Jeho dům

62%
Jeho dům

Uprchlický pár podnikne trýznivý útěk z válečného Jižního Súdánu, ale poté se snaží přizpůsobit svému novému životu v anglickém městě, ve kterém číhá pod povrchem ukryté čiré zlo. (Kuroni)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)



Scénář:

Recenze: Jeho dům

Kinobox.cz
75%

Na Jeho domě je ale nejobdivuhodnější skutečně to, že skvěle funguje jako (ne)tradiční duchařina, která nabídne mnoho kreativních a velmi působivých strašidelných scén, i jako citlivý a empatický obraz dvou obyčejných lidí, kteří si zažili peklo a nyní mají šanci začít znovu, ovšem traumatizující minulost se jim neustále připomíná a hypotetická zářná budoucnost je zatím v nedohlednu a značně nejistá.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Přiznávám, že artověji podávané horory, které se snaží o něco více než jen děsit, nemám zrovna v hledáčku a málokdy si s nimi rozumím (Snad jen Ari Aster je výjimka). Jeho dům je však někde jinde a přestože je zde řada scén, které se v klasických hororech nevyskytují a budou tak mnoha divákům vadit, já byl mile překvapen. Film funguje jako sonda do života uprchlíků, kterým budete přát lepší život, tak jako čistokrevný horor, který děsí více než 90% konkurence. Určitě by se našlo několik "ale", film to je velice dobrý a Remi Weekes by mohl být novou hororovou hvězdou.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
10
Měl sem chvílemi husí kůži!
Klajnik
Klajnik
8 952 bodů
0
Sociální přesah se z toho vytratil poměrně rychle a nefunguje to ani na té vztahové rovině. Vlastě se z toho vyklubal řadovej nehoror. Nejdřív jsem si myslel, že to bude nudná slátanina, ale pak jsem si začal myslet, že film sklidil kritiku kvůli rasistickým čecháčkům, kteří prostě nejsou zvědavý na filmy o migrantech. Musím jim ale nechat, že ta manželčina promluva o bílém muži, kteří se je snaží vyhnat z "jejich domu" aby se cítil velký a silný... Co to mělo znamenat? :D Dva uprchlíci dostanou house a maj být jenom pár tejdnů slušný, aby se prokázali býti způsobilí. Bohužel sebou přitáhli nějakýho démona, kvůli němuž manžel roztřískat stěny. Samozřejmě to nebyl schopný vysvětlit a vypadalo to podezřele, tudíž dává rozum, že ten běloch hodlal začít šetření. Nepřijde mi to moc vhodně uchopené a zpracované. Asi chápu, o jakou reflexi se Remi Weekes snažil, ale současně napsal nesmyslnou sračku, která se mu myšlenkově rozpadá.

Dodatečné informace

Původní název:
His House (více)
  • Velká Británie Jeho dům
  • Velká Británie His House
  • Velká Británie Casa ajena
  • Velká Británie Jeho dom
Premiéra v ČR:
30. 10. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch