Království zombie

85%
Království zombie
Království zombie je jihokorejský seriál kombinující historickou podívanou se zombíky. Hlavním hrdinou příběhu je korunní princ I Čang. Jeho otec vážně onemocněl a zatímco se pro něj syn snaží najít lék, označí těhotná králova konkubína I Čanga za zrádce a hodlá získat trůn pro své nenarozené dítě. A neštítí se při tom ani využít záhadnou epidemii šířící se zemí. Jenže nákaza je ničivější, než si kdo dokázal představit a princ se musí rozhodnout, s kterým nepřítelem se utká...




Recenze: Království zombie

Kinobox.cz
85%

Toto drama dokázalo již během prvních šesti epizod odhalit své historicko-politické pozadí z prostředí feudální Koreje. Vše je doplněno o velmi kvalitní zombie horor, který dokonale propojuje moderní pojetí a staré hororové prvky. Nejprve jsem se trochu obávala toho, jak to všechno bude fungovat. Skloubit historické drama a akční zombie podívanou není zrovna procházka růžovým sadem, ale musím uznat, že se to filmařům povedlo.


Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Propojení feudální Asie a zombie hororu je lákavé, ale vzhledem k seriálové podobě je zde dle očekávání, hodně nudné vaty a akční scény upřímně také nestrhnout.
kknk2
kknk2
3 200 bodů
10
Jistý článek od Kinoboxu mě přesvědčil se na seriál Kingdom podívat a naprosto se mi trefil do vkusu. Především kombinace ušlechtilého příběhu korunního prince a děsivých nemrtvých, kteří obstarávají požehnané množství krvavé (až nechutné) akce. Postavy jsem si za těch pár dílů velmi oblíbila a i celou Koreu 17. století (se svými stylovými klobouky). Navíc kvalitní prácička. PS: Český název mi připadá nedůstojný, na zombíky nikoho v dnešní době nenavnadíte.
naineko
naineko
1 604 bodů
4
(Po první sérii a kousku druhé.) Kdyby to bylo bez těch zombíků, nebo byli zombíci trochu víc domyšlení (a lépe natočení), tak by to i šlo. Výprava skvělá, pletichaření úžasné, i zombie motiv zajímací, jen ten výsledek neštymuje. A to jsem docela fanda korejské tvorby.

Dodatečné informace

Původní název:
킹덤 (více)
  • Jižní Korea Království zombie
  • Jižní Korea 킹덤
  • Jižní Korea Kingdeom
  • Jižní Korea Kingdom
Premiéra v ČR:
25. 1. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch