Recenze filmu Špinavá práce

58%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 493 bodů
4
Adrien Brody jako popelářský Equalizer v poněkud melancholickém podání. Víceméně hodinu sledujeme zachmuřelého Brodyho, který pozoruje špínu maloměsta kolem sebe a vypadá to, že brzy ublíží sobě nebo někomu jinému. Poté dojde k záchraně místní holčiny, což spustí nepěkné události, které se musí ukončit brokovnicí. Brody fajn, atmosféra za začátku příjemně temná a špinavá a závěrečná konfrontace působivá, přestože nijak strhující. Ale vše mezi tím je nudná a nezajímavá vata, která slibuje něco velkého, což nepřijde.
Richard K
Richard K
8 439 bodů
6
Sice si tu Adrian Brody hraje na písečku, který obsadil jiní, ale to by nevadilo. Škoda je, že film není silný ani jako drama, či akční podívaná. Finální řežba také není přesvědčivá. Jako jednoduché béčko to ale obstojí.
celticek
celticek
5 916 bodů
6
Za nejhnusnějšího "herce" současnosti vyhlašuji Richieho Merritta. Fuj. Brodymu jde ten tvrďák v pohodě uvěřit, rozhodně víc než třeba Goslingovi nebo Reevsovu Wickovi. Dobrá hudba od RZA. Likvidátor, který si Adrien sestrojí je pravda trochu nepraktický, zato však účinný.