hodnotili bude můj komentář vůbec číst, natož pak uvažovat nad změnou názoru. Čsfd uživatelé u mě zase o něco klesli.
  5. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    4
    Někdy v lednu nám vyšel první trailer na Suicide Squad a všichni mluvili o tom, jaká to bude pecka, ale ejhle, ona to zase taková pecka není. Z celé kupy padouchů, se blíže dozvíme jen něco o Deadshotovi, (pravděpodobně, jen díky tomu, že ho hraje Smith) a Harley, ostatní jsou asi na okrasu, protože jediné co se o nich dozvíme je jejich jméno a postupem času vlastně i že zase nejsou tak velcí padouši. O Jokerovi, do kterého vložil Leto neskutečné úsilí a stráví na plátně přibližně stejnou dobu jako Stan Lee v nové Marvelovce, se nebudu radši ani zmiňovat. Říkáte si, že to zachrání příběh či hlavní záporák. Omyl. Čarodějka, co chce zničit svět, kolikrát jsme to už slyšeli :( Akční scény a přeplácané efekty, jediné co v tomhle filmu funguje je soundtrack, který musel stát pořádný balík. DC se pořád hledá a musím říct, že po Suicade Squad se bude hledat dál.
  6. Insidious 3: Počátek
    Insidious 3: Počátek (2015)
    4
    Do očí bijící změna režiséra neskutečně bolí. Wan nám ukazoval scenáristicky propracovaný horor, který dokázal pohltit, ale tohleto? Jen další kousek, který zařadíme do stejného pytle jako všechny dnešní horory. Stupidní lekačky a nic víc. Stále si stojím za tím, že horor prostě musí nabízet víc než tohle, on musí děsit příběhem a ne jen vystrašit na pár sekund. Pro mě neskutečné zklamání a mám pocit, že tohle je jen další počin co chce ždímat prachy ze zavedené značky.
  7. Zloba - Královna černé magie
    Zloba - Královna černé magie (2014)
    8
    Netradiční ztvárnění Růženky, které však není o Růžence, protože celý film je v podstatě pohled do duše Maleficent a Stefana. Citlivost k těmto postavám je opravdu úžasná a jejich pocity a emocionální změny zachyceny dokonale, na vrch ještě digitální krása a věřím, že ve 3D je to asi ještě o stupeň lepší zážitek.
  8. Hochzeitsgäste (1990)
    8
    Netradiční ztvárnění Růženky, které však není o Růžence, protože celý film je v podstatě pohled do duše Maleficent a Stefana. Citlivost k těmto postavám je opravdu úžasná a jejich pocity a emocionální změny zachyceny dokonale, na vrch ještě digitální krása a věřím, že ve 3D je to asi ještě o stupeň lepší zážitek.
  9. Slídil
    Slídil (2014)
    10
    Tohle je prostě parketa Jakea Gyllenhaala a krásně nám ukazuje, že od dob Donnieho Darka zdaleka nic ze svého umu nezapomněl, naopak k němu přidal a jeho pohled, když chce, umí být děsivě chladný, čehož Gilroy využívá na 100%. Temná atmosféra vybudovaná velice pečlivě, stejně jako charaktery postav a to nejen Jakea, i když z toho udělal trochu one man show :)
  10. John Wick
    John Wick (2014)
    8
    Wick nám ukazuje, že i béčková akce může být zabalena do krásného obalu, stačí jen přidat trochu dobré hudby k akci a je vymalováno. Nádherný příklad toho, jak udělat z jednoduchého scénáře výbornou zábavu :)
  11. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    6
    Železná srdce nám nabízí pohled na druhou světovou válku z té snad nejhorší perspektivy, problém je však to, že nám nabízí právě jen tento pohled a v podstatě nám vnucuje poněkud zkreslený obraz války. Chápu, že Ayer chtěl zdůraznit to jak byla válka strašná, ale tato snaha nám trochu pokřivila postavy a zbyly nám zde pouhé dvě typizované a to mladí nezkažení zelenáči a tvrdí labilní matadoři. Co se týče samotné akce, tak si nemyslím, že barevné střely tanků bylo rozumné řešení toho, jak ukázat odkud a kam se vlastně střílí a čištění nepřátelského města rozhodně nevypadá tak, že armáda napochoduje do města a uvidí se odkud začnou nepřátelé střílet. Fury se pro mne stalo možná díky vysokým očekáváním poněkud velkým zklamáním.
  12. Agresivní virus
    Agresivní virus (2014)
    6
    Zatím to vypadá neskutečně, ale to většina seriálů, uvidíme kam to del Toro dopracuje. P.S. Po prvním dílu už se nemůžu dočkat dalšího, tohle na propadák nevypadá :) EDIT: Tak po první sérii u mě panuje drobné zklamání z postupně vyvíjejícího děje, tam kde mělo dojít k plynulému sledu událostí bylo jasně vidět, kde se scénáristé rozhodli vložit nějakou novou situaci a výsledný dojem prostě působil, jakoby každý problém měl najednou perfektní řešení se kterým přijde jedna z postav a ve výsledném efektu se stává seriál předvídatelný.
  13. Believe Me
    Believe Me (2014)
    10
    Co se týče humoru, tak žádná sláva, ale o co v tomhle filmu jde, to je především hlubší myšlenka, kterou film nese. Pochopí pravděpodobně jen křesťané a ti ostatní to vezmou čistě jako komedii, ale co se dá dělat. Pár silně emotivních momentů na závěr a už dávám pět hvězdiček i když v první půli pošlapali scénáristé křesťanství snad ze všech stran.
  14. Velký draft
    Velký draft (2014)
    6
    Místy trochu připomíná Free to play a stejně jako Free to play se snaží zachytit významnou sportovní událost, kterou podrobně znají jen skalní fanoušci z dané sportovní oblasti a tuto událost vysvětlit i pouhým laikům. U Free to play jsem nechápal, jak někteří nemohou propadnout kouzlu grandiózního finále, nyní se však ocitám v roli laika, která shledal pár momentů napínavými, ale celkově kouzlu NFL prostě nepodlehl. Dílo zaměřené především pro fanoušky.
  15. Očista: Anarchie
    Očista: Anarchie (2014)
    6
    Na rozdíl od prvního dílu, kde jsme byli zaseknutí v jednom domě, nám anarchie nabízí otevřený prostor a možnosti, které scénáristé docela hojně využívají, a to od očisty za peníze až po armádní ozbrojence a jiné různé způsoby očisty. Děj rozhodně napínavější a nepředvídatelnější a dokonce i filozofická stránka očisty rozebrána trošičku důkladněji. Celkově tedy výrazný posun a vzhledem k otevřenějšímu konci to další díl dotáhne možná už na ty čtyři hvězdičky, ke kterým to měl druhý díl zatraceně blízko.
  16. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    8
    Pořádné sci-fi se vším všudy a to i s velikou velikou dávkou akce. Co se týče časové smyčky, tak k ní nám Tom Cruise nepřistupuje tak originálně jako Bill Murray v Groundhog day, ale jako prostinký podvodníček, který musí několikrát zemřít, než mu vůbec dojde která bije. No to se musí prostě vidět a co se týče konce? Ten pro mě zatím zůstává zcela nepochopen a to i přes podrobné zkoumání, kdy už mi z toho šla hlava kolem. Pokud se mi snad někdy poštěstí pochopit a střípky do sebe zapadnou, jsem ochoten udělit pátou hvězdičku, do té doby ale jen za čtyři :)
  17. Freddie Mercury: Příběh
    Freddie Mercury: Příběh (2012)
    10
    Žádné suché fakta, ale dokument plný emocí o životě Freddieho Mercuryho očima jeho nejbližších, jeho kapely, ale i jeho fanoušků. Freddie měl tu moc, že mohl nahrát album a nenašli byste na něm žádnou skladbu, která by nebyla skvělá. Byla to prostě fenomenální skupina s fenomenální zpěvákem, který nechtěl být jen zpěvákem, ale i legendou a to se mu také povedlo.
  18. Oculus
    Oculus (2013)
    6
    Další zajímavý ale především inteligentní horor na scéně. Ano jak už jsem psal, je to další inteligentní horor, což znamená, že není první a byl tedy z velké části předvídatelný a rozhodně nebyl tak děsivý jako třeba Sinister. To že jde děj předvídat vede k tomu, že vám po nějaké době bude připadat chování postav naprosto nelogické a budete se na ně vztekat. Po asi půl hodině se už nebudete vztekat, ale přát si ať všichni umřou, protože si za to můžou sami, prostě kvalitní, ale ohraný snímek.
  19. Koyaanisqatsi
    Koyaanisqatsi (1982)
    6
    Musím přiznat, že v první půli filmu, tedy té ekologičtější části jsem v kině usnul. Nebylo to zapříčiněno nudností filmu, ale byl to důsledek toho, že jsem v noci naspal jen 4 hodiny. Zato v té druhé půli jsem seděl naprosto pozorně a hltal každý nový mihotající se obraz,který mi Reggio nabídl. Filozofické myšlenky mě zasáhly zejména během ukázky života ve velkoměstech a je jasné, že každý si z dokumentu může vzít něco jiného, takže nemá cenu tady filozofovat, raději běžte do kina a tam si filozofujte sami :) Viděno na festivalu UNITED.
  20. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců
    Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců (2013)
    8
    Jednoznačná sázka na roztomilost, která u mě vychází. Akce, dobrodružství, napětí a ani láska nechybí. Jednoduchost postav, čili červení mravenci coby zlo a černí zastupující dobro. Veškeré dialogy zastoupeny troubivýmy zvuky a tichou gestikulací očima a tykadly, tedy němý film pro ty nejmenší a nejen pro ně. Co více chtít ? :)
  21. Karamazovi
    Karamazovi (2008)
    10
    Spíše divadlo než film, což však není na škodu, protože stejně jako divadlo nabízí neskutečné herecké výkony a těch se v tomto snímku vyskytuje opravdu mnoho. Především výkony Igora Chmely, Ivana Trojana a Radka Holuba musím vyzdvihnout na rozdíl od Andrzeja Mastalerza, který myslím nepohnul jediným mimickým svalem, nic však není dokonalé. Vzhledem k tomu, že jsem děj knihy Karamazovi neznal,bylo pro mne konečné rozuzlení sladkou třešničkou na dortu. (Viděno na 40.LFŠ)
  22. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    10
    No ono v celku není co druhému dílu vytknout, po tom co první díl překvapuje svojí inteligencí a promyšleným Caesarovým vývojem, Úsvit planety opic nabízí drama a velkolepou akci a upřímně jsem ani nic jiného nečekal, těžko vymýšlet po úspěchu jedničky něco jiného. Ale to bylo jen malé odbočení a teď už zpátky k samotnému filmu. Napětí v první půli filmu bylo perfektně vykonstruované a pohled nejen Caesara, ale i Jasona Clarka (lidí) mile potěšil. Nezbývá než doporučit, pokud chcete vidět zase nějaký epický závěr. P.S. Caesar se svým hlasem má ale smysl pro drama :)
  23. Naušika z Větrného údolí
    Naušika z Větrného údolí (1984)
    8
    Ačkoliv se jedná o jeden z prvních Myazakiho počinů, ke zhlédnutí filmu jsem se dostal až po nějaké době a musím říct, že po několika filmech pro předškolní děti je tu vítaná změna v podobě zabíjení. Jednoznačně dílo orientované především pro starší diváky a drsnější akce není vůbec na škodu. Nicméně oproti těm již zmíněným dětským filmům chybí ta malebnost, která je pro Myazakiho charakteristická a prostředí je prostě až moc šedé a nezajímavé. I když byla větší porce akčnosti vítanou změnou, přece jenom to nebude Myazakiho silná stránka a pozdější sázka na roztomilost, která slavila úspěch, mi jistě dá za pravdu.
  24. Památkáři
    Památkáři (2014)
    4
    Ačkoliv si myslím, že jsem pozorný divák, u mnoha scén jsem se díky špatnému střihu velice rychle ztrácel a nevěděl ve kterém městě se děj zrovna odehrává a takové nějaké nesmyslné rozdělování a shledávání hlavních postav typu hala bala, jsem vůbec nepochopil, navíc měl jsem místy pocit, že se některé postavy přesunuly o několik tisíc kilometrů za pár minut, nelogické chování postav a další věci raději ani nezmiňuji. Tohle se Clooneymu opravdu nepovedlo a jen další ukázka toho jak lze velmi rychle pohřbít nadějný koncept.
  25. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    8
    Po úžasném First Class nastupuje Budoucí minulost, který se tak trochu nechává unést slávou a obsazuje Mystique do jedné z hlavních rolí, kam podle mě určitě nepatří. To že je Jennifer Lawrence na vzestupu a dostává jednu roli za druhou neznamená, že se jí musí šít příběh x-menů na míru a je zde vidět jasné podřízení postavy herečce, nikoliv to správné podřízení herečky postavě, na druhou stranu i když si Singer pohrával s cestováním v čase neudělal jedinou dějovou chybu a nenechte se zmást mou kritikou, x-men zůstává i nadále nadprůměrným akčním filmem. P.S. Wolverine jen s kostěnými drápy, to už není tak cool
  26. Tango
    Tango (1993)
    4
    Musím říct, že asi nejpodivnější a nejujetější film, jaký jsem kdy viděl, avšak klobouk dolů za ty prvky neskutečného černého humoru...Počkat jaké prvky vždyť to byl sám o sobě čistý černý humor s prvky všeho ostatního :)
  27. Paranormal Activity: Prokletí
    Paranormal Activity: Prokletí (2014)
    4
    Jak už mnozí psali, autoři se trošičku pohnuli z mrtvého bodu na kterém stáli docela dlouho a do tohoto dílu začlenili o něco více akce, trochu napětí, ale neposunuli se vpřed zase tak o moc. Děj otřesně předvídatelný s vyjímkou závěrečné akce a stále mi chybí nějaké to větší vysvětlení, protože těch WTF momentů bylo na konci přece jenom moc. Možná jsem trochu naivní, ale v koutku duše stále doufám, že se to jednou vše osvětlí, snad to bude brzy, Landon mi totiž dokázal, že Paranormal Activity se ještě stále může zvednout a má co nabídnout.
  28. Klub rváčů
    Klub rváčů (1999)
    10
    V první polovině filmu jsem si říkal, jak je možné že tohle to má tak vysoké hodnocení. V druhé půli už jsem jen zoufal nad tím, proč to má tak malé hodnocení a na konci jen seděl zarytý do křesla. Další ukázka toho jak umí Fincher vyrazit dech.
  29. Dead Island (2011)
    10
    Tak tohle je jednoznačně revoluční trailer na PC hru. Takovéto pojetí jsem opravdu ještě neviděl a to už jsem viděl trailerů na hry pořádnou kupu, ale ještě žádný nebyl takto nádherně vymyšlený a žádný na mě emočně nezapůsobil více než tento.
  30. Zmizení
    Zmizení (2013)
    10
    Velice ale velice povedené drama o únosu mě nenechalo klidným. Nádherně vykreslené pozadí filmu, odehrávajícího se někde v zapadákově a konečně jsem u tohoto typu filmu neměl pocit, že na planetě žijí jen hlavní postavy, ale též obyčejní lidé, zároveň však filmu nebyla odebrána část napětí, která se přidává už zmíněným dojmem, že zde nežijí jiní lidé. Jediné co můžu filmu vytknout je trošičku nelogické chování Kellera Dovera, ale co já vím jak se zachová otec unesené dcery.
  31. Wolverine
    Wolverine (2013)
    6
    Jakožto velký fanoušek série jsem se hned při sledování snažil film zařadit do časové osy celé ságy. Největší nepřítel jsou totiž střídající se režiséři, kteří se nedokáží vyvarovat dějových chyb. viz. X-men: First Class. Na začátku Origins Wolwerine, řekl William Striker, že adamantia je velice málo a musí se udržovat v tekuté formě a v tomto díle mám pocit, že adamantium můžeme najít na každém rohu a vyrábět si z něj desetimetrové roboty. SPOILER - Pokud wolwerinovi odebrali adamantium z kostí, zabránil tak Mangold dalším režisérům v pokračování ságy, ale v Days of Future Past Wolwerine je, a tak nevím, co od toho čekat. edit - Wolverine je v dalším díle opravdu bez drápů :(
  32. Pacific Rim - Útok na Zemi
    Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)
    2
    Od filmu jsem nečekal nic velkého, koukal jsem ve 3D a chtěl jsem se jen pokochat efekty, ale po půlce filmu už jsem se neskutečně nudil. Příběh mě naprosto nevtáhl a nelogické chování lidí už mi lezlo na nervy. Nejdříve se stroje boxující o sto šest válí po zemi a následně vytáhnou plazmovou zbraň, kterou netvora během pěti sekund zabijí. Což takhle toho netvora pro příště střelit hned a nepárat se s tím.
  33. Víkend na Zuydcoote
    Víkend na Zuydcoote (1964)
    6
    Celý film jsem pomýšlel na čtyři hvězdičky a hledal jsem nějaký impuls, který by mi umožnil tu čtvrtou hvězdičku udělit, ale ten nepřišel. Bombardování bylo už v první polovině filmu nudné, bombardování = zalehnout, bombardování = zalehnout a tak pořád dokola. Pořádné německé pěchoty jsem se zde nedočkal a to je škoda. Konec sice potěšil vyostřenými emocemi, ale stále jen tři hvězdy.
  34. Stážisti
    Stážisti (2013)
    6
    No, vcelku slušná komedie, Vaughn s Wilsonem fakt válí a u spousty scén jsem se opravdu zasmál, ale ty hollywoodské osnovy jdou fakt poznat, kdo viděl film Moje krásná učitelka může jen potvrdit, filmy jsou dějově téměř totožné. Seznámení s cílem - Snažení se o dosáhnutí cíle s několika humornými scénami - Nezdar - Srdceryvný proslov - Návrat a happyend. Ale ať jenom nekritizuji, to zasazení do Googlu byl výborný nápad. A nakonec se jenom můžu pousmát nad koncem SPOILER - Všimněte si na konci, když dostanou práci, jak se ostatní radují, přestože to znamená to, že oni práci nedostali a jsou nezaměstnaní :)
  35. Percy Jackson: Zloděj blesku
    Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)
    2
    Tohle je ostuda, kniha sice má velký spád, ale tohle už je moc. Tenhle film knihu totálně zahanbuje a uráží a upřímně nechápu jak můžou po tomhle ještě točit pokračování. Knihu doporučuji, ale filmu se obloukem vyhnout. Hlavní tři herci byli navíc strašně nesympatičtí a divní.
  36. Na Hromnice o den více
    Na Hromnice o den více (1993)
    10
    Tak nebudu zapírat, že se jedná díky časové smyčce o můj nejoblíbenější film. Na rozdíl od ostatních filmů se však nejedná o Sci-fi, ale o komedii a časová smyčka zde neslouží jako hlavní tahák, ale pouze vytváří jedno velké hřiště pro Billa Muarryho a může nám snad podat Bill špatný výkon :)