Naposledy viděn naživu

57%
Naposledy viděn naživu
Plakát traileru
Willova brzy bývalá manželka záhadně zmizí na čerpací stanici. Will Spann se pustí do pátrání, které ho přivede na zcestí. Je donucen utíkat před úřady a s využitím kriminálního podhoubí města a vzít zákon do vlastních rukou. Čas běží...


Scénář:

Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Po všech směrech dost mizerný (i na Butlera) a nudný thriller, který mi připomněl dnes už zapomenutý "Únos" s Kurtem Russelem, který byl po všech směrech lepší. Zde se nic neděje, všichni se tváří vážně jak v seriózním dramatu a nikdo se snad ani nesnaží, aby film bavil nebo dokonce napínal. Ve výsledku, skoro na úrovni nových Willisovek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 523 bodů
6
Další thriller o únosu manželky, plně zapadající do námětově stejných. A že jich už je.Takže nijak nepřekvapí, že se v ničem nejedná o nic originálního. Nepomůže tomu ani retrospektiva doplňující dění z minulosti. I to se stalo poněkud únavným, neboť se to poslední dobou používá nějak poměrně často. Takže co tu máme. Rozvádějící se manželé jedou autem k rodičům manželky, načež během zastávky na benzínové pumpě zmizí. No, a thrillerový nával všeho možného i nemožného může začít. Ta benzínová pumpa a mnohé další okolnosti skutečně nejvíce připomenou snímek Jonathana Mostowa „Únos“ (1997). Ano, Gerard Butler svou rolí plně zapadá do charakteru Kurta Russela. Buttler je taktéž matadorem akčních filmů a povětšinou i zajímavých, ale tento počin už prostě nemá šanci akční fanoušky oslovit. Snaha o akční švih a stále se vyvíjecího příběhu sice viditelná je, ale když je to všech až bolestně předvídatelné, čímž se i bohapusté napětí rozpadá už v základech, filmový zážitek se prostě chtě nechtě ubírá vniveč. Ale jo, akční scény jsou natočeny vcelku dobře a poměrně i v brutální ražení, ale když divák ví, co bude následovat, spíše z toho vyznívá akční vynucený tvůrčí marast nechtěného.

Dodatečné informace

Původní název:
Last Seen Alive (více)
  • Naposledy viděn naživu
  • USA Last Seen Alive
  • USA Chase - Nichts hält ihn auf
  • USA Chase - Scomparsa
  • USA La Disparue
  • USA Status: Naživu
  • USA Vista por última vez
Premiéra v ČR:
3. 6. 2023
Země původu:
USA
Tržby:
5,95 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Naposledy viděn naživu je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch