Princezna zakletá v čase

69%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
3 029 bodů
7.5
Po dlouhé době česká kinematografie vyplodila něco koukatelného! Bez naivních princezen, bez přiblblého humoru, bez přemrštěně originálního námětu – prostě zbavené všech stereotypů, jež mi znechucují tuzemské „fantasy“. Za úspěchem rozhodně stojí povedeně zpracovaná zápletka (opravdu jsem nečekala, že si Češi poradí s něčím tak vytříbeným) a svérázná hrdinka. Herecké výkony jsou chvályhodné, střih a hudba taky fajn. Někdo si může stěžovat, že se tvůrci až moc inspirovali zahraniční tvorbou, podle mě jde však o lepší směr než ten, kterým se ubírají „vánoční propadáky“.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 770 bodů
3
Bože kam směřuje česká kinematografie?opravdu se obávám že do mist kde slunce nevychází. Tohle měla být pohádka?tahle slátanina?postavy nesympatické,příběh jalový,efekty na české poměry ušli.ale pohádka?kdeze,to fantasy to ano,ale pohádka,ale jděte,už jen když sem to zapnul říkal sem si že koukám na Českyho doctora stránce a avatara dohromady. Já nepochopím kam se ubírá česká kinematografie
aquiver
aquiver
2 138 bodů
6
Cool pohádka s fantasy prvky, bohužel scénář nedosahuje kvalit, jaké současné ohodnocení snímku slibuje. Především průhledná a předvídatelná šablona a množství vaty neumožní zapsat se do zlatého fondu československých pohádek.
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
6
Vzhledem k obecnému hodnocení skoro 80% jsem měl velké očekávání. Nakonec jsem dostal celkem trapných 115 minut, které opravdu nezachrání fajn vizuál a jedna kapku epická scéna. Fantasy pohádka plná mnou nepochopených scén a dialogů, která si dle mého hraje na něco, čím není. Se zklamáním tomuto LIDL Edge of Tomorrow dávám 50%.
martin-kovanda
463 bodů
10
Prvně jsem zhlédl premiéru této pohádky. Dobre herecke obsazení, pekne efekty, kostýmy i kaskaderske výkony a skvělá práce se zvířaty od koní , pres harvrany až po sovu. Vyborne lokace od okoli hradu Bouzov a Krivoklad, pohádka hodně připomíná tak trochu Harryho Pottera a Pana Prstenu dohromady. Doporučuji skvela podívaná i samotna píseň Tam za řekou stojí za to jít do kina
Moneyas
Moneyas
448 bodů
8
Česká verze Zaklínače
gumoch
316 bodů
9
Film přesně naplnil má očekávání. Byla to svěží, nová, "cool" česká fantasy (toto slovo je v kontextu velmi podstatné) pohádka, která má velkou šanci nadchnout děti, ale bojím se, že v očích staršího doprovodu se může trošku ztrácet. Princezna nabízí skvělé herecké obsazení, výborné vizuální efekty, nádhernou kameru a vynikající hudbu. S přihlédnutím k tomu, že Roman Zach může chvílemi působit jako Harry Potter senior, který se na stará kolena dal na dráhu Doktora Strange, to nejspíš televizní klasika nebude. Ale proč by taky měla být, těch tady máme už spoustu... Suma sumárum, doporučuji všem! Pohádka s Elvisem Presleym tady opravdu ještě nebyla.
HugoBoss
237 bodů
9.5
Pěkná pohádka pro starší děti a i pro dospělé. Sem tam vtip. Jo dobrý kostýmy, herci atd. Člověk v tom vidí několik filmů - "na hraně zítřka", když kouzlí tak "Doktor Strange" atd. A princezna - v některých pohledech bych řekl, že je to teniska Kvitová a občas herečka Polívková.
JirekJirek
JirekJirek
163 bodů
7
Příspěvek obsahuje spoiler!
hannah97
hannah97
135 bodů
3
Ta laťka je v Česku snad pod zemí, jestli se tohle považuje za povedenou pohádku :)