Back to Black

58%
Back to Black
Životopisné drama Back to Black přináší dosud nevídaný pohled na život a kariéru Amy Winehouse (Marisa Abela), londýnské jazzové zpěvačky, která se na počátku nového milénia stala jednou z nejznámějších hudebnic na světě. Klíčovým bodem tohoto úspěchu bylo její druhé album Back to Black, které se záhy po vydání začalo umisťovat na předních příčkách hudebních žebříčků a chválou nešetřila ani odborná veřejnost. Náhle nabytá sláva však sebou nese i stinné stránky…



Recenze: Back to Black

Kinobox.cz
55%

Back to Black ukazuje velký talent Amy Winehouse, která je ve skvělém podání Marisy Abelo svéhlavou, ale zároveň velmi křehkou osobností, kterou je těžké pochopit. A bohužel se to divákovi ani po dvou hodinách nepodaří. Řemeslně neurážející režie sice hezky nahazuje témata a ukazuje zpěvaččiny nešvary, zároveň ovšem nedokáže žádnou z linek uspokojivě a s velkou razancí dotáhnout do konce.


Chrustyn
Chrustyn
43 493 bodů
4
Pěkně vypadající ale hodně opatrný životopis, který bouřlivý život známé zpěvačky zpracovává tak, aby nikoho neurazil. Hodnocení poté hodně záleží na vztahu diváka k danému interpretovi, což je u daného žánru základ.
hrumsrt
hrumsrt
10 471 bodů
4
Amy Winehouse byla svá a v mladém věku se zabila, s tím jsem do Back to Black šel, víc jsem o ní jako o osobnosti nevěděl. A odcházím s tím stejným, jenže jsem měl možnost slyšet její hudbu, povrchně nahlédnout do jejích vztahů a zjistit, že pila a brala drogy.. Zpěvačka, která ještě ve 21. století žila jako v sedmdesátých letech, sexuální revoluce a toxické seance.. Back to Black se dívá na Amy jako na slabou ženu, jejíž talent přišel odnikud. Chraplavý hlas rozléhající se po anglických klubech, ale neproniknul dál než mezi dva muže, a zatímco ten první Amyin otec zůstával dojetím paralyzován, tak Amyina životní láska Blake v ní neviděl víc než parťáka do neřestí.. Uchlastaný snímek, který nedokáže jakkoli vyniknout, natož se skutečně uvolnit, a dopředu ho tlačí jen herecký výkon Marisy Abely, jejíž soustředivé pečlivě autentické ztvárnění slavné zpěvačky nestačí na víc než na křečovité dodržování odkoukaného projevu.. U mě má každý jednu životní šanci na vlastní audioportrét, tuhle Amyinu tvůrci pohřbili.. 40%
Wally007
Wally007
9 610 bodů
4
Jedná hvězda za úžasné songy, druhá za perfektní herecký výkon herečky v roli Amy... Ale jinak? Muselo to chtít opravdu hodně úsilí a hodně narušenou psychiku takhle si pos*ať život... A to mne na tom asi štve nejvíc a obdivovat to nehodlám..


Dodatečné informace

Původní název:
Back to Black (více)
  • Velká Británie Back to Black
  • Velká Británie Amy Winehouse: Back to Black
  • Velká Británie Back to Black. Historia Amy Winehouse
  • Velká Británie Gg
  • Velká Británie Возвращаюсь к нормальной жизни
  • Velká Británie Емі Вайнгауз: Back to Black
Premiéra v ČR:
6. 7. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, Francie, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
47,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Back to Black je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch