Recenze filmu Cyborg

50%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
2
I za mlada JCVD natočil nějaké srajdy a tato je asi největší. Kombinace sci-fi a typické Van Dammovské akce v papundeklových kulisách a s naprosto příšernými herci a ještě horšími akčními scénami. Ale ve výsledku paradoxně nejlepší Pyun.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 529 bodů
7
Pevný film už ve svých kramflecích své doby, kdy byly snímky obsahující bojové umění a kyborgy velice populární. Námětu typický a do dnes hojně používaný postapokalyptický svět, kde je lidstvo ohroženo smrtícím virem a jako obvykle jde o získání séra. Jean-Claude van Damme už byl akční ikonou, takže byl v tomto snímku vlastně za hvězdu a tím největším diváckým tahákem. Výprava není špatná, ale jinak se to celé veze ve značné jednoduchosti. Scénář snad už skromnější být ani nemohl. Z tohoto hlediska ani není divu, neboť se celý koncept veze na neustálých soubojích. Svým způsobem to vlastně připomíná videohru. Protože v tom hraje právě Jean-Claude, ve videopůjčovnách to byl ohromný hit. A tak se jedná o filmovou nostalgii, nad kterou se dnes už sice skřípe zuby, ale skromní fanoušci se k tomu stále rádi vracejí.
Pete69
Pete69
32 233 bodů
6
Ale jo, film je jasné béčko a Kyborgové tam jsou opravdu takoví osmdesátkoví a obyčejní, ale má to svou atmosféru a Cyborg byl ve své době oblíbený akční film. Jean-Claude Van Damme nehraje svou klasickou soubojovou roli, kde je za mstitele a sedí mu to více.
Danny F.
Danny F.
11 176 bodů
6
Toto jsem taky dost hltal. Ty souboje a akce. Na svou dobu jedna s klasik 80sátkových filmů.
p.a.douch
p.a.douch
8 468 bodů
8
Jo tohle bylo něco. Labutí píseň Cannon Films a dvojky Golan-Globus. JCVD honí partičku okolo Fendera (toho hraje oblíbenej Pyunův představitel a surfer Vincent Klyn), pak zase Fenderova parta honí JCVD. Co víc potřeba? NIC!! Zloduši bombastický - Vincent Klyn, Ralf Möller, Jackson "Rock" Pinckney (tomu při natáčení vypíchnul JCVD oko a byl odsouzen k náhradě 485 tisíc dolarů), častej soupeř JCVD Stefanos Miltsakakis, Matt McColm, Dale Frye atd. No já mám tenhle film rád, asi nostalgie.
Major Zeman
Major Zeman
632 bodů
10
Příspěvek obsahuje spoiler!